Το μήνυμα του Σκαριόλο για τον Ροντρίγκεθ: «Ο άνθρωπος που έκανε τους συμπαίκτες του χαρούμενους»

Το μήνυμα του Σκαριόλο για τον Ροντρίγκεθ: «Ο άνθρωπος που έκανε τους συμπαίκτες του χαρούμενους»

Γιώργος Γαβριλάκης 10:14 - 20.06.2024 / Ανανεώθηκε: 10:21 - 20.06.2024

Ο Ιταλός προπονητής της εθνικής Ισπανίας, Σέρτζιο Σκαριόλο, έστειλε τη δική του... εικόνα για το μεγαλείο του Σέρχιο Σκαριόλο, ο οποίος ανακοίνωσε κατ' αρχάς στη Ρεάλ Μαδρίτης και ακολούθως σε ολόκληρο το ευρωπαϊκό μπάσκετ, πως σταματά από την ενεργό δράση.

Όταν ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ, λίγες μέρες μετά την κατάκτηση του ισπανικού πρωταθλήματος με την Ρεάλ Μαδρίτης, ανακοίνωσε το τέλος της αθλητικής του καριέρας, δεν είχε προϊδεάσει το κοινό γι' αυτή του την απόφαση. Προφανώς, οι οικείου του ήξεραν κάτι παραπάνω, αλλά η ουσία είναι πως ο 38χρονος αποτελεί παρελθόν από το ευρωπαϊκό μπάσκετ ως... δαιμόνιος γκαρντ.

Είκοσι χρόνια στο προσκήνιο, πέντε σεζόν στο NBA, τρεις κατακτήσεις στην Euroleague (δύο με την Ρεάλ και μία με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας) ήταν μερικά από τα θαυμαστά του έργα, ενώ με την εθνική ομάδα της Ισπανίας επτά μετάλλια στις μεγάλες διοργανώσεις. Ανάμεσά τους και δύο χρυσά στο Eurobasket του 2015 και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006.

Ο κύκλος του Ρούντι έκλεισε: Οι 26 τίτλοι με την Ρεάλ Μαδρίτης και οι 41 κατακτήσεις στο σύνολο μιας σπουδαίας καριέρας (vids)
EUROLEAGUE

10:20 - 13.06.2024

Ο κύκλος του Ρούντι έκλεισε: Οι 26 τίτλοι με την Ρεάλ Μαδρίτης και οι 41 κατακτήσεις στο σύνολο μιας σπουδαίας καριέρας (vids)

Στα 39 του χρόνια ο Ρούντι Φερνάντεθ, το βράδυ της Τετάρτης (12/6) έπαιξε το τελευταίο του παιχνίδι και την ίδια μέρα πήρε και το τελευταίο του τρόπαιο. Ο Ισπανός γκαρντ της Ρεάλ Μαδρίτης αποχαιρέτησε τα πλήθη και το όνομά του πέρασε στη λαμπερή ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Ο προπονητής του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας από την Ιβηρική Χερσόνησο δεν άφησε να... περάσει έτσι απλά η είδηση ότι ο «Τσάτσο» κρεμάει τα αθλητικά του παπούτσια. Ο Σέρχιο Σκαριόλο, ο οποίος κάθεται από τον 2015 στον πάγκο της εθνικής, θεώρησε υποχρέωσή του να αναφερθεί σε έναν παίκτη που θεωρεί σύμβολο!

Η πιο σημαντική κληρονομιά που άφησε πίσω του ο Σέρχιο «είναι η ικανότητά του να βάζει πάντα την ομάδα πρώτη: Όλοι ήθελαν να σκοράρουν και εκείνος του βοηθούσε για να τα καταφέρουν. Όλοι ήθελαν να είναι βασικοί και εκείνος ήταν χαρούμενος απλώς που συμμετείχε στην προσπάθεια, έστω κι αν ερχόταν από τον πάγκο», έγραψε στην σχετική ανάρτησή του ο Ιταλός προπονητής της Ισπανίας και κατέληξε πως «ήταν μεγάλη τιμή που συνεργάστηκα μαζί του».