Σπανούλης για το μέλλον του: «Πρέπει να κάτσω να σκεφτώ...»

Βασίλης Σπανούλης

i

©InTime

Σπανούλης για το μέλλον του: «Πρέπει να κάτσω να σκεφτώ...»

Aχιλλέας Μαυροδόντης 23:18 - 01.06.2024 / Ανανεώθηκε: 12:34 - 02.06.2024

Ο Βασίλης Σπανούλης αναφέρθηκε στο μέλλον του στο Περιστέρι, τονίζοντας ότι έχει γίνει μια συζήτηση με την διοίκηση, αλλά όχι κάτι περισσότερο.

Ο Βασίλης Σπανούλης ολοκληρώνει το συμβόλαιό του με το Περιστέρι σε λίγες ημέρες, καθώς μετά τον μικρό τελικό (λογικά) με τον Άρη θα είναι ελεύθερος να αποφασίσει για το μέλλον του. Αυτό βέβαια δεν είναι ακόμη σίγουρο πως δεν θα τον βρει στο Περιστέρι.

Σε δηλώσεις του μετά το ΠεριστέριΟλυμπιακός, ο Βασίλης Σπανούλης ερωτήθηκε, μεταξύ άλλων, για το μέλλον του, τονίζοντας ότι έχει γίνει μια συζήτηση με την πλευρά του Περιστερίου, χωρίς όμως να υπάρχει κάτι περισσότερο στην παρούσα φάση.

«Όσον αφορά για του χρόνου, έχει γίνει μια συζήτηση με την διοίκηση. Τίποτα παραπάνω. Από εκεί και πέρα θα δούμε. Έχω εξαιρετική σχέση με την ομάδα. Είναι η πρώτη που κοουτσάρισα και ξεκίνησα την προπονητική μου καριέρα, με δική μου πρωτοβουλία να ξεκινήσω από το Περιστέρι και δικαιώθηκα. Ήμουν σίγουρος πως θα γίνει αυτό. Ήμουν προπονητής σε πολύ καλά οργανωμένη ομάδα, που δεν είχαμε προβλήματα οικονομικά. Το Περιστέρι έχει ένα κανονικό μπάτζετ. Υπάρχουν ομάδες από κάτω με μεγαλύτερο μπάτζετ από εμάς. Πιστεύω κάναμε καλές κινήσεις. Από εκεί και πέρα, καλό είναι να ρωτήσουμε την διοίκηση. Δεν ξέρω τι θα γίνει. Κι εγώ πρέπει να κάτσω να σκεφτώ. Αυτή τη στιγμή έχω μια εβδομάδα και μετά ξέρετε πολύ καλά ότι εμένα το μυαλό μου θα είναι στην Εθνική, γιατί έχω αναλάβει κι εκεί μια τεράστια ευθύνη και πρέπει να τα καταφέρουμε, γιατί έχουμε ευθύνη απέναντι στους εαυτούς μας και απέναντι στον ελληνικό λαό, την πατρίδα μας και τις επόμενες γενιές να ξαναφέρουμε ψηλά το ελληνικό μπάσκετ και σε επίπεδο εθνικών ομάδων», τόνισε ο Βασίλης Σπανούλης.

