Στο NCAA από τη νέα σεζόν ο Ροζακέας

Τάσος Ροζακέας

i

© Intime

Στο NCAA από τη νέα σεζόν ο Ροζακέας

Sportal newsroom 21:48 - 24.07.2024 / Ανανεώθηκε: 22:17 - 24.07.2024

Ένα μεγάλο ταλέντο του Ολυμπιακού, ο Αναστάσιος Ροζακέας, θα αγωνίζεται στις ΗΠΑ τη νέα σεζόν.

Στο Πανεπιστήμιο του Ταλαχάσι θα συνεχίσει την καριέρα του ο Αναστάσιος Ροζακέας.

Ο νεαρός Έλληνας μπασκετμπολίστας ετοιμάζει τις βαλίτσες του για την Φλόριντα των ΗΠΑ, αφού το απόγευμα της Τετάρτης 24/7 τόσο η ομάδα, όσο και ο ίδιος ανακοίνωσαν την έναρξη της συνεργασίας τους.

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα του NCAA. Ο Ροζακέας έκανε υτο ντεμμπούτο του με τον Ολυμπιακό τη σεζόν που ολοκληρώθηκε.

Το νέο American Dream δημιουργεί… εφιάλτες: Ο λόγος που οι ταλαντούχοι νεαροί εγκαταλείπουν μαζικά την Euroleague για το NCAA
EUROLEAGUE

10:41 - 20.06.2024

Το νέο American Dream δημιουργεί… εφιάλτες: Ο λόγος που οι ταλαντούχοι νεαροί εγκαταλείπουν μαζικά την Euroleague για το NCAA

Μία κομβική αλλαγή στον (για 118 χρόνια) απαράβατο νόμο του Κολεγιακού πρωταθλήματος των ΗΠΑ, οδηγεί πολλούς νεαρούς ευρωπαίους παίκτες, να εγκαταλείπουν την ήπειρο για να παίξουν μπάσκετ σε Πανεπιστήμια της Αμερικής. Διότι, πλέον μπορούν και εκεί να βγάλουν χρήματα και μάλιστα περισσότερα απ' ότι θα έβγαζαν στην Ρεάλ, την Μπαρτσελόνα ή την Παρτίζαν. Άλλωστε τέσσερις 18χρονοι από αυτές τις ομάδες έχουν φύγει ήδη για την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Συγκεκριμένα, στις 5/11/2023 ο ίδιος είχε πάρει χρόνο συμμετοχής σε αγώνα των ερυθρόλευκων με τον ΠΑΟΚ.

Ο Τάσος Ροζακέας είναι γεννημένος στις 26 Φεβρουαρίου 2006 και αποτελεί ένα από τα παιδιά των ακαδημιών του Ολυμπιακού που άφησαν υποσχέσεις με το «καλημέρα».

Πλέον, ο παίκτης θα ξεδιπλώσει το ταλέντο του στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στην πολιτεία της Φλόριντα.

Έχει ύψος 2.01, αγωνίζεται στο «2» και στο «3», ενώ αποτελεί και έναν εξαιρετικό σουτέρ, κάτι που απέδειξε πολλές φορές και στους αγώνες των παιδοεφηβικών του Ολυμπιακού.