Στο «γυαλί» ο Σκαριόλο: Γίνεται αναλυτής σε αθλητική εκπομπή

Ο Σέρτζιο Σκαριόλο στον πάγκο της Ισπανίας. - Φωτ. IMAGO

i

©imago

Στο «γυαλί» ο Σκαριόλο: Γίνεται αναλυτής σε αθλητική εκπομπή

Απόστολος Μαυράκης 10:55 - 20.09.2024 / Ανανεώθηκε: 18:53 - 20.09.2024

Πέρα από προπονητής, ο Σέρτζιο Σκαριόλο θα... δοκιμάσει την τύχη του και ως αναλυτής σε ισπανικό αθλητικό κανάλι.

Νέα μονοπάτια θα ακολουθήσει ο προπονητής της εθνικής Ισπανίας, Σέρτζιο Σκαριόλο. Ο 63χρονος τεχνικός από αυτήν την εβδομάδα «πιάνει δουλειά» στο ισπανικό αθλητικό κανάλι Movistar+, το οποίο καλύπτει -μεταξύ άλλων- τους αγώνες του Ισπανικού Πρωταθλήματος μπάσκετ.

Το τηλεοπτικό ντεμπούτο του Σκαριόλο θα γίνει αυτό το Σαββατοκύριακο, ένεκα του ισπανικού Super Cup που διεξάγεται αυτό το διήμερο. Για την ιστορία, το Σάββατο 21/9 η Ρεάλ Μαδρίτης αντιμετωπίζει την Μπαρτσελόνα σε έναν πρόωρο τελικό, ενώ η οικοδέσποινα του θεσμού Μούρθια αντιμετωπίζει την κάτοχο του Basketball Champions League και πρόσφατα του International Cup, Ουνικάχα Μάλαγα, με τον τελικό να γίνεται την Κυριακή.

Νωρίτερα στην χρονιά, ο Σκαριόλο είχε δηλώσει: «Νιώθω πως βρίσκομαι στο καλύτερο σημείο της ζωής μου ως προπονητής. Αυτό αισθάνομαι από άποψη γνώσης, αλλά και στο κομμάτι διαχείρισης καταστάσεων και της ικανότητας του να επικοινωνώ. Νιώθω πως έχω ακόμη αρκετή ενέργεια, πάθος και αγάπη για το παιχνίδι». Φαίνεται λοιπόν πως έχει πολλά να μοιραστεί με τους συμπαρουσιαστές και τους τηλεθεατές του.

Ο ίδιος δρα στον χώρο της προπονητικής για πάνω από 30 χρόνια, με την Βίρτους Μπολόνια να αποτελεί τον τελευταίο σύλλογο που προπόνησε, καθώς έφυγε από την ιταλική ομάδα το 2023. Από το 2015 ωστόσο παραμένει στο «τιμόνι» της εθνικής Ισπανίας, έχοντας μάλιστα υπογράψει συμβόλαιο που τον δεσμεύει με την ομάδα έως και το 2028.

Ωστόσο, ο Σκαριόλο δεν αποτελεί τον μοναδικό ευρωπαίο προπονητή που γίνεται αναλυτής σε εκπομπή. Τρανό παράδειγμα, αποτελεί ο καταξιωμένος προπονητής της Ζαλγκίρις, Αντρέα Τρινκιέρι. Ο Ιταλός, προτού καθίσει στον πάγκο των Λιθουανών, είχε αναλάβει χρέη αναλυτή σε κανάλι του Ιταλικού πρωταθλήματος μπάσκετ.

Ελληνικό παράδειγμα αποτελεί και η περίπτωση του Φώτη Κατσικάρη, ο οποίος όπως και οι δύο προηγούμενοι, εκτελούσε ταυτόχρονα χρέη προπονητή αλλά και αναλυτή στην τηλεόραση. Βέβαια, το «trend» αυτό είναι πιο διαδεδομένο στην Αμερική και το NBA, όπου εκεί τόσο προπονητές, όσο και -βετεράνοι κυρίως- παίκτες κάνουν την εμφάνισή τους στο «γυαλί», προκειμένου να μεταλαμπαδεύσουν τις μπασκετικές τους γνώσεις.

Τέτοιες περιπτώσεις αντανακλούν στα πρόσωπα του Τζεφ Βαν Γκάντι, του θρυλικού Μπιλ Ράσελ, αλλά και ενός από τους πιο πετυχημένους κόουτς της μοντέρνας ιστορίας του NBA, τον Στιβ Κερ. Ο προπονητής των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και πάλαι πότε παίκτης της μυθικής ομάδας των Σικάγο Μπουλς του '90, υπήρξε μάλιστα πρώτα αναλυτής και σχολιαστής αγώνων και μετά προπονητής, έχοντας περάσει από τα μεγαλύτερα κανάλια της αμερικανικής τηλεόρασης. Επίσης, μπορεί να ακούσετε την φωνή του να περιγράφει αγώνες σε κάποιο NBA Live ή NBA 2K.

Ο Στιβ Κερ εμφανίστηκε στο Συνέδριο των Δημοκρατικών και έστειλε για... ύπνο τον Ντόναλντ Τραμπ (vid)
NBA

10:15 - 20.08.2024

Ο Στιβ Κερ εμφανίστηκε στο Συνέδριο των Δημοκρατικών και έστειλε για... ύπνο τον Ντόναλντ Τραμπ (vid)

Χρησιμοποιώντας την πασίγνωστη χειρονομία του Στέφεν Κάρι, ο προπονητής του στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, Στιβ Κερ, ο οποίος μίλησε στην μεγάλη συνάντηση του Δημοκρατικού Κόμματος, έστειλε ένα μήνυμα στον Ντόναλντ Τραμπ που διεκδικεί και πάλι την Προεδρία των ΗΠΑ.