Στα «χαρακώματα» Ερυθρός Αστέρας και Παρτιζάν, οι «ερυθρόλευκοι» απειλούν να μην κατέβουν στο Final 8 του Κυπέλλου
i

© Intime

Στα «χαρακώματα» Ερυθρός Αστέρας και Παρτιζάν, οι «ερυθρόλευκοι» απειλούν να μην κατέβουν στο Final 8 του Κυπέλλου

Sportal newsroom 16:44 - 24.01.2023 / Ανανεώθηκε: 10:25 - 20.08.2024

O Ερυθρός Αστέρας είναι δυσαρεστημένος επειδή η Παρτζάν πέρυσι αποχώρησε από τα περσινά playoffs της σέρβικης λίγκας και δεν τιμωρήθηκε και πλέον υπάρχουν σκέψεις να μην κατέβει η ομάδα του Ιβάνοβιτς στο Final 8 του κυπέλλου της χώρας.

Στα χαρακώματα βρίσκονται για μια ακόμα φορά Ερυθρός Αστέρας και Παρτιζάν, αφού ο πρώτος ζητάει εξηγήσεις για το λόγο που δεν τιμωρήθηκε η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, επειδή δεν είχε κατέβει στα περσινά playoffs.

Οι δύο σύλλογοι του Βελιγραδίου είχαν τεθεί αντιμέτωποι πέρυσι στον τελικό της ABA, σε μια σειρά εντελώς επεισοδιακή που οι χούλιγκανς των δύο ομάδων έδωσαν... ρέστα με τη συμπεριφορά τους.

Με απόφαση της διοίκησης της Παρτιζάν, οι «ασπρόμαυροι» του Βελιγραδίου δεν αγωνίστηκαν στα playoffs όμως δεν τιμωρήθηκαν από την ομοσπονδία, κάτι που δεν ξέχασαν οι υπεύθυνοι του μεγάλου της αντιπάλου.

Βάσει του άρθρου 36 των κανόνων της Σερβικής Λίγκας, η Παρτιζάν θα μπορούσε να είχε υποβιβαστεί στην τρίτη κατηγορία του μπάσκετ, αλλά κάτι τέτοιο δε συνέβη ποτέ αφού οι υπεύθυνοι άφησαν την Παρτιζάν να συνεχίσει κανονικά να αγωνίζεται στο πρωτάθλημα.

Αυτό έχει δυσαρεστήσει τον Ερυθρό Αστέρα, αναγκάζοντας τη διοίκηση του συλλόγου να βγάλει ανακοίνωση στην οποία απειλεί να μην αγωνιστεί στο Final 8 του Κυπέλλου Σερβίας που θα γίνει στην πόλη Νις.

«Οι κανόνες είναι σαφείς, αλλά δεν εφαρμόζονται», αναφέρει η ανακοίνωση του συλλόγου. «Ο σύλλογος μας δεν έχει κανένα δικαίωμα να σιωπά για αυτή την προσπάθεια ταπείνωσης του εθνικού μας πρωταθλήματος».

Η δήλωση ολοκληρώνεται με μια ρητορική ερώτηση: «Ποιος θα τιμωρούσε την KK Crvena Zvezda Meridianbet αν δεν εμφανιζόταν στον τελικό του Κυπέλλου»;

Το τουρνουά πλέι οφ 8 ομάδων για το Κύπελλο θα διεξαχθεί στη Νις από τις 15 έως τις 18 Φεβρουαρίου.

Ο Αστέρας θα πάρει την απόφαση εάν θα συμμετάσχει στη διοργάνωση προκειμένου να υπερασπιστεί τον περσινό τίτλο λίγο πριν την έναρξη του κυπέλλου, ανακοίνωσε ο σύλλογος.