Σπανούλης: «Έχουμε κάνει μια καταπληκτική χρονιά, τρυπήσαμε το ταβάνι μας»

Σπανούλης: «Έχουμε κάνει μια καταπληκτική χρονιά, τρυπήσαμε το ταβάνι μας»

Sportal newsroom 19:42 - 01.06.2024 / Ανανεώθηκε: 20:21 - 01.06.2024

Ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών κόντρα στον Ολυμπιακό αλλά και όλη τη φετινή χρονιά έμεινε ο Βασίλης Σπανούλης.

Για καταπληκτική χρονιά του Περιστερίου έκανε λόγο ο Βασίλης Σπανούλης μετά το φινάλε του αγώνα με τον Ολυμπιακό. Η ομάδα των δυτικών προαστίων της Αθήνας ηττήθηκε 84-71 και θα παλέψει για την τρίτη θέση στη φετινή Stoiximan Basket League.

Ο Έλληνας τεχνικός δεν θα μπορούσε παρά να είναι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών του. Ο Βασίλης Σπανούλης ανέφερε ότι η ομάδα του τρύπησε το ταβάνι της τη φετινή σεζόν.

«Ένα ματς μένει, δεν υπάρχει και μεγάλη συνέχεια. Έχουμε κάνει μια καταπληκτική χρονιά, έχουμε τρυπήσει το ταβάνι μας. Είναι εξαιρετική η προσπάθεια που έχουμε κάνει, ζήσαμε ιστορικές στιγμές φέτος. Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου, συγχαρητήρια. Συγχαρητήρια και στον Ολυμπιακό για τη νίκη και την πρόκριση», ανέφερε αρχικά ο Βασίλης Σπανούλης.

Για τον μικρό τελικό, ο Έλληνας προπονητής του Περιστερίου σημείωσε: «Βέβαια έχουμε δυνάμεις για τον μικρό τελικό. Είναι ένα παιχνίδι για να βγούμε τρίτοι και θα κάνουμε ότι μπορούμε. Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος έχουμε πλεονεκτική θέση».

Στους τελικούς του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στους τελικούς της Stoiximan Basketleague. Η ομάδα του Πειραιά επικράτησε 84-71 του Περιστερίου στο «Ανδρέας Παπανδρέου» και έκανε το 2-0 στη σειρά των ημιτελικών.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυναμικά στην αναμέτρηση και πήρε διψήφια διαφορά από το ξεκίνημα. Η ομάδα του Πειραιά έφτασε ακόμη και στο +25 αλλά στη συνέχεια το Περιστέρι κατάφερε να μαζέψει τη διαφορά δίνοντας νέο ενδιαφέρον.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ σημείωσε double double έχοντας 18 πόντους και 11 ριμπάουντ. Κορυφαίος σκόρερ του Ολυμπιακού ήταν ο Άλεκ Πίτερς με 20 πόντους. Ο Τζο Ράγκαλαντ του Περιστερίου ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα με 21 πόντους. Αξίζει να αναφέρουμε ότι αν ο Παναθηναϊκός κάνει το 2-0 στη σειρά των ημιτελικων με τον Άρη, τότε οι τελικοί της Stoiximan Basketleague θα ξεκινήσουν την προσεχή Τετάρτη. Ο τίτλος του πρωταθλητή θα κριθεί στις τρεις νίκες.