Το μετέωρο βήμα του Στεφ Κάρι: Πόσο μακριά είναι η μεταγραφή που θα αλλάξει τις ισορροπίες του ΝΒΑ...

Στεφ Κάρι

Το μετέωρο βήμα του Στεφ Κάρι: Πόσο μακριά είναι η μεταγραφή που θα αλλάξει τις ισορροπίες του ΝΒΑ...

Χρήστος Τσάλτας 12:22 - 25.08.2024 / Ανανεώθηκε: 12:23 - 25.08.2024

Ο Στεφ Κάρι «βομβαρδίζει» τα καλάθια, όμως προσεχώς αναμένεται να βάλει φωτιά στο ΝΒΑ, με το μέλλον του στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς μόνο δεδομένο να μην θεωρείται.

Το φετινό καλοκαίρι ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο Στεφ Κάρι έγραψε το όνομά του με χρυσά γράμματα, καθώς συνέβαλε στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου με την Team USA, το οποίο ήταν το πέμπτο διαδοχικό των Αμερικανών στο μεγαλύτερο αθλητικό event του πλανήτη.

Με αυτό το επίτευγμα ο κορυφαίος σουτέρ στην ιστορία πρόσθεσε ένα ακόμα... διαμάντι στο στέμμα του, επιβεβαιώνοντας πως είναι ένας από τους πιο winner παίκτες της εποχής μας και πως δεν συμβιβάζεται με την ιδέα της ήττας. Αυτός ήταν και ένας πολύ σημαντικός λόγος που η καριέρα του έφτασε στην στρατόσφαιρα του παγκόσμιου μπάσκετ, μετατρέποντας τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς σε μια σύγχρονη δυναστεία με 4 πρωταθλήματα τα τελευταία 10 χρόνια.

Το δέσιμο που έχει αποκτήσει με την ομάδα από την Bay Area είναι μοναδικό. Αυτή άλλωστε ήταν και η μοναδική ομάδα στην οποία έχει αγωνιστεί στο ΝΒΑ, από το 2009 έως και σήμερα που αγωνίζεται στο ΝΒΑ. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως μέχρι το τέλος της καριέρας του θα βρίσκεται στο Σαν Φρανσίσκο με τους «πολεμιστές».

Τα σύννεφα έχουν μαζευτεί επικίνδυνα πάνω από το Chase Center, με τη φημολογία για αποχώρηση του Κάρι από τους Ουόριορς αντί να μειώνεται, ολοένα και φουντώνει. Κάτι που βάζει στην.... πρίζα όλη τη λίγκα, καθώς ενδεχόμενη μετακίνηση του εμβληματικού γκαρντ θα σημάνει συναγερμό και -δεδομένα- θα αλλάξει όλες τις ισορροπίες στη λίγκα.

Ποιοι είναι όμως οι λόγοι που μπορούν να ανοίξουν την πόρτα της εξόδου στον Κάρι και στο μέλλον να φορέσει τη φανέλα άλλης ομάδας στο ΝΒΑ; Κάτι που ελάχιστοι θα μπορούσαν να φανταστούν...

Η πορεία των Ουόριορς

Από το 2022 όταν και κατέκτησαν το τελευταίο πρωτάθλημά τους, οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς βγάζουν τρομερά σκαμπανεβάσματα στο παιχνίδι τους. Την σεζόν 2022-23 έμειναν εκτός στον δεύτερο γύρο των πλέι οφ από τους Λος Άντζελες Λέικερς (2-4 στη σειρά), ενώ τη σεζόν 2023-24 τα πράγματα ήταν ακόμα χειρότερα, μένοντας εκτός στο play-in game κόντρα στους Σακραμέντο Κινγκς. Και στις 2 αυτές σεζόν δεν ξεπέρασαν τις 50 νίκες, δείγμα των πολλών προβλημάτων που αντιμετώπισαν κατά τη διάρκεια.

Η αποχώρηση του Κλέι Τόμπσον

«Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου χωρίς τον Κλέι και τον Ντρέιμοντ στην ίδια ομάδα», είχε πει στο φινάλε της σεζόν 2023-24 ο Κάρι. Τώρα όμως θα πρέπει να κάνει σχέδια χωρίς τον... splash brother του. Ο Κλέι Τόμπσον αποχώρησε για να συνεχίσει την καριέρα του στους Ντάλας Μάβερικς και αυτή η εξέλιξη ήταν ένα τεράστιο χτύπημα, όχι μόνο για την χημεία του συνόλου, αλλά και για το παιχνίδι του Κάρι, ο οποίος είχε μάθει όλα αυτά τα χρόνια να έχει στο πλευρό του τον Τόμπσον.

