Σταμολάμπρου στο Sportal: «Ξέρουμε την πίεση της Λεωφόρου, όλα για το πρωτάθλημα με τον κόσμο μας» (vid)

Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου

i

© Sportal

Σταμολάμπρου στο Sportal: «Ξέρουμε την πίεση της Λεωφόρου, όλα για το πρωτάθλημα με τον κόσμο μας» (vid)

Πάρης Τσελεπίδης • 08:31 - 31.03.2023 / Ανανεώθηκε: 17:29 - 14.08.2024

Η διεθνής γκαρντ του Ολυμπιακού, Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου, μιλώντας στο Sportal μέσα από τα αποδυτήρια της Λεωφόρου μετά το τέλος του δεύτερου τελικού με τον Παναθηναϊκό και τη νέα νίκη για τις «ερυθρόλευκες», αναφέρθηκε στα στοιχεία που έφεραν το 3-1.

Η Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου ήταν μία από τις τέσσερις παίκτριες του Ολυμπιακού που αγωνίστηκαν πάνω από 30' κόντρα στον Παναθηναϊκό στον δεύτερο τελικό των playoffs στην κατάμεστη Λεωφόρο

Μετά το τέλος του παιχνιδιού μιλώντας στο Sportal η έμπειρη διεθνής γκαρντ μέσα από τα αποδυτήρια της Λεωφόρου στάθηκε στο χαρακτήρα που έδειξε η ίδια και οι συμπαίκτριές της αλλά και στη δίψα που υπάρχει στις τάξεις της ομάδας για την κατάκτηση του πρωταθλήματος την Κυριακή (2/4, 14:00) στο ΣΕΦ.

Για το τι είχε ο Ολυμπιακός και έφθασε στη νίκη επί του Παναθηναϊκού τόνισε: «Ήταν σίγουρα ένα δύσκολο παιχνίδι. Το γνωρίζαμε εξ αρχής. Όπως όλα και αυτό θα κρινόταν στο 40'. Δεν το βάλαμε ποτέ κάτω. Υπήρχε θετικότητα στην ομάδα παρά το ότι βρεθήκαμε πίσω και με 13 πόντους. Τρέξαμε ένα σερί. Αυτή είναι η ομάδα μας. Αρχίσαμε να παίρνουμε μομέντουμ όταν σκοράραμε και αυτό που μας κράτησε ήταν η άμυνά μας. Και αυτό γιατί μπροστά σκοράραμε αλλά πίσω δεν δεχόμασταν κανέναν πόντο».

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην κατάμεστη Λεωφόρο και 3-1 τον Παναθηναϊκό
Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

20:20 - 30.03.2023

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην κατάμεστη Λεωφόρο και 3-1 τον Παναθηναϊκό

Ο Ολυμπιακός έκανε το μπρέικ στη σειρά των τελικών με τον Παναθηναϊκό καθώς κέρδισε με 66-60 στην κατάμεστη Λεωφόρο στον δεύτερο τελικό της σειράς των playoffs κάνοντας το 3-1. Με νίκη στο ΣΕΦ οι «ερυθρόλευκες» κατακτούν τον τίτλο αλλιώς η σειρά θα συνεχιστεί.

Τι είπανε όμως οι παίκτριες του Ολυμπιακού μετά το πρώτο δεκάλεπτου όπου είχανε σημειώσει ένα τρίποντο και είχανε 0/11 δίποντα; Την απάντηση την έδωσε η Σταμολάμπρου λέγοντας: «Είπαμε ότι με τόσα λάθη και τόση αστοχία είμαστε ακόμη μέσα στο παιχνίδι ότι τα πράγματα θα αλλάξουνε. Ότι οι μπάλες θα αρχίσουνε να μπαίνουνε μέσα για μας. Να κρατήσουμε την άμυνά μας και όλα καλά».

Για το ξεκίνημα στο τέταρτο δεκάλεπτο και πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός προηγήθηκε σχολίασε: «Είναι μία καυτή έδρα. Το γνωρίζουμε. Έχουμε παίξει εδώ πάρα πολλές φορές και σαφώς περιμέναμε την πίεση της έδρας».

Για το αν θεωρεί ότι ο Ολυμπιακός μετέφερε πίεση στον Παναθηναϊκό αφού προηγήθηκε στο τέταρτο δεκάλεπτο υποστήριξε: «Σίγουρα. 100%. Όπως μας χαρακτηρίζει και η αντίπαλη ομάδα μας θεωρούνε το φαβορί. Έχουμε μάθει όμως να παίζουμε με αυτή την πίεση του φαβορί και νομίζω ότι μόλις άλλαξε το σκορ κάπου εκεί θόλωσε το μυαλό του Παναθηναϊκού. Δεν είχε καλές επιλογές στην επίθεση και στην άμυνα δεχότανε εύκολους πόντους. Σίγουρα η πίεση πήγες στους γηπεδούχους».

Κι όσο για το παιχνίδι της Κυριακής στο ΣΕΦ στο κυνήγι του 4-1 για τον Ολυμπιακό η διεθνής γκαρντ είπε: «Φυσικά. Η σημερινή νίκη τελείωσε. Τελείωσε το ματς. Τα ξεχνάμε όλα. Από αύριο επιστρέφουμε στη δουλειά. Έχει μείνει άλλο ένα παιχνίδι. Το θέλουμε πάρα πολύ και θα τα δώσουμε όλα για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα μπροστά στους οπαδούς μας».