Στα πέλαγα της ευτυχίας το Νότιο Σουδάν που θα παίξει στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Οι προκρίσεις για το Παρίσι και οι κενές θέσεις

Στα πέλαγα της ευτυχίας το Νότιο Σουδάν που θα παίξει στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Οι προκρίσεις για το Παρίσι και οι κενές θέσεις

Γιώργος Γαβριλάκης 14:29 - 02.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:47 - 14.08.2024

Κατάφερε να βάλει από... κάτω όλες τις Αφρικανικές δυνάμεις και με τη νίκη του επί της Αγκόλας, σε συνδυασμό με την ήττα της Αιγύπτου, το Νότιο Σουδάν, που έπαιξε για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο, το 2024 θα βρεθεί στο Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Οι διοργανωτές Γάλλοι και οι Αυστραλοί έχουν εξασφαλίσει τη θέση τους και απομένουν λεπτομέρειες...

Η Γαλλία ήταν τραγική, αλλά ήταν και τυχερή ταυτόχρονα. Πριν ξεκινήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο οι «τρικολόρ» οραματιζόντουσαν μετάλλια και μεταξωτές κορδέλες, τελικά... μπλέχτηκαν στα φύκια. Αποκλείστηκαν από τον πρώτο γύρο κιόλας, απλώς ευτύχησαν οι επόμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες να διεξάγονται στο Παρίσι. Οπουδήποτε αλλού κι αν γίνονταν στον πλανήτη (εκτός Γαλλίας) θα είχαν χάσει και τη συμμετοχή τους στην επόμενη μεγάλη συνάντηση. 

Οπότε η θέση τους εκεί είναι δεδομένη ως διοργανώτρια χώρα, ενώ στην πορεία την εξασφάλισε και η Αυστραλία. Άσχετα με το τι θα γίνει την Κυριακή (3/9) στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των «16», ακόμα κι αν τα Καγκουρό αποκλειστούν από τη συνέχεια έχουν ήδη στα χέρια τους το εισιτήριο της Ωκεανίας για το Ολυμπιακό τουρνουά. Κι αυτό γιατί όπως και να έχει θα τερματίσει πάνω από την Νέα Ζηλανδία, που η Ελλάδα δεν πέταξε εκτός δεύτερου γύρου. 

Κι αν για τους Ωκεάνιους ήταν η λογική και αναμενόμενη εξέλιξη, το εισιτήριο της Αφρικής παραδόθηκε με τιμή και με ενθουσιασμό στο Νότιο Σουδάν. H χώρα που υφίσταται ως ανεξάρτητο κράτος από το 2011, όταν και το Σουδάν χωρίστηκε σε δύο τμήματα (το Βόρειο και το Νότιο) συμμετείχε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και στο Παρίσι το 2024 θα εμφανιστεί για πρώτη φορά και σε Ολυμπιακούς Αγώνες. 

Η νίκη επί της Ανγκόλας και το γεγονός ότι η Αίγυπτος όχι μόνο δεν νίκησε με 22 πόντους διαφορά, αλλά έχασε κιόλας από τη Νέα Ζηλανδία, ολοκλήρωσε το θαύμα της χώρας που για δεκαετίες υποφέρει από λιμούς, εμφυλίους, φτώχια και αβαρίες κάθε είδους. Στο παρκέ πάντως, υπάρχει μεγάλη ποσότητα ταλέντου και με πρωταγωνιστή τον Κάρλικ Τζόουνς των Σικάγο Μπουλς η αποστολή επετεύχθη. 

Νότιο Σουδάν: Από τους εμφυλίους και το λιμό, στην ανεξαρτησία και το Παγκόσμιο Κύπελλο (vids)
FIBA WORLD CUP

11:00 - 01.05.2023

Νότιο Σουδάν: Από τους εμφυλίους και το λιμό, στην ανεξαρτησία και το Παγκόσμιο Κύπελλο (vids)

Η νεότερη χώρα του πλανήτη, το Νότιο Σουδάν, την ώρα που ως έθνος υποφέρει ποικιλοτρόπως και διαχρονικώς, ο Λούολ Ντενγκ προσπαθεί να δώσει όραμα στον πιο ψηλό λαό της Αφρικής, που περήφανος θα εμφανιστεί τον Αύγουστο στα γήπεδα της Μανίλα για να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του μπάσκετ.

Από εδώ και πέρα, απομένουν όμως κι άλλα εισιτήρια για του Ολυμπιακούς Αγώνες που αναζητούν κατόχους. Συγκεκριμένα απομένει να δούμε την μία ομάδα της Ασίας που θα πάρει την πρόκριση, τις δύο από την Αμερική (ΗΠΑ, Καναδάς, Βραζιλία, Δομινικανή Δημοκρατία, Πουέρτο Ρίκο) και τις δύο από την Ευρώπη. Εκεί όπου οι διεκδικητές αυτή τη στιγμή είναι πάρα πολλοί καθώς στα προημιτελικά έχουν προκριθεί ήδη Γερμανία, Σλοβενία, Λιθουανία και απομένει να ξεκαθαριστεί και το τοπίο που εμπλέκει τις Ισπανία, Λετονία, Ιταλία και Σερβία. 


Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr
Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.

Tags: