Στην κοντρα οι Μαϊάμι Χιτ με το ΝΒΑ
i

Τζίμι Μπάτλερ, Μπαμ Αντεμπάγιο, Κάιλ Λάουρι / printscreen

Στην κοντρα οι Μαϊάμι Χιτ με το ΝΒΑ

Γιώργος Γαβριλάκης 22:12 - 17.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:05 - 20.08.2024

Η λίγκα τιμώρησε με χρηματικό πρόστιμο το Μαϊάμι επειδή πέντε παίκτες που είχαν καταχωρηθεί ως τραυματίες αγωνίστηκαν στο ματς με τους Θάντερ και για αντίδραση στην τιμωρία οι Χιτ έχουν όλους τους παίκτες τους στην injury list για το ματς με τους Σπερς.

Στο ΝΒΑ οι ομάδες είναι υποχρεωμένες στις 17.00 (τοπική ώρα) κάθε αγωνιστικής ημέρας να δίνουν αναφορά με επίσημη ανακοίνωση για τους παίκτες που η συμμετοχή τους, μέχρι εκείνη την στιγμή τουλάχιστον, είναι αμφίβολη. 

Επίσης, ενημερώνουν για αυτούς που είναι εκτός αποστολής και επιπλέον τον λόγο που θα απουσιάσουν, είτε είναι ιατρικός, είτε προσωπικός. Αυτό είναι απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε ομάδα, κάθε φορά που αγωνίζεται. 

O Τζο Ίνγκλις παίρνει θέση δίπλα στον Γιάννη Αντετοκούνμπο (vid)
NBA

18:35 - 17.12.2022

O Τζο Ίνγκλις παίρνει θέση δίπλα στον Γιάννη Αντετοκούνμπο (vid)

Ο Αυστραλός πόιντ φόργουορντ επιστρέφει μετά από απουσία 10 μηνών, αλλά δεν θα κάνει ντεμπούτο με τους Μπακς κόντρα στην πρώην ομάδα του (Γιούτα). Αναμένεται να εμφανιστεί τα ξημερώματα της Τρίτης (20/12) στη Νέα Ορλεάνη.

Οι Μαϊάμι Χιτ τιμωρήθηκαν με χρηματικό πρόστιμο ύψους 25.000 δολαρίων επειδή το απόγευμα της μέρας (ξημερώματα Πέμπτης 15/12) που αντιμετώπιζαν τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ είχαν αναφέρει πέντε παίκτες τους ότι δεν θα είναι διαθέσιμοι λόγω τραυματισμού. Και οι πέντε αγωνίστηκαν, πράγμα που σημαίνει ότι παραβιάστηκε ο κανόνας και ήταν αναμενόμενη η τιμωρία. Δεν ήταν όμως καλοδεχούμενη και τώρα που οι Χιτ ενημερώθηκαν για αυτήν, απάντησαν τοποθετώντας όλους τους παίκτες της ομάδας στην injury list (λίστα τραυματιών) ενόψει του αγώνα με τους Σαν Αντόνιο Σπερς που θα ξεκινήσει τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας) της Κυριακής (18/12) στο Μεξικό. 

Λίγο αργότερα όμως, προσαρμόστηκαν προ του… φόβου νέας (πιο βαριάς) τιμωρίας και ενημέρωσαν τελικά ότι ο Μπαμ Αντεμπάγιο θα παίξει, οι Ολαντίπο και Ντέντμοντ μάλλον θα παίξουν και πως ο Κάιλι Λάουρι θα είναι εκτός. Έβαλαν στη λίστα ως αμφίβολο τον Κάλεμπ Μάρτιν και μένει να δούμε ποιοι θα παίξουν και ποιοι όχι. Οι Χιτ έχουν χάσει την αξιοπιστία τους.