Νέο πάρτι ο Τέιτουμ, νίκη για τους Σέλτικς επί των Καβαλίερς
i

Τζέισον Τέιτουμ και Τζόι Μάτζουλα οι All-Stars των Σέλτικς / Getty Images / Ideal Images

Νέο πάρτι ο Τέιτουμ, νίκη για τους Σέλτικς επί των Καβαλίερς

Νίκος Καλαμπάκας 08:10 - 02.03.2023 / Ανανεώθηκε: 18:11 - 14.08.2024

Μια ομάδα μόνος του ήταν ο Τζέισον Τέιτουμ που σημείωσε 41 πόντους για τους Σέλτικς κόντρα στο Κλίβελαντ και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του με σκορ 117-113.

Απολαυστικός και... «δολοφόνος» ήταν ο Τζέισον Τέιτουμ απέναντι στους Καβαλίερς. Ο σταρ των Σέλτικς έβαλε 41 πόντους, πρόσθεσε μια ακόμα τρομερή εμφάνιση στο... βιογραφικό του και έδωσε μια πολύτιμη νίκη στην ομάδα του.

Οι Σέλτικς ήθελαν τη νίκη στο ντέρμπι με το Κλίβελαντ, αφού οι Μπακς τους προσπέρασαν στην κατάταξη της Ανατολής και δεν ήθελαν να χάσουν έδαφος στη μάχη για το πλεονέκτημα στα πλέι οφς.

Τελικά, ο συνήθης ύποπτος Τζέισον Τέιτουμ έκανε μια ακόμα εκπληκτική εμφάνιση και έσπρωξε την ομάδα του προς την επιτυχία.

Για να συμβεί αυτό χρειάστηκε ένα ξέσπασμα της Βοστώνης στο τρίτο δωδεκάλεπτο, όταν έτρεξε επί μέρους σκορ 41-26 και πήρε τη διαφορά που χρειαζόταν ώστε να να είναι ήσυχη στην τελευταία περίοδο. Εκεί το Κλίβελαντ επιχείρησε να επιστρέψει στον αγώνα, όμως η διαφορά που είχαν πάρει οι γηπεδούχοι ήταν τέτοια που δεν επέτρεψε στους αντιπάλους τους να κάνουν την ανατροπή.

Άξιος συμπαράστης του Τέιτουμ ήταν ο Χόρφορντ που σημείωσε 23 πόντους. Για τους φιλοξενούμενους δεν αρκούσαν οι 44 πόντοι του Μίτσελ. 

Boxscore