Σπανούλης: «Τα παιδιά είναι έτοιμα για το παιχνίδι - Δεν είναι αγώνας... τένις»

Σπανούλης: «Τα παιδιά είναι έτοιμα για το παιχνίδι - Δεν είναι αγώνας... τένις»

Sportal newsroom 18:01 - 05.07.2024 / Ανανεώθηκε: 18:03 - 05.07.2024

Ο Βασίλης Σπανούλης σχολίασε με τον δικό του τρόπο το match-up ανάμεσα σε Γιάννη Αντετοκούνμπο και Λούκα Ντόντσιτς και υπογράμμισε πως άπαντες είναι έτοιμοι για τον ημιτελικό του Σαββάτου.

Σύνθημα... μάχης από τον Βασίλη Σπανούλη ενόψει του μεγάλου αγώνα της Εθνικής κόντρα στην Σλοβενία, το Σάββατο. Ο προπονητής της γαλανόλευκης αναφέρθηκε στην ένταση με την οποία προσεγγίζουν άπαντες το παιχνίδι του ΣΕΦ, ενώ έκανε το δικό του σχόλιο αναφορικά με το matchup ανάμεσα σε Λούκα Ντόντσιτς και Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Παπανικολάου: «Υπάρχει ανυπομονησία για το παιχνίδι με τη Σλοβενία, δεν είναι μόνο Γιάννης-Λούκα»
ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

17:41 - 05.07.2024

Παπανικολάου: «Υπάρχει ανυπομονησία για το παιχνίδι με τη Σλοβενία, δεν είναι μόνο Γιάννης-Λούκα»

Ο Κώστας Παπανικολάου έδωσε το σύνθημα ενόψει του μεγάλου ημιτελικού κόντρα στη Σλοβενία και υπογράμμισε πως στο παιχνίδι αυτό δεν είναι μόνο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με τον Λούκα Ντόντσιτς.

Όσα είπε ο Βασίλης Σπανούλης ενόψει του ημιτελικού με την Σλοβενία:

Για την ανεβασμένη ένταση στην προπόνηση της Εθνικής: «Εμείς κοιτάμε το ένα βήμα, δεν κοιτάμε τα δύο. Παίζουμε το μπάσκετ μας, ευχαριστιόμαστε αυτό που κάνουμε, είμαστε μια παρέα, είμαστε μια χώρα που εμείς που παίζουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και ο κόσμος που είναι στο γήπεδο και όσοι βλέπουν από τις τηλεοράσεις είμαστε όλοι ένα. Αγωνιζόμαστε όλοι μαζί για την Εθνική της χώρας μας. Και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Με την ίδια συγκέντρωση, την ίδια πίστη ο καθένας προς τον εαυτό του και όλοι μαζί προς την ομάδα»

Για το πώς αντιλαμβάνονται το παιχνίδι οι παίκτες του: «Τα παιδιά είναι έτοιμα να παίξουν ένα ακόμη παιχνίδι. Το αντιμετωπίζουμε σαν έναν παιχνίδι σαν όλα τα άλλα. Για να προετοιμαστείς για αυτά τα παιχνίδια πρέπει να έχεις προπονηθεί σε αρκετή ένταση. Και εμείς δεν κάναμε εκπτώσεις στην ενέργεια μας, στον τρόπο που παίζουμε και με τον ίδιο τρόπο θα αγωνιστούμε και αύριο».

Για το αν αλλάζει κάτι στον τρόπο προετοιμασίας: «Δεν πιστεύω πως έχει αλλάξει ο τρόπος παιχνιδιού του. Σίγουρα όταν παίζει ο Γιάννης θα ψάξεις να βρεις τις λύσεις για να είναι όσο πιο αποδοτικός γίνεται και να πάρει τις επιθέσεις που όπως πιστεύουμε εμείς στο σταφ θα είναι πιο αποδοτικός. Άλλος παίκτης είναι ο Λούκα όμως, άλλος ο Γιάννης όσον αφορά το παιχνίδι τους. ουλειά μας είναι να βάλουμε τον κάθε παίκτη στο κατάλληλο σημείο για να είναι πιο αποδοτικός και το ίδιο προσπαθούμε να κάνουμε και με τον Γιάννη. Δεν μπορείς να έχεις τον Γιάννη στην ομάδα και να μην είναι σημείο αναφοράς. Το μπάσκετ δεν είναι τένις να παίζεις ένας εναντίον ενός. Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα, έχουμε την ευλογία και την τύχη να διαθέτουμε πέρα από τον Γιάννη και άλλους εξαιρετικούς παίκτες που τα έχουν καταφέρει σε συλλογικό επίπεδο και θέλουμε να τα καταφέρουμε και σε εθνικό».

Για το matchup μεταξύ Γιάννη Αντετοκούνμπο και Λούκα Ντόντσιτς: «Πιστεύω πως όσο και να ξέρεις αυτούς τους παίκτες, ότι και να κάνεις είναι πιο πολύ σε αυτούς. Σε τι μέρα θα βρεθούν. Εμείς πρέπει να δυσκολέψουμε τις αποφάσεις του Ντόντσιτς όπως και η Σλοβενία θα κάνει το ίδιο για τον Γιάννη. Είναι τόσο μεγάλοι παίκτες που έχουν τέτοιο ρεπερτόριο στο παιχνίδι τους και στον τρόπο που σκοράρουν, που είναι δύσκολο να τους σταματήσεις αλλά μπορείς να τους περιορίσεις»