Ο Σλούκας έφτασε στα γραφεία για το ραντεβού με το χαμόγελο να μη σβήνει από τα χείλη του

Ο Σλούκας έφτασε στα γραφεία για το ραντεβού με το χαμόγελο να μη σβήνει από τα χείλη του

Ηλίας Λαλιώτης 15:33 - 08.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:03 - 14.08.2024

Το χαμόγελο του Κώστα Σλούκα κατά την άφιξή του στα γραφεία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός τα έλεγε όλα σχετικά με την απόφαση του διεθνή γκαρντ να συνεχίσει στα πράσινα!

Ο Κώστας Σλούκας συμφώνησε και θα είναι παίκτης του Παναθηναϊκού για τα επόμενα τρία χρόνια! Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πυροδότησε τη βόμβα της δεκαετίας και ο διεθνής γκαρντ βρέθηκε στα γραφεία της ΚΑΕ για να μιλήσει με τον μεγαλομέτοχο των Πράσινων και υπέγραψε το συμβόλαιό του.

Το χαμόγελό του κατά την άφιξή του τα έλεγε όλα, με τον 33χρονο άσο να είναι απόλυτα σίγουρος για την επιλογή του και τη γλώσσα του σώματος να φανερώνει τον ενθουσιασμό του για το τεράστιο βήμα που αποφάσισε να κάνει.

Ο Σλούκας, μετά την αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό, δέχθηκε ασφυκτικό πρέσινγκ από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ο οποίος με υπομονή, επιμονή και τεράστιο σεβασμό προς τον διεθνή άσο, κατάφερε να κάμψει τις αμφιβολίες του και να τον πείσει να ηγηθεί της προσπάθειας επιστροφής στην κορυφή της Ευρώπης.

Με ένα συμβόλαιο που δείχνει πόσο εκτιμούν στον Παναθηναϊκό γενικότερα, αλλά και ο Εργκίν Αταμάν ειδικότερα, την αξία του Κώστα Σλούκα, καθώς οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως θα πάρει περίπου 9 εκατομμύρια ευρώ για τα επόμενα τρία χρόνια.

Το κρίσιμο ραντεβού έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής (7/7). Και μόνο η απόφασή του να βρεθεί σε αυτό, έδειχνε πως ήδη σκεφτόταν πολύ σοβαρά την προοπτική να αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό και να είναι ο ηγέτης του στην προσπάθεια επιστροφής στην κορυφή της Ευρώπης.

Αυτό που -απολύτως φυσιολογικά- τον έκανε να αποφεύγει να πει το ναι το προηγούμενο διάστημα, ήταν η τοξικότητα που επικρατεί στον ελληνικό αθλητισμό και την οποία ξέρει από... πρώτο χέρι και οι αντιδράσεις απέναντι στο πρόσωπό του από την πλευρά των φίλων του Ολυμπιακού.

Βέβαια, ακόμα και πριν καν ακουστεί ως φημολογία η πιθανότητα να πάει ο Σλούκας στην πιο επιτυχημένη ελληνική ομάδα διαχρονικά, έβλεπε τις ακραίες αντιδράσεις και γνώμες προς το πρόσωπό του, επειδή δεν δέχθηκε να παίζει κάτω από τις οδηγίες ενός προπονητή που ο ίδιος θεωρούσε πως τον υποβάθμιζε αγωνιστικά. Το είχε ξαναζήσει άλλωστε μετά την πρώτη του φυγή για τη Φενέρ.

Ο 33χρονος γκαρντ ήταν μεγάλος πρωταγωνιστής για τον Ολυμπιακό τη σεζόν που ολοκληρώθηκε σε Ευρώπη και Ελλάδα, έχοντας -σε μόλις 22:50 χρόνο συμμετοχής- στην Euroleague 11 πόντους (53%διπ., 32,5%τριπ.), 2,1 ριμπάουντ και 5,6 ασίστ.