Ο Πέσιτς παραμένει στην εθνική Σερβίας έως και το 2026

Σβέτισλαβ Πέσιτς - Φωτ. IMAGO

i

© Imago

Ο Πέσιτς παραμένει στην εθνική Σερβίας έως και το 2026

Ευτυχία Οικονομίδου 17:00 - 19.10.2024 / Ανανεώθηκε: 17:01 - 19.10.2024

Τελικά, ο νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νεμπόισα Τσόβιτς, φαίνεται πως έπεισε τον Σβέτισλαβ Πέσιτς να παραμείνει στον πάγκο της Σερβίας μέχρι και το 2026.

Παρά τη φημολογία που επικρατούσε το τελευταίο διάστημα σχετικά με την αποχώρηση του Σβέτισλαβ Πέσιτς από την εθνική ομάδα της Σερβίας, ο νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νεμπόισα Τσόβιτς ανέλαβε δράση και τελικά κατάφερε να πείσει τον 75χρονο τεχνικό να παραμείνει στον πάγκο της ομάδας μέχρι και το 2026.

Μπορεί μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι ο ίδιος ο Πέσιτς να έκλεινε κάθε συζήτηση για την παραμονή του στο «τιμόνι» της Εθνικής Σερβίας, όμως φαίνεται πως ο Τσόβιτς είχε τον τρόπο του να τον πείσει να παρατείνει την αποχώρηση του για ακόμη δύο χρόνια.

Μάλιστα και οι περισσότεροι από τους κορυφαίους παίκτες της Σερβίας βγήκαν δημόσια και τοποθετήθηκαν υπέρ της παραμονής του Πέσιτς, τη στιγμή που εκείνος έδειχνε να το έχει πάρει απόφαση. Τελικά, όλα άλλαξαν και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κατάφερε να τον μεταπείσει με τον Πέσιτς να παραμένει όχι μόνο για το EuroBasket 2025, αλλά και για ακόμη έναν χρόνο, έως το 2026.