Ο γιος του Σκότι Πίπεν υπέγραψε εγγυημένο συμβόλαιο με τους Μέμφις Γκρίζλις (vid)
i

Σκότι Πίπεν Τζούνιορ / IMAGO

Ο γιος του Σκότι Πίπεν υπέγραψε εγγυημένο συμβόλαιο με τους Μέμφις Γκρίζλις (vid)

O 23χρονος Σκότι Πίπεν Τζούνιορ, τέκνο του έξι φορές πρωταθλητή NBA και Hall of Famer, υπέγραψε νέα πολυετή συνεργασία με τους Μέμφις Γκρίζλις και ετοιμάζεται για το πρώτο βήμα ώστε να πλησιάσει έστω, λίγη από τη λάμψη του ανθρώπου που τον έφερε στον κόσμο και αποτελεί θρύλο του πρωταθλήματος και των Σικάγο Μπουλς.

Τα αγαθά αποκτώνται, αφού πρώτα προηγηθούν τόνοι γεμάτοι από κόπο. Και ο Σκότι Πίπεν Τζούνιορ το ξέρει πολύ καλά. Όπως το αντιλαμβάνεται τώρα και ο γιος του ΛεΜπρόν Τζέιμς, Μπρόνι, ο οποίος δοκιμάζει την τύχη του με τους Λέικερς και κυρίως προσπαθεί να σταθεί σε ύψη που όρισε ο πατέρας του.

Βέβαια για τον 23χρονο γκαρντ, γιο του θρύλου των Σικάγο Μπουλς και έξι φορές πρωταθλητή NBA ως ο ιδανικός αγωνιστικός παρτενέρ του Μάικλ Τζόρνταν, η... ευκολία της περίπτωσής του είναι ότι δεν αγωνίζεται την ίδια στιγμή με τον πατέρα του. Εκεινού η δράση στον «μαγικό πλανήτη» ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του 2004. Τώρα, 20 χρόνια μετά, ο Σκότι Πίπεν Τζούνιορ, ο οποίος έχει ήδη προϋπηρεσία στο πρωτάθλημα, αποκτά ένα πολυετές εγγυημένο συμβόλαιο και ουσιαστικά τη δυνατότητα να αρχίσει να συγκρίνεται με τον άνθρωπο που συνέβαλε -κατά το ήμυσι- στη γέννησή του.

Οι Μέμφις Γκρίζλις, με τους οποίους εμφανίστηκε σε ένα κομμάτι της περσινής περιόδου (2023-2024) και υπήρξαν αρκετές φορές που ενθουσίασε με τις επιδόσεις του, του προσέφεραν ένα εγγυημένο συμβόλαιο και μάλιστα πολυετές. Οι πληροφορίες προς το παρόν δεν έχουν ξεκαθαρίσει τη διάρκειά του (πιθανότατα τριετές), αλλά έχουν δώσει το στίγμα τους. Ο αθλητικός γκαρντ, με μπόι στα 185 εκατοστά θα έχει θέση στο τελικό ρόστερ, εκεί όπου απομένει πλέον μία θέση κενή για τις Αρκούδες και ο Γιούκι Καβαμούρα κάνει ό,τι μπορεί για να την κερδίσει.

Για τον Σκότι Πίπεν Τζούνιορ η πορεία του στο NBA ξεκίνησε τη σεζόν 2022-23 από το Λος Άντζελες και τους Λέικερς, όταν και συμμετείχε σε 6 αγώνες, αλλά πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς στην G-League. Στο δεύτερο μισό της επόμενης αγωνιστικής περιόδου (2023-24) οι Μέμφις Γκρίζλις τον εμφάνισαν στο ρόστερ τους σε 26 ματς. Μάλιστα, του έδωσαν χρόνο συμμετοχής σε μία σεζόν που είχε πάει χαμένη, λόγω των πολλών τραυματισμών. Εκείνος, σε 25 λεπτά μέσο όρο χρόνο συμμετοχής και με θέση βασικού στους περισσότερους από τους μισούς του αγώνες, κατέγραψε στη στατιστική του 12,9 πόντους, 3,2 ριμπάουντ, 4,7 ασίστ και 1,7 κλεψίματα.

Πέρασε τα τεστ κι αφού εμφανίστηκε σε ακόμη καλύτερη κατάσταση στο training camp και στην preseason, οι Γκρίζλις τον αποζημίωσαν για την προσπάθεια που έχει κάνει! Πλέον, πρέπει αυτός να βγάλει και τις Αρκούδες και τον πατέρα του ασπροπρόσωπους