Ο παίκτης που οι Ράπτορς αποδέσμευσαν μαζί με τον Βεζένκοφ, ήρθε στην Ευρώπη, αλλά επέστρεψε στο NBA

Ο παίκτης που οι Ράπτορς αποδέσμευσαν μαζί με τον Βεζένκοφ, ήρθε στην Ευρώπη, αλλά επέστρεψε στο NBA

Γιώργος Γαβριλάκης 08:10 - 09.10.2024 / Ανανεώθηκε: 08:42 - 09.10.2024

Ο Τζέισον Φρίμαν-Λίμπερτι ήταν ο παίκτης που άφησαν ελεύθερο οι Τοροντο Ραπτορς μαζί με τον Σάσα Βεζένκοφ. Ο Αμερικανός γκαρντ ξεκίνησε τη σεζόν του στην Τουρκία με την Μανίσα, αλλά τελικά επιστρέφει στο NBA για τους Σικάγο Μπουλς.

Στην Τουρκία του Ερντογάν με τέτοιο όνομα ήταν αδύνατο να… ταιριάξει. Και τελικά παρέμεινε για πολύ περιορισμένο χρονικό διάστημα εκεί.

Ήδη, ο Τζέισον Φρίμαν-Λίμπερτι (το επίθετο του σε μετάφραση: ελεύθερος άνθρωπος-δημοκρατία) μαζεύει τα πράγματα του και εγκαταλείπει την Μανίσα για να επανενταχθεί στο NBA για λογαριασμό των Σικάγο Μπουλς αυτή τη φορά.

Ο 24χρονος Αμερικανός γκαρντ ήταν ο παίκτης που είχαν αποδεσμεύσει οι Τορόντο Ράπτορς μαζί με τον Σάσα Βεζένκοφ. Κι όταν ο Βούλγαρος επέστρεψε στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό, εκείνος -λίγο αργότερα- αποφάσισε να κάνει για πρώτη φορά το υπερατλαντικό ταξίδι για να εργαστεί στην Ευρώπη. Κατέληξε στην Τουρκία και την Μανίσα, που βρίζεται λίγο βορειότερα από τη Σμύρνη.

Το 77% των GMs του NBA συμφωνούν: Αυτός είναι ο παίκτης που θα έχτιζαν την ομάδα γύρω του
NBA

08:40 - 09.10.2024

Το 77% των GMs του NBA συμφωνούν: Αυτός είναι ο παίκτης που θα έχτιζαν την ομάδα γύρω του

Οι 23 από τους 30 General Managers του NBA επέλεξαν τον 20χρονο Γάλλο, Βικτόρ Ουεμπανιαμά, ως τον παίκτη τον οποίο θα επέλεξαν να στηρίξουν πάνω την ομάδα τους. Ο ΛεΜπρόν το 2013 και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο το 2019 είχαν μεγαλύτερο ποσοστό προτίμησης.

Ώσπου, μερικές εβδομάδες αργότερα ήρθε η πρόταση από τους Σικάγο Μπουλς και η ώρα για να επιστρέψει πίσω στην πατρίδα του για μια ακόμα προσπάθεια καθιέρωσης στον «μαγικό πλανήτη».

Είναι χαρακτηριστικό πάντως, πως η Μανίσα τις τελευταίες μέρες βρίσκεται στην επικαιρότητα. Βέβαια όλοι περίμεναν την αποχώρηση του Σέιμπεν Λι, ο οποίος μετά το τρομερό ντεμπούτο του στο Basketball Champions League, ήρθε η Φενέρμπαχτσε αρχικά να τον διεκδίκηση και ήδη το ενδιαφέρον γι αυτόν είναι μεγάλο και συνδέει το Τελ Αβιβ και την Μακάμπι, αλλά και το Πριγκιπάτο του Μονακό. Ακόμα δεν έχει αποφασίσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του και σε ποια ομάδα της Euroleague θα κάνει το επόμενο βήμα της καριέρας του, αλλά τον… πρόλαβε ο Τζέισον Φρίμαν-Λίμπερτι, που έφυγε από τη Μανίσα πρώτος.