Σκάνδαλο στην Ρώμη: Προπονητής ακαδημιών μπάσκετ κατηγορείται για βιασμό ανήλικου αγοριού

Πάολο Τραΐνο

i

printscreen

Σκάνδαλο στην Ρώμη: Προπονητής ακαδημιών μπάσκετ κατηγορείται για βιασμό ανήλικου αγοριού

Γιώργος Γαβριλάκης 10:14 - 07.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:04 - 14.08.2024

Ο 55χρονος τεχνικός, Πάολο Τραΐνο, συνελήφθη με την κατηγορία σεξουαλικής επίθεσης σε 10χρονο αθλητή των φημισμένων ακαδημιών της Στέλλα Ατζούρα, ενώ στην υπόθεση το δικαστήριο προσπαθεί να εντοπίσει αν υπάρχει συγκάλυψη ή συνενοχή κι άλλων ανθρώπων του συλλόγου από την Ρώμη.

Η Στέλλα Ατζούρα, είναι μία από τις παραγωγικές ακαδημίες μπάσκετ στην Ιταλία, που παραδοσιακά πρωταγωνιστεί στα αντίστοιχα πρωταθλήματα και η ομάδα «Κάτω των 19», τον Μάιο που μας πέρασε κατέκτησε την κορυφή στην αντίστοιχη λίγκα της γειτονικής μας χώρας.  

Τώρα, ήρθε στην επιφάνεια μία ιστορία που μπορεί να συμπαρασείρει την ομάδα σε σκοτεινά μονοπάτια, μιας και ο προπονητής των Ακαδημιών, Πάολο Τραΐνο, συνελήφθη με την κατηγορία για βιασμό ενός 10χρονου αγοριού. Μάλιστα, πέραν από τις νομικές κυρώσεις που αφορούν στην υπόθεση του 55χρονου τεχνικού, για τον οποίο «ξεσκεπάζεται» μία σειρά σκάνδαλα με επίκεντρο σεξουαλικές παρενοχλήσεις σε έναν υπό διερεύνηση ανέντιμο πρότερο βίο, στελέχη της ομάδας του Μπλε Αστερίου (όπως είναι η μετάφραση στο Στέλλα Ατζούρα) θα πρέπει να καταθέσουν και οι καταθέσεις τους να αξιολογηθούν. 

Διότι, υπάρχει ακόμα και το ενδεχόμενο συγκάλυψης, καθώς υπήρξαν καταγγελίες προηγούμενων χρόνων στο πρόσωπο του Τραΐνο, ενώ η ομάδα φαίνεται πως είχε γνώση για μία καταδίκη του 55χρονου προπονητή, προτού προσληφθεί και είχε να κάνει με σεξουαλική επίθεση σε τέσσερις ανήλικους τον καιρό που εργαζόταν στις ακαδημίες της Περούτζια. 

Η δικαστική μάχη του Βιλντόζα με την Μπασκόνια ορίστηκε για τις 27 Οκτωβρίου
EUROLEAGUE

09:15 - 07.07.2023

Η δικαστική μάχη του Βιλντόζα με την Μπασκόνια ορίστηκε για τις 27 Οκτωβρίου

Ο Μπασκόνια έκανε μήνυση στον Λούκα Βιλντόζα για αθέτηση συμβολαίου και η υπόθεση του Αργεντίνου γκαρντ του Παναθηναϊκού με την πρώην ομάδα του θα εκδικαστεί στη Βιτόρια στις 27 Οκτωβρίου του 2023.

Από ακροαματική διαδικασία θα περάσουν ο Τζερμάνο Ντ'Αρκαντζέλι (προπονητής της Στέλλα Ατζούρα), Μόνικα Γκράνι (πρόεδρος και σύζυγος του Ντ'Αρκαντζέλι) και ο Ντανιέλ Καμπονέσκι (υπεύθυνος των ακαδημιών). 

Tags: