Έτοιμο το ντοκιμαντέρ «Underated» για την αγωνιστική εκτίναξη του Στέφεν Κάρι στον κόσμο του μπάσκετ (vid)

Στέφεν Κάρι

i

© photo by Ezra Shaw / Getty Images / Ideal Images

Έτοιμο το ντοκιμαντέρ «Underated» για την αγωνιστική εκτίναξη του Στέφεν Κάρι στον κόσμο του μπάσκετ (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 15:33 - 27.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:17 - 14.08.2024

Στις 21 Ιουλίου κάνει πρεμιέρα στην streaming πλατφόρμα της Apple ΤV, το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Underated» για την μοναδική αγωνιστική πορεία του Στέφεν Κάρι. Από τα σχολικά του χρόνια, μέχρι την είσοδό του στο ΝΒΑ και την κατάκτηση τεσσάρων πρωταθλημάτων με τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς.

Η επίδρασή του στο μπάσκετ είναι μοναδική. Αποτελεί έναν από τους μετρημένους στα δάχτυλα των χεριών που άλλαξαν το παιχνίδι και το τροποποίησαν στα μέτρα τους. Και μέσα σε αυτά, κυριάρχησαν! Ο Στέφεν Κάρι δεν είναι μία απλή περίπτωση παίκτη. Είναι από αυτούς που εμφανίζονται μία φορά στα 50 χρόνια και αλλάζουν το τοπίο. 

Έτσι, παρά το γεγονός ότι η ζωή του έξω από το γήπεδο δεν περιλαμβάνει κάποια εντυπωσιακή ιστορία, όπως αυτή του Γιάννη Αντετοκούνμπο για παράδειγμα. Ο σούπερ σταρ των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς έζησε μέσα στα προνόμια, που τα προσέφερε απλόχερα -σε αυτόν και σε όλη την οικογένεια- ο ΝΒΑer πατέρας του, Ντελ Κάρι.

Αυτός απλώς, συνέχισε την... παράδοση, αλλά η αλήθεια είναι πως τη μετέφερε σε ένα εντυπωσιακό πεδίο. Δεν έγινε σούπερ σταρ από το πουθενά, ούτε ήταν ένα υποσιτισμένο παιδί όπως ο ΛεΜπρόν Τζέιμς που εξελίχθηκε σε υπεραθλητή. Δεν ήταν άπορος όπως ο Ντουέιν Ουέιντ, ούτε άστεγος όπως ο Τζίμι Μπάτλερ. Παρόλα αυτά η πορεία του αφορά ένα success story αστικού τύπου και σίγουρα η επίδρασή του στο παιχνίδι βρίσκεται στη σφαίρα του μυθικού.  

Αυτός είναι ο κορυφαίος σουτέρ όλων των εποχών, με τα σπάνια ρεκόρ, αλλά και τις σπουδαίες συλλογικές κατακτήσεις. Η ιστορία μεταφέρεται από την αμφισβήτηση στα Κολεγιακά του χρόνια, παρά την αίσθηση που έκανε με το Ντέιβιντσον, γι' αυτό και τίτλος του ντοκιμαντέρ είναι «Underated». Δηλαδή... «Ο Υποτιμημένος». Τι ακολούθησε; 

Μεγάλη συμφωνία FIBA και ESPN για τα τηλεοπτικά του Μουντομπάσκετ
FIBA WORLD CUP

15:12 - 27.06.2023

Μεγάλη συμφωνία FIBA και ESPN για τα τηλεοπτικά του Μουντομπάσκετ

Η FIBA ανακοίνωσε ότι ήρθε σε συμφωνία με το ESPN και οι 92 αγώνες του MundoBasket 2023 θα προβληθούν από το γνωστό αμερικανικό δίκτυο. Τα ματς θα είναι διαθέσιμα στις πλατφόρμες του ESPN, συμπεριλαμβανομένων των ESPN2 και ESPN+.

Μία εκκωφαντική πορεία στο κορυφαίο πρωτάθλημα, σοβαροί τραυματισμοί στους αστραγάλους, νέα αμφισβήτηση και τελικά η κατάληψη της κορυφής. Τα απίστευτα μακρινά τρίποντα, αλλά κυρίως τα τέσσερα δακτυλίδια του πρωταθλητή, τα δύο βραβεία MVP και οι εννέα συμμετοχές σε All-Star Games

Στην παραγωγή που οργάνωσε και εκτέλεσε η εταιρία A24, σε σκηνοθεσία του Πίτερ Νικς, συμμετέχουν θρύλοι του μπάσκετ όπως ο Ρέτζι Μίλερ και ο κόουτς Μάικ Σιζέφσκι, ενώ υπάρχουν αρκετά... λαμπερά «περάσματα» και φυσικά ρόλο έχει και η οικογένεια του παίκτη. Οι γονείς του, τα παιδιά του, η σύζυγός του Αλίσα και οι φίλοι του.