Οι Σίξερς τα... έσκασαν και κράτησαν τον Ριντ

Πολ Ριντ

Οι Σίξερς τα... έσκασαν και κράτησαν τον Ριντ

Χρήστος Τσάλτας 09:12 - 10.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:00 - 14.08.2024

Κάτοικος Φιλαδέλφειας θα παραμείνει ο Πολ Ριντ, καθώς οι Σίξερς ισοφάρισαν την πρόταση 23 εκατ. δολαρίων των Γιούτα Τζαζ, κρατώντας τον εκρηκτικό σέντερ στο ρόστερ και τη νέα σεζόν.

Τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα από την πρώτη στιγμή για τον Πολ Ριντ και το μέλλον του στη Φιλαδέλφεια. Οι Σίξερς είχαν τον τελευταίο λόγο, καθώς ήταν restricted free agent. Τι σημαίνει αυτό; Πως θα μπορούσαν να ματσάρουν κάθε πρόταση που θα ερχόταν για τον άλλοτε MVP της G-League, προκειμένου να τον κρατήσουν στο δυναμικό τους.

Οι Γιούτα Τζαζ εμφανίστηκαν ως επίδοξοι μνηστήρες του Ριντ και έκαναν την κίνησή τους. Για την ακρίβεια, προσέφεραν 23 εκατ. δολάρια στον 24χρονο σέντερ για να τον πείσουν να μετακομίσει στο Σολτ Λέικ για την ερχόμενη σεζόν και να ενισχύσει την ομάδα του Ουίλ Χάρντι.

Η μπάλα πλέον βρισκόταν στα χέρια των Σίξερς, που θα έπρεπε να ξεκαθαρίσουν τις προθέσεις τους για τον αναπληρωματικό σέντερ της ομάδας. Και το έκαναν το βράδυ της Κυριακής. Για την ακρίβεια, το front office της ομάδας από την Πενσιλβάνια «μάτσαρε» την πρόταση των Τζαζ, προσέφερε 23 εκατ. δολάρια στον Ριντ και τον κράτησε στο ρόστερ για τα επόμενα 3 χρόνια.

Από την στιγμή που κέρδισε τη θέση του στο ροτέισιον των Σίξερς ο Ριντ έγινε πολύ σημαντικό εργαλείο στα χέρια του Ντοκ Ρίβερς. Ήταν ο παίκτης που ερχόταν από τον πάκγο και έδινε ανάσες στον Τζοέλ Εμπίιντ, κάτι που θα συνεχίσει να κάνει και τα επόμενα 3 χρόνια. Μόνο που αυτή τη φορά ήρθε η ώρα της «ανταμοιβής», καθώς θα έχει ένα πολύ καλό συμβόλαιο, που θα είναι το πρώτο της καριέρας του στην κορυφαόια λίγκα του πλανήτη.

Την σεζόν που ολοκληρώθηκε, ο 24χρονος σέντερ από την Φλόριντα μέτρησε 4,2 πόντους, 3,8 ριμπάουντ και 59,3% στα σουτ εντός πεδιάς στα 69 παιχνίδια που αγωνίστηκε με τους Σίξερς. Γίνεται προφανές πλέον πως τη νέα σεζόν ο ρόλος του θα είναι αναβαθμισμένος, κάτι το οποίο «κέρδισε» μέσα από το νέο συμβόλαιο που υπέγραψε με την ομάδα του Νικ Νερς, ο οποίος τον υπολογίζει κανονικά για την 2nd unit της ομάδας του.