Σπανούλης: «Πρέπει πάντα να δείχνουμε χαρακτήρα» - Τι είπε για τον 12ο παίκτη του ρόστερ

Σπανούλης: «Πρέπει πάντα να δείχνουμε χαρακτήρα» - Τι είπε για τον 12ο παίκτη του ρόστερ

Sportal newsroom 23:08 - 22.07.2024 / Ανανεώθηκε: 23:08 - 22.07.2024

Ο Βασίλης Σπανούλης αναφέρθηκε στην ήττα της Εθνικής από την Σερβία και στάθηκε στα πράγματα που θέλει να δει να βελτιώνονται ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων.

«Βαριά» ήττα-μάθημα πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες για την Εθνική
ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

22:54 - 22.07.2024

«Βαριά» ήττα-μάθημα πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες για την Εθνική

Απέναντι στην Σερβία η Εθνική δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το τέμπο των παικτών του Πέσιτς και γνώρισε την ήττα (94-72) στην κατάμεστη Stark Arena στην πρόβα τζενεράλε πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Όσα είπε ο προπονητής της Εθνικής ομάδας με το πέρας του αγώνα:

«Ήταν ένα παιχνίδι που δεν μπορέσανε μα πιάσουμε την απόδοση. Είδαμε κάποια πράγματα, θέλουμε να κρατήσουμε κάποια λίγα. Ήταν σημαντικό που παίξαμε ένα τέτοιο παιχνίδι. Η δουλειά μας στα ριμπάουντ ήταν πολύ φτωχή, είχαμε κακή προσπάθεια στο ριμπάουντ.

Είχαμε μεγάλο πρόβλημα σε αυτό τον τομέα και δεν σταματήσαμε την κυκλοφορία μπάλας της Σερβίας. Είχαν 30 ασίστ και πρέπει να βελτιώσουμε αυτή την ενέργεια. Δεν μου αρέσουν οι δικαιολογίες. Όλοι ξέρουν τι σημαίνει ο Νικ για την ομάδα αλλά έχουμε παίκτες. Οι Σέρβοι το ήθελαν παραπάνω από εμάς. Μας... έδειραν μπασκετικά και πρέπει να το κοιτάξουμε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν μου αρέσουν τα σερί, με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα. Τώρα θα ετοιμαστούμε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν είμαι ευχαριστημένος από αυτό το παιχνίδι.

Ήταν σημαντικό να δούμε και τα κακά και τα λάθη μας. Πρέπει να βελτιώσουμε πολλά, αυτό είναι το επίπεδο των ομάδων που θα διεκδικήσουν μετάλλιο και έχουμε πολλά να βελτιώσουμε. Προσπαθήσαμε να μοιράσουμε το χρόνο, προσπαθήσαμε να μοιράσουμε κάποια σχήματα. Οι Σέρβοι είναι φαβορί για μετάλλιο, έπαιζαν στην έδρα τους, είναι σε καλή κατάσταση. Και εμείς είμαστε σε καλή κατάσταση πρέπει να δείχνουμε χαρακτήρα. Ένα πράγμα που είναι το DNA μας είναι να είμαστε σκληροί.

Τουλάχιστον στο μεγαλύτερο διάστημα βγήκαμε έξω από τις συνήθειές μας. Το ριμπάουντ είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να είμαστε πιο επιθετικοί. Έχουν σημασία όλα τα παιδιά. Τις επόμενες ώρες θα μάθετε τον 12ο παίκτη. Σαν προπονητής θέλω όλοι να είναι μαζί. Όταν ένας παίκτης έχει τέτοια ανυπομονησία τα παιδιά θα είναι έτοιμα και τους στηρίζω 100%».