Σλούκας όπως... Παπαπέτρου: Πήγαν στην Arcadia, δεν συμφώνησαν και υπέγραψαν στον Παναθηναϊκό

Σλούκας όπως... Παπαπέτρου: Πήγαν στην Arcadia, δεν συμφώνησαν και υπέγραψαν στον Παναθηναϊκό

Χρήστος Τσάλτας 17:35 - 08.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:02 - 14.08.2024

Η ιστορία επαναλαμβάνεται 5 χρόνια αργότερα με διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Όπως το 2018 ο Ιωάννης Παπαπέτρου άφησε τον Ολυμπιακό για τον Παναθηναϊκό έτσι και ο Κώστας Σλούκας. Κοινός παρονομαστής; Η συνάντηση στην Arcadia που δεν έβγαλε αποτέλεσμα.

Η μεγάλη μεταγραφή του καλοκαιριού είναι πλέον γεγονός. Ο Κώστας Σλούκας μετακόμισε στον Παναθηναϊκό, με τον οποίο υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 3 ετών, με απολαβές που φτάνουν τα 10 εκατ. ευρώ, σε ένα deal που θυμίζει άλλες εποχές και αλλάζει τις ισορροπίες στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ο Έλληνας πλέι μέικερ θα είναι ο νέος ηγέτης των «πράσινων» υπό τις οδηγίες του Εργκίν Αταμάν, με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να σπάει τα κοντέρ προκειμένου να ενισχύσει τον Παναθηναϊκό με παίκτες πρώτης γραμμής. Ο Σλούκας είναι το μεγάλο deal του φετινού καλοκαιριού, με τον ισχυρό άνδρα της «πράσινης» ΚΑΕ να κάνει κίνηση-ματ λίγα 24ωρα μετά την αποχώρησή από τον Ολυμπιακό.

Αυτή όμως δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Παναθηναϊκός πήρε Έλληνα παίκτη πρώτης γραμμής από τον «αιώνιο» αντίπαλο. Διότι πίσω στο 2018 ο Ιωάννης Παπαπέτρου άφησε τον Ολυμπιακό, ενημερώνοντας την πλευρά των Πειραιωτών πως δεν θα αποδεχόταν την πρόταση ανανέωσης των «ερυθρόλευκων» για να συνεχίσει την καριέρα του στο ΣΕΦ. Πριν την απόφαση αυτή μάλιστα είχε προηγηθεί συνάντηση στα γραφεία της Arcadia, με τον Έλληνα φόργουορντ να συναντιέται με τους αδερφούς Αγγελόπουλους, που όμως δεν έβγαλε αποτέλεσμα.

Κατά την αποχώρησή του από τα γραφεία της Arcadia μάλιστα, είχε πει. «Μιλήσαμε με τους προέδρους, κάναμε μία σωστή συζήτηση, όπως βλέπεται ήρθα μόνος μου εδώ να μιλήσω με τους προέδρους. Ελπίζω σήμερα, αύριο να έχουμε απαντήσεις και να πάνε όλα καλά. Συζητήσαμε σε καλό κλίμα και όλα είναι θετικά».

Ο Παπαπέτρου πήγε στα γραφεία των ιδιοκτητών της ΚΑΕ Ολυμπιακός, δεν κατάφερε να συμφωνήσει και λίγες μέρες αργότερα υπέγραψε στον Παναθηναϊκό, στον οποίο έγινε ηγέτης. Σε μια μεταγραφή που άλλαξε τα δεδομένα στο πρωτάθλημα.

Παπαπέτρου

Η ιστορία επαναλήφθηκε μερικά χρόνια αργότερα. Το καλοκαίρι του 2023 ο 33χρονος πλέι μέικερ συναντήθηκε στην Arcadia με τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός, σε μια συνάντηση που κράτησε 4 ώρες, όμως δεν έβγαλε αποτέλεσμα. Κατά την αναχώρησή του από τα γραφεία μάλιστα, ο Σλούκας είπε χαρακτηριστικά «Θα ενημερωθείτε».

Η παρουσία του Κώστα Σλούκα στον Ολυμπιακό έλαβε τέλος, έπειτα από το ραντεβού που δεν έβγαλε αποτέλεσμα. Λίγες μέρες αργότερα άλλωστε οι Πειραιώτες αποχαιρέτησαν τον Έλληνα γκαρντ, ευχαριστώντας τον για την προσφορά του στον σύλλογο.

Όπως συνέβη το 2018, έτσι και το καλοκαίρι του 2023 ο Παναθηναϊκός πήρε παίκτη πρώτης γραμμής από τον «αιώνιο» αντίπαλο, ο οποίος δεν κατάφερε να φτάσει σε deal στα γραφεία της Arcadia. Σε δύο κινήσεις που αποτελούν «νίκες» για τον Παναθηναϊκό και επικοινωνιακά, αλλά και ποιοτικά εντός παρκέ.