Ο Σπλίτερ αποθέωσε τον Σορτς: «Είναι ένα πραγματικό θηρίο, από τους πιο προικισμένους άσσους που έχω δει»

Φωτ. IMAGO

i

Τιάγκο Σπλίτερ / © IMAGO

Ο Σπλίτερ αποθέωσε τον Σορτς: «Είναι ένα πραγματικό θηρίο, από τους πιο προικισμένους άσσους που έχω δει»

Απόστολος Μαυράκης 17:07 - 12.10.2024 / Ανανεώθηκε: 21:48 - 12.10.2024

Ο Τιάγκο Σπλίτερ μίλησε μετά την ήττα της Παρί από την Ολίμπια Μιλάνο, σχετικά με τις 2 ήττες της ομάδας του στην Euroleague, τον Έττορε Μεσίνα, ενώ είχε να πει τα καλύτερα για τον παίκτη του, Τι Τζέι Σορτς.

Η «πρωτάρα» στην Euroleague Παρί, καθοδηγείται από έναν επίσης πρωτάρη στον χώρο της προπονητικής -αλλά όχι σε εκείνον της Euroleague- τον Τιάγκο Σπλίτερ. Ο Βραζιλιάνος κατέγραψε μια αξιοσημείωτη καριέρα στον μαγικό κόσμο του NBA, παρόλα αυτά προτού μετακομίσει στις ΗΠΑ πήρε μια γερή «γεύση» από την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Οι νεοφώτιστοι Γάλλοι δεν κατάφεραν να κερδίσουν ούτε στο δεύτερο του ευρωπαϊκό παιχνίδι για φέτος, χάνοντας από την Ολίμπια Μιλάνο με 79-74. Και μπορεί η Παρί να μην έχει ξεκινήσει με τον ιδανικότερο τρόπο το ευρωπαϊκό ταξίδι της, ωστόσο ο Σπλίτερ φαίνεται να είναι ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του ως τώρα και τους δίνει χρόνο και και χώρο μέχρι να εγκλιματιστούν στο απαιτητικό περιβάλλον της Euroleague.

Μετά τον αγώνα της Παρασκευής (11/10) με την Μιλάνο, ο Σπλίτερ μίλησε στην συνέντευξη τύπου για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας του, αναφέρθηκε στον παλιό γνώριμό του Έττορε Μεσίνα, ενώ έπλεξε το εγκώμιο του παίκτη του, Τι Τζέι Σορτς.

Σχετικά με το παιχνίδι κόντρα στην Ολίμπια Μιλάνο, είπε τα εξής: «Αυτό ήταν το δεύτερό μας παιχνίδι και ηττηθήκαμε ξανά, όμως η ομάδα κατέβαλλε σπουδαία προσπάθεια. Ασκήσαμε καλή πίεση κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Δυστυχώς, δεν σουτάραμε πολύ καλά σήμερα. Πρέπει να βελτιώσουμε τα ριμπάουντ και τις εκτελέσεις μας καθώς προχωράμε».

Μιλώντας για τον Μεσίνα είπε: «Υπάρχει στη ζωή μου εδώ και πολύ καιρό, από τότε που με προπονούσε στο Σαν Αντόνιο και το να προπονώ τώρα εναντίον του είναι σουρεάλ. Είμαστε φίλοι και είναι μια πραγματική ιδιοφυΐα του παιχνιδιού. Ξέρω ότι όποτε χρειαστώ κάποια συμβουλή, θα βρει χρόνο για εμένα».

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Τέλος, έκανε ειδική μνεία στον Σορτς: «Ο Τι Τζέι Σορτς είναι ένα πραγματικό θηρίο. Είναι ένας από τους πιο προικισμένους άσσους που είχα ποτέ την τιμή να παρακολουθήσω. Η αντίληψή του για το παιχνίδι είναι άψογη. Σκοράρει, πασάρει και ηγείται σαν ένας έμπειρος επαγγελματίας. Το επίπεδο του ανταγωνισμού δεν τον καταβάλλει καθόλου».