Σλούκας: «Ίσως ο πιο σημαντικός στόχος μας το Πρωτάθλημα, θέλουμε να καθιερωθούμε και στην Ελλάδα»

Σλούκας: «Ίσως ο πιο σημαντικός στόχος μας το Πρωτάθλημα, θέλουμε να καθιερωθούμε και στην Ελλάδα»

Ηλίας Λαλιώτης 18:03 - 04.06.2024 / Ανανεώθηκε: 18:56 - 04.06.2024

Ο Κώστας Σλούκας τόνισε τη θέληση που υπάρχει στον Παναθηναϊκό AKTOR για την κατάκτηση του τίτλου στην Ελλάδα, στη συνέντευξη Τύπου για τους τελικούς της Basket League.

Τη μεγάλη επιθυμία που υπάρχει στον Παναθηναϊκό AKTOR η επιστροφή στην κορυφή της Ελλάδας, μετά την κατάκτηση της EuroLeague τόνισε ο Κώστας Σλούκας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τους τελικούς της Basket League κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ο αρχηγός των «πράσινων» αναφέρθηκε στο πλεονέκτημα του ελληνικού κορμού που έχει η ομάδα του και στο γεγονός ότι όλοι έχουν καταλάβει πόσο σημαντικός είναι ο εγχώριος τίτλος.

Μπαρτζώκας: «Σε σχέση με μένα, ο Αταμάν είναι λίγο πιο τυχερός, που δεν ξέρει ελληνικά...»
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

18:38 - 04.06.2024

Μπαρτζώκας: «Σε σχέση με μένα, ο Αταμάν είναι λίγο πιο τυχερός, που δεν ξέρει ελληνικά...»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για τους τελικούς της Stoiximan Basket League που ακολουθούν και αναφέρθηκε σε όσα περιμένει να δει στα παιχνίδια ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό που ακολουθούν.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Σλούκας:

«Να ευχηθώ υγεία στις δύο ομάδες, γιατί το πρόγραμμα είναι πολύ απαιτητικό. Νομίζω αυτά (σ.σ. αν παίζει ρόλο το πλεονέκτημα έδρας) είναι δημοσιογραφικά. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα πολύ ποιοτική, μπορεί να σπάσει οποιαδήποτε έδρα. Είναι σημαντικό να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, το οποίο για δύο χρόνια παίρνει ο Ολυμπιακός. Εύχομαι να είμαστε τυχεροί και να κατακτήσουμε εμείς τον τίτλο του Πρωταθλητή»

Για το αν παίζει ρόλο ο ελληνικός κορμός: «Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο ο ελληνικός κορμός. Εδώ έχουμε ένα αβαντάζ έναντι του Ολυμπιακού, που αναγκαστικά πρέπει να επιλέξει 7 από τους 10 ξένους που έχει. Και σίγουρα οι Έλληνες, θα μιλήσω από τη δική μου πλευρά, ξέρουν τι σημαίνει Παναθηναϊκός».

Για το πως θα αντιμετωπίσει η ομάδα του το «άδειασμα» που συνήθως υπάρχει μετά από την κατάκτηση της EuroLeague: «Υπήρχε πολύ μεγάλη συναισθηματική φόρτιση. Αλλά οφείλουμε να προσγειωθούμε στην πραγματικότητα. Ο τίτλος του πρωταθλητή είναι από τους πιο σημαντικούς στόχους μας, ίσως και ο πιο σημαντικός. Είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης αλλά θέλουμε να καθιερωθούμε και στην Ελλάδα. Ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει 2 συνεχόμενα πρωταθλήματα, οπότε είναι πολύ σημαντικό για εμάς να εμφανιστούμε δυνατοί και να πάρουμε τον τίτλο».

Για τα μεταγραφικά σενάρια κι αν παίζουν ρόλο ενόψει τελικών: «Ήταν ο βασικός λόγος, όταν μίλησα κι εγώ με τον κ. Γιαννακόπουλο, να υπάρχει ελληνικός κορμός. Γιατί έχοντας Έλληνες παίκτες έχεις μια σημαντική βάση. Είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης οπότε κανείς δεν θέλει να φύγει. Το παζλ είναι σχεδόν ολοκληρωμένο, θα γίνουν λίγες προσθήκες φαντάζομαι, είναι κάτι που θα το χειριστούν ο προπονητής με τον πρόεδρο. Οπότε ευτυχώς για εμάς είναι λίγα τα σενάρια».

Αταμάν: «Θα είναι μια σκληρή μάχη οι τελικοί, οι δύο από τις τρεις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης θα παίξουν εκεί»
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

18:04 - 04.06.2024

Αταμάν: «Θα είναι μια σκληρή μάχη οι τελικοί, οι δύο από τις τρεις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης θα παίξουν εκεί»

Ο Εργκίν Αταμάν αναφέρθηκε στο υψηλό επίπεδο των τελικών της Stoiximan Basket League και τόνισε πως θα παίξουν κομβικό ρόλο οι γκαρντ στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού AKTOR.

Για το τι πρέπει να αποφύγει μετά την κατάκτηση της Euroleague ο Παναθηναϊκός και το παράδειγμα του 2013 όταν ήταν στον Ολυμπιακό: «Το 2013 η χρονιά δεν τελείωσε με το καλύτερο τρόπο παρόλο που πήραμε το ευρωπαϊκό. Ζούμε το τώρα δεν χρειάζεται να σκεφτόμαστε το παρελθόν. Αυτή τη στιγμή θέλουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Όλοι οι παίκτες γνωρίζουν τι σημαίνει αυτός ο τίτλος και είναι έτοιμοι να δώσουν ότι έχουν και δεν έχουν».