Ισόβιος αποκλεισμός για Σέρβο αθλητή, λόγω «στημένων» αγώνων (vid)

Στεφάν Σαγίν

Ισόβιος αποκλεισμός για Σέρβο αθλητή, λόγω «στημένων» αγώνων (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 11:14 - 13.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:17 - 14.08.2024

Ο Στεφάν Σαγίν είναι ο 30χρονος σέντερ, ο οποίος μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στην Βοϊβοντίνα, αλλά πλέον δεν θα ξαναγωνιστεί ποτέ και πουθενά. Η FIBA του επέβαλε ισόβιο αποκλεισμό, καθώς ήταν το κεντρικό πρόσωπο μίας ομάδας ανθρώπων που χειραγωγούσε αγώνες μπάσκετ.

Στα 30 του χρόνια ο Στεφάν Σαγίν δεν θα ξαναπαίξει μπάσκετ. Όχι γιατί τραυματίστηκε σοβαρά, ούτε γιατί έτσι αποφάσισε ξαφνικά και αναπάντεχα. Ο λόγος είναι επειδή του επιβλήθηκε από τη FIBA ισόβιος αποκλεισμός από το άθλημα που επέλεξε να ασχοληθεί, αλλά δεν επέλεξε και να το τιμήσει κιόλας. 

Ο σέντερ της Βοϊβοντίνα αρχικά κατηγορήθηκε για τη συμμετοχή του σε μία ομάδα ανθρώπων που χειραγωγούσε αγώνες, τουτέστιν τους «έστηνε». Τα στοιχεία μαζεύτηκαν, η έρευνα ολοκληρώθηκε και τελικά αποδείχθηκε πως ο Σαγίν ήταν ηγετικό μέλος της οργάνωσης αυτής. Έτσι, η Διεθνής Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης αποφάσισε να του... προσφέρει την βαρύτερη των αγωνιστικών ποινών και να μην το επιτρέψει ξανά να πιάσει μπάλα του μπάσκετ. 

Στην ιστορία εμπλέκεται και άλλος ένας συμπατριώτης του. Πρόκειται για τον Σάσα Αβράμοβιτς, ο οποίος από το 2017 αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Σλοβακίας με την Ίσκρα Σβιτ. Στην περίπτωσή του ακόμα δεν έχει επιβληθεί κάποια ποινή, η υπόθεση βρίσκεται στη διαδικασία της μελέτης των στοιχείων που τον αφορούν και σύμφωνα με την «Sportski žurnal» αναμένονται εξελίξεις και στην δική του ιστορία.

Tags: