Σπανούλης: «Πρέπει να δώσουμε την καρδιά μας για την Εθνική!» (vid)

Σπανούλης: «Πρέπει να δώσουμε την καρδιά μας για την Εθνική!» (vid)

Aχιλλέας Μαυροδόντης 15:31 - 20.06.2024 / Ανανεώθηκε: 15:35 - 20.06.2024

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Βασίλης Σπανούλης, στο πλαίσιο της Media Day της Εθνικής ομάδας στο ΣΕΦ, μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου, λίγες μέρες πριν το Προολυμπιακό Τουρνουά.

To πρόγραμμα προετοιμασίας της Εθνικής ομάδας εν όψει του Προολυμπιακού τουρνουά του ΣΕΦ (έναρξη στις 2 Ιουλίου), ξεκίνησε τη Δευτέρα (17/6). Σήμερα, Πέμπτη (20/6) όμως, στο παρκέ εμφανίστηκε με την αθλητική του περιβολή για δράση και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Λίγο αργότερα ο σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς και του ΝΒΑ συνολικά, μίλησε στους εκπρόσωπους Τύπου, για την επιστροφή του με τα «γαλανόλευκα» και τους ομαδικούς στόχους που προκύπτουν.

Λίγο αργότερα, μπροστά σε κάμερες και μικρόφωνα μίλησε και ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Βασίλης Σπανούλης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σπανούλη

«Xαίρομαι που θα ξεκινήσουμε μια σοβαρή προσπάθεια με την Εθνική ομάδα της χώρας μας. Είμαι πάρα πολύ καλά όπως το περίμενα και ίσως καλύτερα από αυτά που περίμενα. Το Προολυμπιακό κρύβει ιδιαιτερότητες, δεν έχει αρκετό χρόνο να προετοιμαστεις, αλλά αυτό ισχύει για όλες τις ομάδες. Το αυριανό φιλικό θα αντιμετωπιστεί σαν μια πολύ δυνατή προπόνηση. Τα παιδιά είναι πολύ έμπειρα, έχουν ταλέντο. Έχουν διάθεση και κίνητρο να κάνουν κάτι πολύ καλό για την Εθνική ομάδα»

Για την κατάσταση του Γιάννη Αντετοκούνμπο και του Κώστα Σλούκα«Στο Προολυμπιακό θα είναι όλοι έτοιμοι να παίξουν όσο κρίνω εγώ. Υπάρχει προγραμματισμός, το ιατρικό επιτελείο είναι εξαιρετικό. Τα παιδιά θέλουν να ασχοληθούν με τους τραυματισμούς και να μπουν γρήγορα μέσα. Το σημαντικότερο είναι να έχουμε όλους τους παίκτες υγιείς. Υπάρχει πρόγραμμα, υπάρχει πλάνο και είμαστε μέσα στο πλάνο».

Για το κλειδί για την πρόκριση: «Το κλειδί είναι να βρεθούμε όλοι στην ιδια σελίδα από άποψη φιλοσοφίας, κινήτρου. Εδώ δεν χωράνε εγωισμοί, χρειάζεται αυτοθυσία. Στην Εθνική ομάδα πρέπει να δώσεις και την καρδιά σου για να πετύχει η ομάδα».

Για τον μεγάλο αριθμό των παιχνιδιών για τους παίκτες μέσα στη σεζόν: «Το πλεονέκτημα είναι πως αγαπούν πολύ την πατρίδα τους και το μπάσκετ. Η αγάπη και επιθυμία να πετύχεις με την εθνική ομάδα της χώρας σου υπερκαλύπτει τα πάντα και την κούραση. Πολλές φορές όταν παίζεις με την Εθνική ομάδα, κάνεις και καλύτερες σεζόν γιατί είσαι σε φόρμα. Πιο πολύ είναι πνευματικό παρά σωματικό».

Για το τι θα πει στους παίκτες του ενόψει Προολυμπιακού: «Το σουτ που είχα χάσει το 2008 στο Πεκίνο κόντρα στην Αργεντινή ακόμα το σκέφτομαι. Μας έλειπε ένα ολυμπιακό μετάλλιο. Πρέπει να αγωνιστούμε με περηφάνια και πίστη στις δυνατότητες μας. Ειμαστε εδώ πέρα για να περάσουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Να πάρουμε το Προολυμπιακό και να περάσουμε στους Ολυμπιακούς».

Για το έξτρα κίνητρο που έχουν οι παίκτες που δεν έχουν παίξει στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Υπάρχει τεράστιο κίνητρο από όλα τα παιδιά. Έχουμε 15 χρόνια να φέρουμε μια επιτυχία. Η Εθνική ομάδα είναι για σπουδαια πράγματα. Σίγουρα κάτι φταίει που δεν πετυχαίνουμε. Δεν μπορεί όλοι αυτοί οι παίκτες να παίρνουν πρωταθλήματα στο ΝΒΑ, Euroleague, να είναι πρωταγωνιστές στις ομάδες τους. Σίγουρα κάτι φταίει. Πρέπει να το βρούμε. Έχουμε εξαιρετικό κλίμα και το κίνητρο είναι μεγάλο. Πρέπει να συνδυάσουμε το πόσο πολύ το θέλουμε μαζί με την ποιότητα των παικτών για να έρθουν επιτυχίες. Το σημαντικότερο είναι να παίξουμε άμυνα. Όλα ξεκινούν και τελειώνουν από την άμυνα. Αυτό είναι το DNA του Έλληνα. Όλες οι ομάδες ξεκινούν από την άμυνα».