Οι Ουόριορς κάνουν all-in στον Στέφεν Κάρι: Προσφέρουν απίστευτα χρήματα για να επεκτείνουν το συμβόλαιό του
i

© imago

Οι Ουόριορς κάνουν all-in στον Στέφεν Κάρι: Προσφέρουν απίστευτα χρήματα για να επεκτείνουν το συμβόλαιό του

Γιώργος Γαβριλάκης 08:06 - 16.08.2024 / Ανανεώθηκε: 09:15 - 16.08.2024

Στην 16η σεζόν του στο NBA o Στέφεν Κάρι θα εμφανιστεί ως ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στη λίγκα και παρά το γεγονός ότι είναι 36 ετών οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς του δίνουν 62,6 εκατομμύρια δολάρια για να επεκτείνουν το συμβόλαιό του (που λήγει το καλοκαίρι του 2026) για μία ακόμα σεζόν!

Κανείς δεν αμφέβαλε πως ο Στέφεν Κάρι είναι ο καλύτερος σουτέρ στην ιστορία του μπάσκετμπολ, αλλά το Παρίσι ο 36χρονος σούπερ σταρ με πράξεις απέδειξε του λόγου το αληθές.

Έβαλε 16 τρίποντα στα δύο τελευταία ματς, στον ημιτελικό με τη Σερβία, στον τελικό με τη Γαλλία και η Team USA κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ενώ τώρα έχει επιστρέψει στη βάση του για μερικές μέρες ξεκούρασης, πριν εστιάσει το ενδιαφέρον του στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και στην προσπάθεια επιστροφής της ομάδας στην διεκδίκηση διακρίσεων.

Ο Κάρι τη σεζόν 2023-24 θα είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του NBA, καθώς τέσσερις σούπερ σταρ έχουν ξεπεράσει τις ετήσιες αμοιβές άνω των 50 εκατομμυρίων δολαρίων (Νίκολα Γιόκιτς, Τζοέλ Εμπίντ, Κέβιν Ντουράντ και Μπράντλεϊ Μπιλ), αλλά κανένας δεν έχει φθάσει τα 55,8 εκατομμύρια που προβλέπονται για τον γκαρντ των Πολεμιστών.

Ο τέσσερις φορές πρωταθλητής και ο άνθρωπος που έχει βάλει πάνω από 3.700 τρίποντα στο ΝΒΑ (ενώ κανείς στην ιστορία δεν έχει βάλει πάνω από 3.000) δεσμεύεται με τους Ουόριορς μέχρι το καλοκαίρι του 2026. Εδώ και καιρό πάντως, ο οργανισμός από την Δυτική Ακτή των ΗΠΑ έχει εξηγήσει και με λόγια και με πράξεις ότι σκοπεύει να τον διατηρήσει στο Γκόλντεν Στέιτ μέχρι το τέλος της καριέρας του. Ο ίδιος είναι πιστός Πολεμιστής, αν και προέκυψε μία δήλωση που στην πραγματικότητα ο Κάρι περιγράφει τη μόνη περίπτωση που θα σκεφτόταν να αλλάξει ομάδα. Κι αυτή αφορά το ενδεχόμενο ως σύνολο να μην μπορούν πλέον να διεκδικήσουν ένα ακόμα πρωτάθλημα.

Ο Κάρι «τρέλανε» και τους συμπαίκτες του: Οι επικές αντιδράσεις στον πάγκο της Team USA μετά το αδιανόητο τρίποντο (vid)

Ο Κάρι «τρέλανε» και τους συμπαίκτες του: Οι επικές αντιδράσεις στον πάγκο της Team USA μετά το αδιανόητο τρίποντο (vid)

Ούτε και οι συμπαίκτες του δεν άντεξαν! Ο Στεφ Κάρι απέδειξε πως είναι... εξωγήινος, ευστοχώντας σε ένα μυθικό τρίποντο κόντρα στην Γαλλία, το οποίο έκανε τον πάγκο της Team USA να ξεσπάσει σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Πάντως, το μυαλό του εστιάζει αυτή τη στιγμή στις διακοπές με την οικογένειά του, αλλά μοιραία και ταυτόχρονα σκέφτεται και το νέο του συμβόλαιο. Διότι, ήδη είναι διαθέσιμος για μονοετή επέκταση της συνεργασίας του, πριν ανοίξει και το «παράθυρο» για πολυετές συμβόλαιο και οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς του προσφέρουν όσα περισσότερα χρήματα μπορούν βάσει κανονισμών: 62,6 εκατομμύρια δολάρια για ένα χρόνο, που αφορά στην σεζόν 2026-27.

Ο Κάρι έγινε Draft του ΝΒΑ to 2009, στο Νο 7 από την ομάδα που από τότε δεν τον αποχωρίστηκε ποτέ της. Οι Ουόριορς έγιναν υπερδύναμη και εκτίναξαν ακόμα και την χρηματιστηριακή τους αξία μαζί του. Άλλωστε αυτοί εκπροσωπούν την πιο πολύτιμη ομάδα του «μαγικού πλανήτη» και σκοπεύουν να δώσουν αυτοί σύνταξη στον 36χρονο σούπερ σουτέρ!