Και επίσημα στην Ιγκοκέα ο Σίμανιτς, τέλος στην περιπέτεια με το νεφρό του!

Και επίσημα στην Ιγκοκέα ο Σίμανιτς, τέλος στην περιπέτεια με το νεφρό του!

Η περιπέτεια του Μπόρισα Σίμανιτς φαίνεται να έλαβε τέλος, αφού έναν χρόνο και κάτι παραπάνω μετά την απώλεια του νεφρού του επιστρέφει στην ενεργό δράση και την ομάδα της Ιγκοκέα.

Ήταν 30 Αυγούστου του 2023, όταν ο Μπόρισα Σίμανιτς έχασε το νεφρό του στο Μουντομπάσκετ του 2023. Ο ίδιος αγωνιζόταν με την εθνική ομάδα της Σερβίας κόντρα στο Νότιο Σουδάν και στο τελευταίο ενάμιση λεπτό της αναμέτρησης, έμελλε να του συμβεί κάτι τραγικό.

Τότε, ο Νούνι Ομότ έριξε μια πολύ δυνατή αγκωνιά -στα πλαίσια του παιχνιδιού- στον Σίμανιτς, με τον δεύτερο να σφαδάζει από τους πόνους και να αποχωρεί από την συνέχεια του παιχνιδιού. Λίγες ώρες αργότερα, επιβεβαιώθηκε το φρικιαστικό σενάριο πως ο ίδιος είχε χάσει το αριστερό του νεφρό. Ο Ομότ απολογήθηκε δημόσια για το συμβάν αυτό, ξεκαθαρίζοντας πως δεν το έκανε επίτηδες.

Έναν χρόνο και κάτι μέρες αργότερα, ο εφιάλτης φαίνεται να λαμβάνει τέλος για τον 26χρονο Σέρβο φόργουορντ. Ο ίδιος υπέγραψε με την Ιγκοκέα, ομάδας της Αδριατικής Λίγκας που εδρεύει στην Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Ο Σίμανιτς έκανε τα πρώτα του βήματα στο επαγγελματικό μπάσκετ το 2014 με τον Ερυθρό Αστέρα, σηκώνοντας μάλιστα την κούπα της Αδριατικής Λίγκας τρεις φορές (2016, 2017, 2019). Ο ίδιος κέρδισε και το κύπελλο Σερβίας δις, επίσης με τον Ερυθρό, το 2017 και το 2021.

Το 2021 έφυγε από τον Ερυθρό Αστέρα για να συνεχίσει στην Μέγκα Μπάσκετ και τελευταία ομάδα στην οποία αγωνίστηκε προτού τραυματιστεί σοβαρά, ήταν η Σαραγόσα. Ο ίδιος είχε κάνει και δύο ενδιάμεσες στάσεις στην Ζελέζνικ όσο βρισκόταν στον Ερυθρό, μια την σεζόν 2014-2015 και μια τη σεζόν 2017-2018. Από σήμερα, ξεκινάει το «δεύτερο σκέλος» της καριέρας του από την Ιγκοκέα, επιστρέφοντας ταυτόχρονα στην Αδριατική Λίγκα.

Ο Σίμανιτς επέστρεψε στην αγωνιστική δράση έναν χρόνο μετά τον σοβαρό τραυματισμό του (vid)
ΜΠΑΣΚΕΤ

17:26 - 14.09.2024

Ο Σίμανιτς επέστρεψε στην αγωνιστική δράση έναν χρόνο μετά τον σοβαρό τραυματισμό του (vid)

Ευχάριστα νέα για τον Μπόρισα Σίμανιτς, ο οποίος επέστρεψε στην αγωνιστική δράση έναν χρόνο μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στον αγώνα της Σερβίας με το Νούτιο Σουδάν.

Tags: