Μυθική δήλωση Σπανούλη: «Ο Ντόντσιτς είναι από τους καλύτερους, αλλά ο Γιάννης είναι ο καλύτερος»
i

© Intime

Μυθική δήλωση Σπανούλη: «Ο Ντόντσιτς είναι από τους καλύτερους, αλλά ο Γιάννης είναι ο καλύτερος»

Sportal newsroom 23:08 - 04.07.2024 / Ανανεώθηκε: 00:03 - 05.07.2024

Ο Βασίλης Σπανούλης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για το γεγονός πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Λούκα Ντόντσιτς δίνουν το παρών βοηθώντας τις ομάδες τους στην προσπάθειά τους να προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Ελλάδα κατάφερε να κάνει το 2/2 στους ομίλους του Προολυμπιακού τουρνουά που διεξάγεται στο ΣΕΦ μετά και τη νίκη απέναντι στην Αίγυπτο (93-71) και προετοιμάζεται πυρετωδώς για τον ημιτελικό όπου θα συναντήσει την Σλοβενία του Λούκα Ντόντσιτς.

Είναι γνωστό πως ο Σλοβένος σταρ του NBA έχει σαν είδωλο τον Βασίλη Σπανούλη και το Σάββατο (06/07) θα κληθεί να τον αντιμετωπίσει.

Σε ερώτηση σχετικά με αυτό το ματσάρισμα, ο Λαρισαίος κόουτς της «γαλανόλευκης» απάντησε:

«Όλοι ξέρουμε ότι ο Ντόντσιτς είναι ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στο παγκόσμιο μπάσκετ, αλλά και εμείς έχουμε έναν εξίσου καλό και ίσως καλύτερο, τον Γιάννη. Έχει πάρει πρωτάθλημα με τους Μπακς, έχει βγει MVP, είναι δύο παίκτες που είναι ινδάλματα για πολλά παιδιά. Όχι μόνο σαν παίκτες, αλλά και σαν άνθρωποι. Είμαστε πολύ τυχεροί που τους έχουμε και τους δύο και εγώ είμαι πολύ τυχερός σαν προπονητής που έχω έναν παίκτη σαν τον Γιάννη. Έναν τόσο μεγάλο παίκτη και μεγάλο άνθρωπο».

Ο Ντόντσιτς ετοιμάζεται για τον ημιτελικό με την Ελλάδα: «Είναι δύσκολο να σταματήσουμε τον Γιάννη»
ΜΠΑΣΚΕΤ

21:59 - 04.07.2024

Ο Ντόντσιτς ετοιμάζεται για τον ημιτελικό με την Ελλάδα: «Είναι δύσκολο να σταματήσουμε τον Γιάννη»

Η Σλοβενία τερμάτισε δεύτερη στον όμιλο και στα ημιτελικά του Προολυμπιακού Τουρνουά του ΣΕΦ θα αντιμετωπίσει την Ελλάδα. Ο Λούκα Ντόντσιτς προειδοποιεί πως «δεν είμαστε το φαβορί» και πως «το μαρκάρισμα του Γιάννη Αντετοκούνμπο είναι πολύ δύσκολη υπόθεση».

Αναλυτικά οι υπόλοιπες δηλώσεις του Βασίλη Σπανούλη:

Για το ματς: «Ήταν ακόμα ένα σημαντικό τεστ για εμάς για τον τρόπο που θα προσεγγίσουμε το παιχνίδι. Δεν κάναμε καλό δεύτερο δεκάλεπτο και ήταν κάτι που μου άρεσε γιατί είδαμε πράγματα που θέλουμε να διορθώσουμε. Για 3 δεκάλεπτα όμως παίξαμε καλά».

Για την απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Είναι δύσκολο να βρεις χημεία σε μια ομάδα με 4 προπονήσεις. Πολλοί νομίζουν πως άσκημε κάνει 9 προπονήσεις αλλά έχουμε μόλις 4. Είναι δύσκολο αλλά έχουμε μια ταυτότητα αποκτήσει. Τον Γιάννη τον ξεκουράσαμε και θα είναι κανονικά με την Σλοβενία».