Από εκεί και πέρα, ο Βασίλης Σπανούλης είπε πως: «Ήταν το δεύτερο παιχνίδι της σειράς. Μπήκαμε κάπως νωθρά αλλά με δεύτερη περίοδο γυρίσαμε. Δεν έχουμε ούτε βάθος και ποιότητα όπως ο Ολυμπιακός για να συνεχίσουμε σε τόσο υψηλό επίπεδο. Παλέψαμε, αλλά δεν ήταν δυνατό να κερδίσουμε το παιχνίδι. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό Πιστεύω ότι έχουμε κάνει μια ιστορική χρονιά και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Δεν μπορώ να ζητήσω κάτι παραπάνω από τα παιδιά. Έδωσαν και την ψυχή τους. Η διαφορά ποιότητας είναι τεράστια. Όλη τη χρονιά όμως ήμασταν ανταγωνιστικοί και εναντίων των «αιώνιων» και εναντίων των υπολοίπων ομάδων. Είμαι πολύ υπερήφανος για εκείνους. Έχουν κάνει υπερβολή στον τρόπο που παίζουν. Έχουν ανεβεί πολλά επίπεδα πολλοί παίκτες, έχουν βοηθήσει πολύ την ομάδα, έχουν κάνει πολύ κόσμο να ασχολείται με εκείνους και την ομάδα. Είμαι πολύ υπερήφανος και για την φετινή χρονιά και την περσινή. Το Περιστέρι θα έχει να θυμάται αυτές τις σπουδαίες στιγμές που είχαμε. Έχουμε ένα ακόμα παιχνίδι με τον Άρη για να τελειώσουμε τον μαραθώνιο του πρωταθλήματος».

Για το μυστικό της επιτυχίας του Περιστερίου δήλωσε:

«Πολλή σκληρή δουλειά, πολλές ώρες προπόνησης, ομιλίας. Προσπάθησα να βάλω τα παιδιά σε διαφορετική κατεύθυνση από αυτή που είχαν συνηθίσει. Να παίξουν ένα μπάσκετ πραγματικά υψηλού επιπέδου. Πιστεύω πως τα καταφέραμε στο μεγαλύτερο διάστημα. Κυριαρχήσαμε για ακόμα μια χρονιά στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Κάναμε ακόμη καλύτερη χρονιά από πέρσι με 15 νίκες. Πήγαμε στο Φάιναλ 4 και παλέψαμε στην κατοχή. Ήμασταν 2 πόντους κάτω στα 50’’. Τα παιδιά έχουν κάνει υπερπροσπάθεια Δεν περίμενα να πάμε τόσο γρήγορα τόσο σπουδαία πράγματα και δεν περίμενα τόσο γρήγορα να έχουμε μια τόσο υπέροχη χρονιά».

Για την συμμετοχή του Γιάννη Αντετοκούνμπο στην Εθνική είπε:

«Ναι, ο Γιάννης θα είναι παρών στην Εθνική».

Για το γεγονός πως μέχρι και λίγο πριν την προετοιμασία της Εθνικής θα έχουμε αγώνες για το πρωτάθλημα τόνισε:

«Το έχω ξαναπεί. Πυροβολάμε μόνοι μας τα πόδια μας. Έχουμε Προολυμπιακό στη χώρα μας κι εμείς θέλαμε να το πάμε μέχρι τελευταία μέρα, μέχρι 17 του μηνός να παίξουμε. Και μετά λέμε ότι η Εθνική ομάδα ταλαιπωρεί τους παίκτες. Δεν ταλαιπωρεί η Εθνική ομάδα τους παίκτες, γιατί αν είχαμε τελειώσει σε νορμάλ επίπεδα και ήμασταν οργανωμένοι, τα παιδιά θα είχαν περισσότερο χρόνο ξεκούρασης. Άρα πρέπει να είμαστε πιο οργανωμένοι και να κοιτάξουμε την Εθνική ομάδα. Έχουμε 15 χρόνια, από το 2009 να πάρουμε μετάλλιο. Αυτή ομάδα, που έχει ομάδες που πάνε στο Φάιναλ 4, που έχει παίκτες που κατακτούν την Ευρωλίγκα. Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα, πρέπει να κοιτάξουν όλοι την Εθνική. Όλη η ανάπτυξη του ελληνικού μπάσκετ και όλα τα παιδιά ασχολήθηκαν με το μπάσκετ μέσα από τις επιτυχίες της Εθνικής ομάδας, όπως κι εμείς, όπως και οι παλαιότεροι, όπως και οι επόμενοι. Πρέπει να προσέξουμε την Εθνική ομάδα και να είμαστε όλοι μαζί σε αυτό που πάμε να κάνουμε».