Πήγε για μπάσκετ στην Ουρουγουάη ο Γκιστ!
i

©InTime

Πήγε για μπάσκετ στην Ουρουγουάη ο Γκιστ!

Γιάννης Πάλλας 19:12 - 10.11.2023 / Ανανεώθηκε: 12:05 - 14.08.2024

Ο Τζέιμς Γκιστ μπορεί να διανύει το 37ο έτος της ηλικίας του, αλλά συνεχίζει το μπάσκετ στην Ουρουγουάη και την Πενιαρόλ

Στη Λατινική Αμερική έφτασε η χάρη του Τζέιμς Γκιστ για να συνεχίσει να παίζει μπάσκετ στα 37 χρόνια του, καθώς συμφώνησε με την Πενιαρόλ, της Ουρουγουάης!

Μάλιστα, θα είναι συμπαίκτης του Τζέισον Γκρέιντζερ και του Έρικ Γκρίφιν. Ο έμπειρος Αμερικανός πάουερ φόργουορντ έπειτα από μια εξαιρετική καριέρα 15 και πλέον ετών στα ευρωπαϊκά γήπεδα θα συνεχίσει την καριέρα του στη Λατινική Αμερική.

Στην Πενιαρόλ αγωνίζονται ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ Έρικ Γκρίφιν, αλλά και ο Τζέισον Γκρέιντζερ, που μετά από πολλά χρόνια στην Euroleague αγωνίζεται πλέον στην πατρίδα του.

Ο Τζέιμς Γκιστ έχει αγωνιστεί στην Ελλάδα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού για 7 χρόνια, από το 2012 μέχρι το 2019, σε μια ανταλλαγή που πραγματοποίησε το «τριφύλλι» με τη Μάλαγα παραχωρώντας τον Άντι Πάνκο.

Μια κίνηση που πιστώνεται στον Αργύρη Πεδουλάκη που ήταν τότε προπονητής του Παναθηναϊκού.

Από κει και πέρα, ο Γκιστ έχει φορέσει τη φανέλα των Παρτίζαν, Φενέρμπαχτσε, Ερυθρό Αστέρα, Μπάγερν Μονάχου και Βιλερμπάν, ενώ πριν επιλέξει την Πενιαρόλ αγωνίζονταν στην Τουρκία για λογαριασμό της Μπαχτσεσεχίρ.