Για την εμφάνιση της ομάδας: «Οι παίκτες έχουν καταλάβει τους ρόλους τους. Δεν χρειάζεται να παίζουμε πάντα καλά. Κι εμείς όταν παίρναμε τα μετάλλια δεν παίζαμε σε όλα καλά, αλλά στα μεγάλα ματς».

Για το ματς κόντρα στην Σλοβενία: «Προσμένουμε ένα σφιχτό παιχνίδι. Όλα ξεκινούν από τον Ντόντσιτς και υπάρχει και ο Νίμπο αλλά και ο Πρέπελιτς που σκοράρει. Έχουν και ρολίστες που δίνουν τα πάντα».

Για τον κόσμο: «Παίζουμε όλοι μαζί για το καλό της πατρίδας μας. Βλέπω πολλά παιδιά και αυτό δεν είναι κάτι αθλητικό, αλλά κάτι γενικό. Έρχονται να δουν από κοντά τα ινδάλματά τους».

Για τους πρώην παίκτες της Εθνικής που στηρίζουν με την παρουσία τους στο γήπεδο: «Είναι σημαντικό να έχουμε αυτούς τους θρύλους του παγκόσμιου μπάσκετ δίπλα μας. Είμαστε όλοι μαζί για να προκριθούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Στη συνέχεια ο ομοσπονδιακός προπονητής Βασίλης Σπανούλης στη συνέντευξη Τύπου, υπογράμμισε: «Για ένα ακόμη ματς μοιράσαμε πολύ καλά την μπάλα, είχαμε 34 ασίστ και αναγκάσαμε τους αντιπάλους σε πολλά λάθη. Αυτό δείχνει την ταυτότητά μας και είναι σημαντικό να έχεις ταυτότητα σαν ομάδα. Είδαμε και κάποια πράγματα που δεν λειτούργησαν καλά, είναι καλό που τα είδαμε τώρα για να τα διορθώσουμε. Ο κόσμος είναι πάντα δίπλα μας και θα πάμε όλοι μαζί για τη νίκη το Σάββατο».

Όταν ρωτήθηκε για τον Λούκα Ντόντσιτς, είπε: «Δεν έχω δει ακόμη τον Ντόντσιτς. Υπάρχει μεγάλος σεβασμός ανάμεσά μας, πρώτα ως ανθρώπους και μετά ως αθλητές. Δεν χρειάζεται να πω πόσο μεγάλος παίκτης είναι. Είναι ένα εξαιρετικό παιδί και ένα ωραίο πρότυπο. Είμαι χαρούμενος που έχουμε κι εμείς έναν σούπερ σταρ που είναι επίσης σπουδαίος άνθρωπος και ηγέτης. Είναι σημαντικό να υπάρχουν τέτοια πρότυπα».

Και πρόσθεσε: «Έχουμε πλάνο για την αντιμετώπιση του Ντόντσιτς, αλλά δεν θα σας τα πω τώρα. Υπάρχουν και άλλοι πολλοί καλοί παίκτες στη Σλοβενία και θα πρέπει να τους δείξουμε επίσης προσοχή».

Κατόπιν, ο Βασίλης Σπανούλης εστίασε στα πλεονεκτήματα της ελληνικής ομάδας: «Είναι σημαντικό για μας και ένα από τα πλεονεκτήματά μας ότι έχουμε πολλούς καλούς παίκτες στην άμυνα. Όμως δεν είναι μόνο ατομικό θέμα, αλλά και ομαδικό. Πρέπει να κάνουμε περιστροφές και να αμυνόμαστε με τον κατάλληλο τρόπο».

Και συμπλήρωσε: «Έχουμε παιδιά με υψηλό IQ και πολλούς καλούς δημιουργούς. Το παιχνίδι μας βασίζεται σε αυτό και στην καλή δημιουργία. Παίρνουμε το καλύτερο δυνατό σουτ, έχουμε ψηλούς που μπορούν να σουτάρουν, έχουμε πολλές αρετές».

Τέλος, για τον τραυματισμό του Κώστα Αντετοκούνμπο, είπε: «Ο Κώστας Αντετοκούνμπο πήγε για μαγνητική, σύντομα θα ξέρουμε. Ελπίζουμε να μην είναι κάτι αρνητικό και ελπίζουμε να τον έχουμε μαζί μας το Σαββατοκύριακο. Η υγεία είναι πάνω από όλα».