Υπάρχει μόνο ένας λόγος που ο Στέφεν Κάρι ίσως να μην ολοκληρώσει την καριέρα του στο Γκόλντεν Στέιτ
i

© imago

Υπάρχει μόνο ένας λόγος που ο Στέφεν Κάρι ίσως να μην ολοκληρώσει την καριέρα του στο Γκόλντεν Στέιτ

Γιώργος Γαβριλάκης 10:55 - 26.07.2024 / Ανανεώθηκε: 10:59 - 26.07.2024

Από το Παρίσι, όπου βρίσκεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ως μέλος της Team USA, ο Στέφεν Κάρι προσφέρει έξτρα πίεση στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και στην πραγματικότητα αποκαλύπτει τον μόνο λόγο που ίσως σκεφτεί στο άμεσο μέλλον τον εαυτό του σε κάποιον άλλον οργανισμό του NBA.

Τώρα βρίσκεται στο Παρίσι και ετοιμάζεται για δράση με την εθνική ομάδα των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά όταν επιστρέψει στο Γκόλντεν Στέιτ για το training camp πριν την έναρξη της κανονικής περιόδου στο NBA, θα βιώσει μία... πρωτόγνωρη κατάσταση.

Δεν θα δει στις εγκαταστάσεις του Chase Center τον Κλέι Τόμπσον. Η φυγή του από τους Ουόριορς και η ένταξή του στον οργανισμό των Ντάλας Μάβερικς δεν έχει περάσει απαρατήρητη, ούτε από το μυαλό του, μηδέ από την καρδιά του.

«Θα είναι πολύ παράξενο», είπε ο ίδιος ο 36χρονος σούπερ σταρ, καθώς «έχω συνηθίσει σχεδόν σε ολόκληρη την καριέρα μου να παίζω μαζί με τον Κλέι». Προτιμά όμως, όπως δήλωσε «να βλέπω την κατάσταση βήμα βήμα. Νομίζω ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος που θα προστατεύσει κανείς την... ευτυχία του».

Η Δυναστεία που έστησε στο Σαν Φρανσίσκο με τους Πολεμιστές και κατέκτησε από το 2015 έως το 2022 τέσσερα πρωταθλήματα, στην πραγματικότητα πλέον δεν... υφίσταται. Οι Ουόριορς τα τελευταία δύο χρόνια δεν είναι όσο ανταγωνιστικοί θα ήθελαν. Με αποκορύφωση την κατάσταση που βίωσαν την προηγούμενη σεζόν, όταν δεν έλαβαν μέρος καν στα Playoffs. Είχαν αποκλειστεί νωρίτερα.

Η πιο ακριβή ομάδα στα χρονικά: Τα ετήσια συμβόλαια των NBAers της Team USA ξεπερνούν το μισό δισεκατομμύριο!

Η πιο ακριβή ομάδα στα χρονικά: Τα ετήσια συμβόλαια των NBAers της Team USA ξεπερνούν το μισό δισεκατομμύριο!

Αν ένας σύλλογος, ήθελε να αποκτήσει όλους τους παίκτες που απαρτίζουν την ομάδα μπάσκετ των ΗΠΑ που θα λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν θα έφθαναν στο αφεντικό όλες οι πετρελαιοπηγές του κόσμου. Πρόκειται για το πιο ακριβό σύνολο που έχει υπάρξει, τρεις από τους δώδεκα παίκτες έχουν ετήσιο μισθό άνω των 50 εκατομμύριων δολαρίων και συνολικά η σύνθεση, μαζί με τον κόουτς, ξεπερνά τα 520 εκατομμύρια!

Ο Στέφεν Κάρι πάντως, δεν τα παρατάει, ούτε απογοητεύεται. Έκανε όμως, μία δήλωση που προσέφερε άγχος στη διοίκηση των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς. Σύντομα, ο κορυφαίος σουτέρ στην ιστορία του αθλήματος θα είναι διαθέσιμος για επέκταση συμβολαίου και ποτέ μέχρι τώρα δεν είχε εκδηλώσει την παραμικρή διάθεση αποχώρησης από την ομάδα που τον επέλεξε στο No 7 του Draft 2009.

Σκέφτεται όμως, πως αν η ομάδα συνεχίσει να μην είναι ανταγωνιστική και να μην διεκδικεί νίκες και τίτλους, τότε τα πράγματα ίσως αλλάξουν. «Πάντα στη ζωή μου παίρνω αποφάσεις που έχουν να κάνουν με το καλό το δικό μου και της οικογένειάς μου», πρόσθεσε. «Για να το θέσω όσο πιο σωστά μπορώ, στόχος μου είναι οι τίτλοι. Αν δεν είμαστε σε θέση να κοιτάμε την κορυφή, αυτό θα είναι μία δύσκολη συνθήκη για μένα». Βέβαια, θεωρεί πως «πιστεύω πως θα συμβεί αυτό στην πραγματικότητα» και οι Ουόριορς θα επιστρέψουν δριμύτερη. Αν όμως, δεν το κάνουν τότε ο Κάρι, που από οικονομικής άποψης έχει... λευκή επιταγή στα χέρια του από το Γκόλντεν Στέιτ, ίσως ασχοληθεί και με άλλες προσφορές το καλοκαίρι, όταν στα 38 του χρόνια θα μείνει ελεύθερος.