Σπάρταλης... πενταετίας στον Ολυμπιακό!

Ο Στέφανος Σπαρτάλης παρουσιάζεται από τον Ολυμπιακό.

i

© olympiacosbc.gr

Σπάρταλης... πενταετίας στον Ολυμπιακό!

Απόστολος Μαυράκης 14:52 - 20.09.2024 / Ανανεώθηκε: 18:46 - 20.09.2024

Ο νεαρός παίκτης του Ολυμπιακού, Στέφανος Σπάρταλης, υπέγραψε σήμερα πενταετές συμβόλαιο με τους ερυθρόλευκους.

Πέρα από τις αλλεπάλληλες και εκκωφαντικές του προσθήκες το περασμένο καλοκαίρι, με κερασάκι στην τούρτα εκείνη του Εβάν Φουρνιέ, ο Ολυμπιακός δείχνει πως θέλει να επενδύσει και στο μέλλον του. Αυτό, το αποδεικνύει σήμερα, με τους Πειραιώτες να έρχονται σε συμφωνία για συμβόλαιο ισχύς πέντε ετών με τον 18χρονο Στέφανο Σπάρταλη.

Ο Σπάρταλης είναι γεννημένος στις 27/7/2006 και στις 31/8/24 έγινε γνωστό πως θα αγωνίζεται με την χρήση της δυνατότητας του διπλού δελτίου σε Ολυμπιακό και Παπάγο, που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Elite League. Ο 18χρονος σέντερ υπήρξε στέλεχος και τις εθνικής ομάδας Εφήβων στο Eurobasket 2024, στο οποίο μέτρησε κατά μέσο όρο 7,6 πόντους και 4 ριμπάουντ ανά παιχνίδι.

Στο Euroleague Next Generation Tournament, ο Σπάρταλης κατέγραψε αδιανόητα νούμερα. Σε 4 παιχνίδια με την φανέλα του Ολυμπιακού, ο ίδιος μέτρησε 14,5 πόντους, 10 ριμπάουντ, 1,8 κλεψίματα, 1,2 ασίστ και μισή τάπα, έχοντας 17,8 πόντους στην κλίμακα αξιολόγησης.

Από άποψη διακρίσεων, ο Στέφανος Σπάρταλης την περασμένη σεζόν με την ομάδα νέων του Ολυμπιακού κατέκτησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων, αλλά και το Rising Stars. Ο νεαρός σέντερ μάλιστα, αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης και των δύο διοργανώσεων, πράγμα που ενισχύει την ιδέα ότι πρόκειται για το «next big thing» στο ελληνικό μπάσκετ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ολυμπιακού:

«Ο Στέφανος Σπάρταλης υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο!

Ο 18χρονος φόργουορντ, ο οποίος πέρυσι κατέκτησε με τους "ερυθρολεύκους" το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων και το Rising Stars και μάλιστα αναδείχθηκε MVP και στις δύο διοργανώσεις, υπέγραψε με τον Ολυμπιακό συμβόλαιο 5ετους διάρκειας.

Φέτος θα αγωνίζεται κάνοντας χρήση του διπλού δελτίου, τόσο με την ανδρική ομάδα του Ολυμπιακού, όσο και με εκείνη του Παπάγου»