Το... παράπονο του Σφαιρόπουλου στους φίλους του Ερυθρού: «Δεν πρέπει να αρχίσουν να κλαίνε, αλλά να μας υποστηρίξουν»

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος σε αγώνα του Ερυθρού Αστέρα - Φωτ. IMAGO

Το... παράπονο του Σφαιρόπουλου στους φίλους του Ερυθρού: «Δεν πρέπει να αρχίσουν να κλαίνε, αλλά να μας υποστηρίξουν»

Απόστολος Μαυράκης 09:37 - 29.09.2024 / Ανανεώθηκε: 09:40 - 29.09.2024

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αναφέρθηκε στους φίλους του Ερυθρού Αστέρα, ζητώντας μάλιστα από τους ίδιους να μην «κλαίνε» και να υποστηρίξουν την ομάδα.

Ο Ερυθρός Αστέρας ξεπέρασε γρήγορα το... σοκ από το νεοφώτιστο Ντουμπάι στην πρώτη αγωνιστική της Αδριατικής Λίγκας και κέρδισε με ευκολία το βράδυ του Σαββάτου (28/9) την Μόρναρ. Κορυφαίος για τους «ερυθρόλευκους» ήταν ο Γκεντράιτις των 19 πόντων, ενώ επίσης διψήφιοι ήταν οι Νταούμ των 18 πόντων και Μίτροβιτς των 10.

Αυτός μάλιστα ήταν ο πρώτος επίσημος αγώνας του Ερυθρού για την νέα αγωνιστική σεζόν στην έδρα του και μπροστά στους φίλους της ομάδας. Η ήττα από την ομάδα του Ντουμπάι την περασμένη αγωνιστική, αποτέλεσε το κέντρο πολλών συζητήσεων γύρω από το όνομα του Ερυθρού αυτές τις μέρες, προκαλώντας μάλιστα δυσφορία σε μερίδα φιλάθλων του Ερυθρού Αστέρα.

Ο προπονητής των Σέρβων, Γιάννης Σφαιρόπουλος, μίλησε στην συνέντευξη τύπου μετά την χθεσινοβραδινή επικράτηση της ομάδας του και απευθύνθηκε μάλιστα στους φίλους της, λέγοντας τα εξής:

«Ξέρω ότι οι φίλαθλοί μας περιμένουν πολλά από την ομάδα, ωστόσο θέλω να τους στείλω ένα μήνυμα. Κάθε χρόνο, αρχίζουν να λένε τα ίδια. Θέλουν την πρόκριση στο Final-Four και στα playoffs. Κάθε χρόνο τα ίδια. Εδώ και δώδεκα χρόνια ο Ερυθρός έχει τερματίσει μόλις μια φορά στην 8άδα. Οπότε μάλλον θα έπρεπε να έχουν περισσότερη υπομονή, να υποστηρίζουν την ομάδα και να την βοηθούν, γιατί είναι μια καινούργια ομάδα.

Θα πρέπει να πιστεύουν στην ομάδα και να εμπιστευτούν τους πάντες εδώ, γιατί δουλεύουμε πολύ σκληρά. Είναι πολύ σημαντικό να μην αρχίσουν να κλαίνε από την πρώτη στιγμή γιατί η σεζόν είναι πολύ μεγάλη. Όσες φορές έχουν παραπονεθεί ως τώρα, έχουν αποτύχει. Πρέπει να μας υποστηρίξουν».

Το παράπονο αυτό του Σφαιρόπουλου όπως καταλαβαίνει κανείς αφορά το... αντίστοιχο παράπονο των φίλων του Ερυθρού από την ίδια την ομάδα, η οποία απέχει από τις ευρωπαϊκές κυρίως διακρίσεις τα τελευταία χρόνια. Την περασμένη βέβαια σεζόν, κατέκτησε το εγχώριο νταμπλ, οπότε ίσως το «παράπονο» του coach Bullet να στέκει.

Το ευρωπαϊκό ταξίδι του Ερυθρού Αστέρα ξεκινά την Παρασκεύη 4/10 στο Παρίσι και κόντρα στην νεοφώτιστη Παρί. Αυτό θα είναι και το πρώτο εφετινό τεστ για τον Αστέρα, το οποίο θα αποβεί χρήσιμο για τον Έλληνα προπονητή να βγάλει κάποια συμπεράσματα για το ανανεωμένο του σύνολο.