Στο μυαλό του Τζίτζι Ντατόμε δεν υπάρχει η απόσυρση, αλλά το επόμενο παιχνίδι

Λουίτζι Ντατόμε

Στο μυαλό του Τζίτζι Ντατόμε δεν υπάρχει η απόσυρση, αλλά το επόμενο παιχνίδι

Χρήστος Τσάλτας 09:20 - 06.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:42 - 14.08.2024

Το πρόσωπο του τουρνουά, για την εθνική ομάδα της Ιταλίας, ο Λουίτζι Ντατόμε, μετράει τις τελευταίες του μέρες ως ενεργός αθλητής, όμως στο μυαλό του -στην παρούσα φάση- δεν υπάρχει η απόσυρση, παρά μόνο το πώς θα τελειώσει δυνατά η «ΣΚουάντρα Ατζούρα» το τουρνουά.

Αποστολή στη Μανίλα

Το βράδυ της Τρίτης ήταν δύσκολο για την εθνική ομάδα της Ιταλίας. Η «Σκουάντρα Ατζούρα» υπέφερε από την aggressive παρουσία της Team USA σε άμυνα και επίθεση, δεν μπόρεσε να διεκδικήσει απολύτως τίποτα στον προημιτελικό και το βαρύ 100-62 αποτυπώνειπλήρως την εικόνα του αγώνα στην Mall of Asia Arena.

Η ομάδα του Τζιανμάρκο Ποτζέκο έμεινε εκτός μεταλλίων και πλέον ο στόχος είναι η κατάληψη της πέμπτης θέσης, που θα ανεβάσει την ψυχολογία όλων, ενώ ταυτόχρονα θα είναι και το καλύτερο φινάλε στην τεράστια καριέρα του Τζίτζι Ντατόμε.

Ο εμβληματικός φόργουορντ της εθνικής ομάδας όμως στο μυαλό του έχει μόνο το επόμενο παιχνίδι, περιμένοντας τον αντίπαλο της ομάδας του από τον ηττημένο του ζευγαριού Γερμανία-Λετονία. «Δεν σκέφτομαι σαν να αποσύρομαι, προσεγγίζω τα παιχνίδια που έρχονται σαν να είναι κανονικά παιχνίδια για μένα. Δεν εστιάζω τόσο πολύ σε αυτό το κομμάτι», παραδέχτηκε μιλώντας στο Sportal, θέλοντας να μεταφέρει την κουβέντα από το προσωπικό κομμάτι, στο ομαδικό.

Για τον ίδιο ανέκαθεν άλλωστε η ομάδα ήταν πάνω από κάθε ατομική διάκριση και επιτυχία και έτσι με τη στάση του θέλησε να μην κάνει το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο προσωπική υπόθεση.

Ο επόμενος αγώνας βρίσκεται στον ορίζοντα και ο Ντατόμε έδωσε το σύνθημα από τώρα. «Δεν ξέρουμε ακόμα τον αντίπαλο, αλλά θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και θα είμαστε έτοιμοι για την πρόκληση που έρχεται», υπογράμμισε, λίγο πριν σταθεί στα κακώς κείμενα του αγώνα με την ομάδα του Στιβ Κερ.

«Από στατιστικής πλευράς σούταραν πάρα πολύ καλά τη μπάλα. Ξέραμε για την αθλητικότητα, την σκληράδα τους, αλλα΄οταν σουτάρεις τόσο καλά τη μπάλα δεν έχεις πιιανότητες να κοντράρεις τον αντίπαλο».

Μετά από μια ήττα σαν αυτή, αλλά και με εικόνα πολύ μακριά από τα στάνταρ της ομάδας, όπως γίνεται κατανοητό το πνευματικό επίπεδο δεν είναι και στα καλύτερά του σε αυτή τη φάση του τουρνουά.

«Πνευματικά δεν είμαστε και στο καλύτερο δυνατό επίπεδο τώρα, γιατί ήρθε μια πολύ σκληρή ήττα για εμάς, κόντρα στο απόλττο φαβορί του τουρνουά. Περιμέναμε να παόξουν τόσο σκληρά», ήταν τα λόγια του Ντατόμε, που ως αρχηγός φρόντισε να αφυπνίσει άπαντες, έπειτα από ένα πολύ σκληρό βράδυ για την εθνική ομάδα της Ιταλίας. Το πιο σκληρό, για να είμαστε ειλικρινείς, εδώ στη Μανίλα.

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.