Γιατί σουτάρει στο ένα πόδι ο υιός Σκαριόλο τις ελεύθερες βολές! (vid)

Γιατί σουτάρει στο ένα πόδι ο υιός Σκαριόλο τις ελεύθερες βολές! (vid)

Γιάννης Πάλλας 21:50 - 09.09.2024 / Ανανεώθηκε: 22:03 - 09.09.2024

Ο υιός του Σέρτζιο Σκαριόλο,. Αλεσάντρο έχει υιοθετήσει ένα ιδιότυπο στυλ στην εκτέλεση των ελευθέρων βολών πατώντας μόνο στο ένα πόδι

«Επανάσταση» στον τρόπο εκτέλεσης των ελευθέρων βολών έχει φέρει ο Αλεσάντρο Σκαριόλο, υιός του κορυφαίου προπονητή Σέρτζιο που ηγείται της Εθνικής Ισπανίας.

Ένα γεγονός που σχολιάστηκε στα ισπανικά ΜΜΕ, καθώς ήταν κάτι πρωτοποριακό, όσο και δύσκολο. Ένα πρόβλημα στο γόνατο ανάγκασε τον νεαρό γκαρντ να εφεύρει έναν τρόπο, ώστε να σουτάρει χωρίς να πονάει και τον βρήκε. «Εκτελούσε» τις ελεύθερες βολές πατώντας μόνο στο ένα πόδι!

Στο ισπανικό Κύπελλο την περασμένη Κυριακή (8/9) ο νεαρός γκαρντ της Μαγιόρκα σούταρε τις ελεύθερες βολές στο ένα πόδι, μια τεχνική που αναπτύχθηκε για να ανακουφίσει την ενόχληση από ένα πρόβλημα στον επιγονατιδικό τένοντα του αριστερού ποδιού (γόνατο).

«Άρχισα να χρησιμοποιώ αυτήν την τεχνική το καλοκαίρι γιατί το γόνατό μου με ενοχλούσε», υποστήριξε ο Αλεσάντρο Σκαριόλο μιλώντας στην εφημερίδα Marca. «Ένιωθα πιο άνετα, και τα ποσοστά μου στα σουτ ήταν καλά, οπότε αποφάσισα να μείνω σε αυτό το στυλ» πρόσθεσε.

Μάλιστα, σ’ ένα παιχνίδι με την Καστέλο ο 22χρονος γκαρντ είχε 6/10 ελεύθθερες βολές. Αυτό που μένει πλέον είναι να φανεί πως θα το διαχειριστεί στη συνέχεια. Δηλαδή, εάν θα συνεχίσει να σουτάρει από την γραμμή της... φιλανθρωπίας με τον ίδιο ανορθόδοξο τρόπο ή θα επιστρέψει στην κανονικότητα.

«Η μαμά μου (σ.σ. Μπλάνκα Άρες), η οποία είχε πολύ καλή τεχνική, τρομοκρατήθηκε από το νέο μου στυλ» παραδέχθηκε ο Αλεσάντρο Σκαριόλο. «Αλλά πάντα λέω ότι το πιο σημαντικό είναι να κάνεις σουτ, ακόμα κι αν είναι με την πλάτη στο καλάθι» κατέληξε.

Ο Φλιώνης «φορτσάρει» για τη μεγάλη επιστροφή στη δράση: Η σκέψη για Βελιγράδι και τα παιχνίδια στο Περιστέρι
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

21:31 - 09.09.2024

Ο Φλιώνης «φορτσάρει» για τη μεγάλη επιστροφή στη δράση: Η σκέψη για Βελιγράδι και τα παιχνίδια στο Περιστέρι

Η ΑΕΚ Betsson έφτασε στο Βελιγράδι για μια σειρά από δυνατά φιλικά, με το ενδεχόμενο επιστροφής του αρχηγού της, Δημήτρη Φλιώνη, στη δράση, να είναι κάτι παραπάνω από ορατό.

Σε κάθε περίπτωση ο τρόπος που εκτελεί τις ελεύθερες βολές είναι ένα θέμα που θα πρέπει να δει, καθώς δεν είναι και ο πλέον ενδεδειγμένος για να σκοράρει, έστω και αν αυτό συμβαίνει προσωρινά...

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!