Με τρεις απουσίες ο Ολυμπιακός κόντρα στον Κολοσσό - Το Περιστέρι συναντά τον Προμηθέα
i

© Intime

Με τρεις απουσίες ο Ολυμπιακός κόντρα στον Κολοσσό - Το Περιστέρι συναντά τον Προμηθέα

Γιώργος Γαβριλάκης 09:55 - 12.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:08 - 29.05.2024

Η τελευταία αγωνιστική του Top 6 της Stoiximan Basket League, πριν αρχίσουν τα Playoffs, φέρνει τον Ολυμπιακό αντιμέτωπο του Κολοσσού στη Ρόδο, εκεί όπου δεν ταξίδεψαν οι Φαλ, Ουόκαπ και Λαρεντζάκης. Στο δεύτερο ματς της ημέρας (Κυριακή 12/5) το Περιστέρι αντιμετωπίζει εντός έδρας τον Προμηθέα.

Κι ενώ ο ενθουσιασμός για την πρόκριση στο Final Four της Euroleague δεν έχει κοπάσει, ο Ολυμπιακός επιστρέφει στην... ελληνική πραγματικότητα και βρίσκεται ήδη στη Ρόδο. Δεν πρόκειται φυσικά για μία εξόρμηση στο σμαραγδένιο νησί για λόγους διασκέδασης, αλλά για την υποχρέωση που εμφανίζεται στο πρόγραμμα της Stoiximan Basket League.

Οι «ερυθρόλευκοι» το απόγευμα της Κυριακής (12/5, 17:15, ΕΡΤ3) θα αντιμετωπίσουν τον Κολοσσό σε μία αναμέτρηση που εντάσσεται στο... μενού της 5ης και τελευταίας αγωνιστικής του Top 6 του εγχώριου πρωταθλήματος.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν συμπεριέλαβε στην αποστολή τους Μουσταφά Φαλ, Τόμας Ουόκαπ και Γιαννούλη Λαρεντζάκη, οι οποίοι θα ξεκουραστούν με σκοπό να ανακτήσουν κάποιες από τις χαμένες δυνάμεις τους. Ειδικά, ο τελευταίος ταλαιπωρήθηκε αρκετά το τελευταίο διάστημα από το διάστρεμμα που υπέστη στο Game 4 με την Μπαρτσελόνα, έπαιξε (για πολύ λίγο) στον αγώνα της πρόκρισης, αλλά τώρα θα μείνει εκτός.

Τα βαθμολογικά δεδομένα δεν αλλάζουν ανεξαρτήτως αποτελέσματος στην Ρόδο, ενώ το ίδιο ισχύει και για το δεύτερο ματς της ημέρας. Εκεί όπου το Περιστέρι, τρεις ώρες μετά το τζάμπολ στο ματς του Ολυμπιακού στην έδρα του Κολοσσό, ξεκινάει εκείνο την αποστολή του (20:15, ΕΡΤ3) υποδεχόμενο τον Προμηθέα.

Οι γηπεδούχοι έχουν ήδη τερματίσει στην τρίτη θέση της κατάταξης και οι Πατρινοί στην τέταρτη, αλλά η μεταξύ τους συνάντηση έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς αποτελούν τις πιο ανταγωνιστικές και ποιοτικές ομάδες της λίγκας, αν εξαιρέσουμε τον Ολυμπιακό, αλλά και τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Παναθηναϊκό.