Ο Σέρχιο Γιουλ ανανέωσε το συμβόλαιό του με την Ρεάλ και ετοιμάζεται για την 18η σεζόν του στη Μαδρίτη
i

© Euroleague Basketball

Ο Σέρχιο Γιουλ ανανέωσε το συμβόλαιό του με την Ρεάλ και ετοιμάζεται για την 18η σεζόν του στη Μαδρίτη

Γιώργος Γαβριλάκης 13:34 - 25.07.2024 / Ανανεώθηκε: 13:39 - 25.07.2024

Στα 36 του χρόνια κι ενώ οι... σειρούλες του (Ρούντι Φερνάντεθ, Σέρχιο Ροντρίγκεθ) έχουν αποχωρήσει, ο Σέρχιο Γιουλ υπέγραψε μονετή επέκταση με την Ρεάλ Μαδρίτης, που τον καμαρώνει στην ομάδα της από το 2007.

Κανείς δεν σκέφτηκε, ούτε για μια στιγμή, πως θα συμβεί κάτι διαφορετικό από αυτό που τελικά συνέβη. Ο Σέρχιο Γιουλ από τη στιγμή που συνεχίζει την ενεργό δράση, μία είναι η ομάδα που θα υπηρετεί: Η Ρεάλ Μαδρίτης, που τη μέρα που ο Ολυμπιακός απέκτησε ξανά τον Σάσα Βεζένκοφ, εκείνη ανακοίνωσε την παραμονή του αρχηγού της.

Μιας και ο Ρούντι Φερνάντεθ αποφάσισε να κρεμάσει τα αθλητικά του παπούτσια, αφού πρώτα παίξει με την Ισπανία για έκτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ στη... σύνταξη βγήκε και ο Σέρχιο Φερνάντεθ, ο Γιουλ συνεχίζει ως ο... σημαιοφόρος της Βασίλισσας.

O 36χρονος γκαρντ, θα είναι ο πνευματικός ηγέτης των Μαδριλένων για μία ακόμα χρονιά (τουλάχιστον). Του έγινε μονοετής επέκταση συμβολαίου, πράγμα που σημαίνει ότι το καλοκαίρι του 2025, όταν και θα συμπληρώσει 18 χρόνια (!) στη Ρεάλ, θα είναι ξανά ελεύθερος. Ενδεχομένως και μια διαθέσιμος την αγορά, μιας και η αντίστροφη μέτρηση για την δική του... συνταξιοδότηση έχει ξεκινήσει.

Ο κύκλος του Ρούντι έκλεισε: Οι 26 τίτλοι με την Ρεάλ Μαδρίτης και οι 41 κατακτήσεις στο σύνολο μιας σπουδαίας καριέρας (vids)
EUROLEAGUE

10:20 - 13.06.2024

Ο κύκλος του Ρούντι έκλεισε: Οι 26 τίτλοι με την Ρεάλ Μαδρίτης και οι 41 κατακτήσεις στο σύνολο μιας σπουδαίας καριέρας (vids)

Στα 39 του χρόνια ο Ρούντι Φερνάντεθ, το βράδυ της Τετάρτης (12/6) έπαιξε το τελευταίο του παιχνίδι και την ίδια μέρα πήρε και το τελευταίο του τρόπαιο. Ο Ισπανός γκαρντ της Ρεάλ Μαδρίτης αποχαιρέτησε τα πλήθη και το όνομά του πέρασε στη λαμπερή ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Στο παλμαρέ του Γιουλ υπάρχουν ήδη τρεις κατακτήσεις της Euroleague (2015, 2018, 2023), επτά πρωταθλήματα Ισπανίας και έξι Κύπελλα, ενώ ήταν ο MVP της Euroleague και της Liga Endesa το 2017.

Με την εθνική ομάδα της Ισπανίας, έχει κατακτήσει επτά μετάλλια στις κορυφαίες διοργανώσεις (τρία χρυσά σε Eurobasket, ένα χρυσό σε Παγκόσμιου Κύπελλο, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο σε Ολυμπιακούς Αγώνες), ενώ την περασμένη αγωνιστική περίοδο προσέφερε στην ομάδα του 7,9 πόντους στην Euroleague και 7,8 στο εγχώριο πρωτάθλημα.