Η απουσία σταρ πρώτης γραμμής

Η αποχώρηση του Κλέι Τόμπσον έφερε δύο αποτυχημένες προσπάθειες του front office των Ουόριορς να κάνουν δικό τους έναν εκ των Πολ Τζορτζ, Λάουρι Μάρκανεν. Ο πρώτος επέλεξε την Φιλαδέλφεια και τους Σίξερς, την ώρα που ο Finnisher υπέγραψε νέο ηγεμονικό συμβόλαιο με τους Γιούτα Τζαζ.

Αυτή τη στιγμή ο Κάρι δεν έχει έναν συμπαίκτη top tier στη λίγκα. Οι Ουόριορς έχουν παίκτες που λειτουργούν εξαιρετικά ως supporting cast (Γκριν, Λούνεϊ, Ουίγκινς, Κουμίνγκα, Ποντζιέμσκι), αλλά κανείς από αυτούς δεν έχει το star attitude να κουβαλήσει τον οργανισμό. Οι ελπίδες στρέφονται στον Podz, όμως τώρα μπαίνει στη δεύτερη σεζόν του.

Η ηλικία και η ευκαιρία ενός τίτλου

Ο Κάρι δεν βρίσκεται στην πρώτη νιότη του. Ξεκάθαρα. Στα 36 του χρόνια εξακολουθεί να παραμένει σε τρομερή αγωνιστική κατάσταση και το σώμα του να μοιάζει με 30χρονου που αγγίζει το prime του, όμως τον χρόνο δεν μπορεί να τον κερδίσει κανείς. Ούτε καν ο κορυφαίος σουτέρ του πλανήτη.

Η επιθυμία για ακόμα ένα title run λίγο πριν από το τέλος της μεγάλης καριέρας του είναι δεδομένη. Ένας παίκτης-νικητής σαν τον Κάρι θέλει κάτι τέτοιο. Οπότε είναι δεδομένο πως σε πρώτο πλάνο θα θέσει μια ευκαιρία για τον τίτλο. Η οποία ίσως να βρίσκεται και μακριά από την Bay Area.

Η συνύπαρξη με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς

Last but not least, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς. Οι δύο σταρ συνεργάστηκαν κάτι παραπάνω από αρμονικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες, δίνοντας την εντύπωση πως αγωνίζονται για χρόνια μαζί. Ο King έχει εκφράσει πολλάκις τον θαυμασμό του για τον Κάρι, τονίζοντας πως είναι ο συμπαίκτης που θα ήθελε να είχε πάντα στην καριέρα του. Λόγια που μόνο απαρατήρητα δεν περνούν, την ώρα που και ο ίδιος ο Κάρι κάνει χιούμορ με μια ενδεχόμενη μετακίνηση στους Λέικερς, δίνοντας όμως αρκετή τροφή για σχόλια. Με στην στάση του ο Κάρι «συντηρεί» όλο τον ντόρο γύρω από μια ενδεχόμενη μετακόμιση στο Λος Άντζελες (ή οπουδήποτε αλλού), σε μια κίνηση που θα μπορούσε να αποτελέσει και μοχλό πίεσης προς τους Ουόριορς προκειμένου να χτίσουν ρόστερ ικανό να διεκδικήσει ξανά το πρωτάθλημα.

Είναι ξεκάθαρο πως όσο πλησιάζει η ώρα που το συμβόλαιο του Στεφ Κάρι με τους Ουόριορς φτάνει στο τέλος του και νέα συμφωνία δεν υπάρχει στον ορίζοντα, οι φήμες θα γίνονται ψίθυροι, οι ψίθυροι μουρμούρες και οι μουρμούρες φωνές.

Ίσως το τέλος μιας ολόκληρης εποχής να μην είναι τόσο μακριά όσο νομίζουμε. Ίσως η αποχώρηση του Στεφ Κάρι από το Γκόλντεν Στέιτ να πλησιάζει. Ίσως πάλι και όχι και η πορεία που ξεκίνησε το 2009 να ολοκληρωθεί με τον τρόπο που θα ήθελαν όλοι. Σε μια λίγκα γεμάτη εκπλήξεις όμως, όπως είναι το ΝΒΑ, μην θεωρήσετε τίποτα ως δεδομένο. Πολλά έχουμε δει και πολλά περισσότερα θα δούμε στο μέλλον...

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!