Big Sofo η επιστροφή! Έκανε ντεμπούτο με τον Ιόνιο (vid)

Σοφοκλής Σχορτσιανίτης

i

printscreen

Big Sofo η επιστροφή! Έκανε ντεμπούτο με τον Ιόνιο (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 13:17 - 30.04.2023 / Ανανεώθηκε: 16:43 - 14.08.2024

Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτη μετά από τρία χρόνια επέστρεψε στην ενεργό δράση και στα 38 του φόρεσε τη φανέλα του Ιόνιου Κέρκυρας σε αγώνα των play offs της ΕΣΚΑΒΔΕ. Η ομάδα του έχασε από τον Δόξα Πύρρου Άρτας και ο «Σόφο» έβαλε 1 πόντο.

Την τελευταία φορά που εμφανίστηκε πάνω στο παρκέ με αθλητική περιβολή είχαμε 2020 και ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης τότε έπαιζε στον Ιωνικό Νικαίας. Ακολούθως αποσύρθηκε από την ενεργό δράση και τρία χρόνια μετά ο Big Sofo, ένα από τα μεγαλύτερα... κεφάλαια του σύγχρονου ελληνικού μπάσκετ, επέστρεψε! 

Εδώ και πάνω από ένα μήνα είχε αποφασίσει να αγωνιστεί ξανά και έδρα του έγινε η Κέρκυρα. Με τον Ιόνιο προπονήθηκε για ένα διάστημα, προετοιμάστηκε και τώρα πάτησε παρκέ. 

Στον αγώνα για τα playoffs της ΕΣΚΑΒΔΕ (τοπικό πρωτάθλημα) κόντρα στη Δόξα Πύρρου Άρτας, η ομάδα από το όμορφο νησί του Ιωνίου είχε τη βοήθεια του 38χρονου σέντερ, Draft Pick από τους Λ.Α. Κλίπερς το 2003, ασημένιος παγκόσμιος πρωταθλητής το 2006 στην Ιαπωνία με την εθνική ομάδα (και χάλκινος στο Eurobasket της Πολωνία το 2009), κάτοχος του τροπαίου της Euroleague με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (2014) και γενικά ένας παίκτης που έγραψε τη δική του ιστορία. 
 

Βέβαια, δεν μπόρεσε να ανατρέψει την τύχη της νέας του ομάδας που ηττήθηκε με 78-61 και ο «Σόφο» σημείωσε μόλις έναν πόντο. 

Tags: