Σπανούλης: «Έχουμε κουλτούρα και σωστή νοοτροπία - Όλα τα παιδιά κάνουν σπουδαία προσπάθεια!»
i

© Intime

Σπανούλης: «Έχουμε κουλτούρα και σωστή νοοτροπία - Όλα τα παιδιά κάνουν σπουδαία προσπάθεια!»

Sportal newsroom 19:41 - 06.07.2024 / Ανανεώθηκε: 19:50 - 06.07.2024

Ο Βασίλης Σπανούλης φάνηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη νίκη επί της Σλοβενίας και την πρόκριση στον τελικό του Προολυμπιακού Τουρνουά, αλλά αυτό που τον εντυπωσιάζει περισσότερο είναι «η χημεία της ομάδας και η θέληση όλων των παικτών».

Με δυναμικά βήματα και πολλές φορές με εντυπωσιακό στυλ η Εθνική ομάδα έφθασε στην τελευταία μέρα του Προολυμπιακού Τουρνουά. Και την Κυριακή το βράδυ (6/7, 21:00, ΕΡΤ1) η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει στον τελικό τον νικητή του αγώνα της Κροατίας με την Δομινικανή Δημοκρατία, μιας και στον πρώτο ημιτελικό ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η παρέα του διέλυσε την Σλοβενία του Λούκα Ντόντσιτς.

Ο Βασίλης Σπανούλης, περιμένει να μάθει τον αντίπαλο (ο δεύτερος ημιτελικός ξεκινάει στις 21:00) και μέχρι τότε αυτό που είχε να σημειώσει αμέσως μετά τη σπουδαία νίκη στο ΣΕΦ, πως «ήρθαμε εδώ να αντιπροσωπεύσουμε τη χώρα με τιμή και υπερηφάνεια. Έχουμε βάλει στο παιχνίδι μας μία αθλητική κουλτούρα και μία νοοτροπία που μου αρέσει πολύ. Αυτό είναι το σημαντικό και όχι οι μεγάλες νίκες. Αυτές θα έρθουν».

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, παραδέχθηκε πως «είμαι πολύ χαρούμενος που σε σύντομο χρονικό διάστημα όλοι οι παίκτες έχουν δείξει τρομερά στοιχεία και παίζουμε, οφείλω να ομολογήσω, καλύτερα κι απ' ότι περίμενα».

Το «à tout à l'heure» του Γιάννη Αντετοκούνμπο στον Λούκα Ντόντσιτς - Τα στατιστικά των δύο NBA σταρ στον μεγάλο ημιτελικό!
ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

19:26 - 06.07.2024

Το «à tout à l'heure» του Γιάννη Αντετοκούνμπο στον Λούκα Ντόντσιτς - Τα στατιστικά των δύο NBA σταρ στον μεγάλο ημιτελικό!

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε έτσι κι αλλιώς το προβάδισμα σε κάθε συνάντησή του με τον Λούκα Ντόντσιτς και είπε να το επεκτείνει και σε εθνικό επίπεδο με την Ελλάδα να κυριαρχεί απέναντι στην Σλοβενία στον ημιτελικό του Προολυμπιακού τουρνουά.

Επίσης, εξήγησε πως «από την άμυνα ξεκινάνε όλα. Τα παιδιά προσέγγισαν εκπληκτικά το παιχνίδι και ακολούθησαν την στρατηγική μας κατά γράμμα. Έχουμε χημεία και υψηλό IQ και αφομοιώνουμε τις συνθήκες περίφημα. Στόχος μας ήταν να βγάλουμε τον Λούκα (Ντόντσιτς) εκτός παιχνιδιού και πιέσαμε πολύ στη μπάλα. Όλα τα παιδιά έκαναν σπουδαία δουλειά. Ο Παπανικολάου, ο Ουόκαπ, ο Λαρεντζάκης και όλη οι υπόλοιποι. Η άμυνα άλλωστε είναι αποτέλεσμα ομαδικής προσπάθεια».

Όλοι έβαλαν όντως, το δικό τους λιθαράκι. Όπως ο Βασίλης Τολιόπουλος με τα σουτ του, αλλά «και ο Παπαγιάννης», πρόσθεσε ο Σπανούλης και κατέληξε πως «υπάρχουν πράγματα που δεν αποτυπώνονται στη στατιστική. Ο Γιώργος ήταν πολύ καλός σήμερα, στον τρόπο που αμύνθηκε, στις αλλαγές και στις παγίδες».

🏀 Ουόκαπ και Τολιόπουλος «κατάπιαν» την Σλοβενία του Ντόντσιτς και η Ελλάδα είναι στον τελικό!