Στο προ ολυμπιακό τουρνουά οι Μπαχάμες, πέταξαν έξω την Αργεντινή

Μπαχάμες

i

©FIBA

Στο προ ολυμπιακό τουρνουά οι Μπαχάμες, πέταξαν έξω την Αργεντινή

Νίκος Καλαμπάκας 08:57 - 21.08.2023 / Ανανεώθηκε: 08:57 - 21.08.2023

Οι Μπαχάμες έκαναν το 4/4 στο προ προ Ολυμπιακό τουρνουά της Αργεντινής και πήραν την πρώτη θέση κόντρα στους διοργανωτές.

Τη μεγάλη έκπληξη του προ προολυμπιακού της Αργεντινής έκαναν οι Μπαχάμες αφού επιβλήθηκαν της διοργανώτριας με 82-75 και πήραν το εισιτήριο για το Προ Ολυμπιακό, εκεί όπου θα διεκδικήσουν μια θέση στους Ολυμπιακού Αγώνες.

Οι Μπαχάμες είδαν τον Έρικ Γκόρντον να σημειώνει 27 πόντους και να είναι κυρίαρχος στο παρκέ, ενώ από κοντά σε απόδοση ήταν και ο Ντι Άντρε Έιτον, που έκανε double double με 10 πόντους και 21 ριμπάουντ.

Με αυτό το αποτέλεσμα, οι Μπαχάμες ολοκλήρωσαν τη διοργάνωση με ρεκόρ 4-0. Η νίκη τους την Κυριακή επικύρωσε το εισιτήριό τους για ένα από τα προκριματικά τουρνουά της FIBA της επόμενης χρονιάς.

Τώρα οι Μπαχάμες έχουν μια εξαιρετική ευκαιρία για να φτάσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι, αν μπορέσουν να διατηρήσουν την ομάδα σε τέτοια κατάσταση και ενδεχομένως να προσθέσουν στο ρόστερ τους τον σέντερ των Σάρλοτ Χόρνετς, τον Κάι Τζόουνς.

Με την Αργεντινή να παίζει σχεδόν άψογο παιχνίδι για το μεγαλύτερο μέρος της νύχτας, οι Μπαχάμες βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 73-71 με 2:53 να απομένουν για το τέταρτο δεκάλεπτο. Τότε, ο Καμπάτσο έκλεψε την μπάλα στο πίσω γήπεδο, έτρεξε σε όλο το παρκέ και έκανε ένα λέι απ.

Αλλά πριν το κοινό προλάβει να απολαύσει τη στιγμή, ο Γκόρντον έγινε ο ήρωας του αγώνα. Ο γκαρντ των Σανς σημείωσε με στεπ μπακ ένα τρίποντο, ενώ στην επόμενη φάση πρόσθεσε ένα ακόμα.

Η Αργεντινή απέτυχε να σκοράρει στις δύο επόμενες κατοχές και τότε ο Γκόρντον έγραψε τον επίλογο του ματς, διαμορφώνοντας το τελικό 82-75.