Νεραντζάκης: «Κρατάω το χειροκρότημα του κόσμου, ο Πόρτερ ανήκει στο ΝΒΑ»

Νεραντζάκης: «Κρατάω το χειροκρότημα του κόσμου, ο Πόρτερ ανήκει στο ΝΒΑ»

Sportal newsroom 00:15 - 19.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:22 - 29.05.2024

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε τη σεζόν με μια εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στον Παναθηναϊκό, με τον Στάθη Νεραντζάκη να εστιάζει στο χειροκρότημα του κόσμου, ενώ έπλεξε για ακόμα μια φορά το εγκώμιο του Κέβιν Πόρτερ τζούνιορ.

Όσα είπε ο προπονητής του ΠΑΟΚ:

«Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό και εύχομαι να έχει καλή επιτυχία στο Final-4. Αναγκαστήκαμε να πάμε σε μικρό ροτέισον λόγω του ρυθμού του παιχνιδιού κι αυτό στην τελική έκβασή του έδειξε κάποιες αδυναμίες. Ο Ναν έβαλε κάποια μεγάλα σουτ στην τελευταία περίοδο και δεν μπορέσαμε να τον αντιμετωπίσουμε. Είμαι περήφανος για τα παιδιά και το πώς τελείωσε η σεζόν. Κρατάω το χειροκρότημα του κόσμου, γιατί ό,τι κάνουμε το κάνουμε για τον κόσμο, που μας υποστηρίζει. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στην ποδοσφαιρική μας ομάδα για το πρωτάθλημα, γιατί είμαστε μία οικογένεια. Ελπίζω αύριο να το πανηγυρίσουμε όλοι μαζί στο Λευκό Πύργο».

Για το τι κρατάει από αυτή τη σεζόν: «Η ομάδα πρεσβεύει τη μαχητικότητα και το ότι παίζει για τον κόσμο της. Δεν μπορέσαμε να δημιουργήσουμε μία σταθερά και να έχουμε έναν συγκεκριμένο κορμό. Ακόμη και στο τελευταίο παιχνίδι αρνηθήκαμε να χάσουμε, γιατί πιστέψαμε στις δυνατότητές μας.

Εμείς δεν μπορέσουμε να ελέγξουμε τα συναισθήματά μας σαν ομάδα. Είχαμε αρκετά σκαμπανεβάσματα σε αυτό το κομμάτι. Δεν ήμασταν πνευματικά δυνατοί σε κάποια παιχνίδια που χάσαμε. Αυτή η τελευταία εικόνα πρέπει να είναι οδηγός για την επόμενη σεζόν. Να φτιάξει μια ομάδα, ασχέτων προσώπων, που θα καταθέτει την ψυχή της στο παρκέ, ώστε να φτάνει η ομάδα σε ανάλογες εμφανίσεις, που θα ευχαριστούν τον κόσμο».

Για το αν έχει αποφασίσει τι θα κάνει του χρόνου: «Δεν έχω πάρει κάποια απόφαση. Δεν έχει γίνει κάποια συζήτηση. Έτσι λειτουργώ σαν άνθρωπος. Πάντα θέλω να τελειώνει η χρονιά, για να μην πηγαίνει το μυαλό μου σε άλλες καταστάσεις. Θα δώσω μία εβδομάδα στον εαυτό μου να ηρεμήσει και μετά θα πάρω τις αποφάσεις μου, όπως και η ομάδα. Στον αθλητισμό μέχρι την τελευταία δίνεις τα πάντα εκεί που βρίσκεται και μετά σκέφτεσαι την επόμενη μέρα».

Για το αν θα ήθελε να μείνει στην ομάδα: «Διανύω την πέμπτη μου σεζόν στον ΠΑΟΚ, άκρως τιμητικό για την πορεία μου στο μπάσκετ. Ασφαλώς, αυτή η θέση είναι η μεγαλύτερη που είχαν στην καριέρα. Ποιος δεν θα ήθελε να είναι πρώτος προπονητής στον ΠΑΟΚ;».

Για το τι θα έλεγε στον Πόρτερ αναφορικά με το μέλλον του: «Δεν ανήκει εδώ, καταλαβαίνουμε όλοι τι εννοώ. Η ποιότητά του ανήκει στο NBA και πρέπει να βρει τρόπους να παραμείνει εκεί».

Για τον Ουίλιαμς: Ο Ουίλιαμς έπαιζε σαν 4 σήμερα στο δεύτερο ημίχρονο. Έπρεπε να βάλουμε κάποιον με φρέσκα πόδια για να παίξει πάνω στον Ναν».

Για το triple double του Πόρτερ: «Ο Πόρτερ είναι πολύπλευρος, δεν θα βάλει μόνο τη μπάλα στο καλάθι. Αυτό του δίνει τη δυνατότητα να πασάρει, να πάρει ριμπάουντ, να κάνει κλεψίματα. Δεν είναι μόνο το σκοράρισμα».