O Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, ντεμπούτο του Ζούρου στην Καρδίτσα - Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής
i

© Ιntime

O Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, ντεμπούτο του Ζούρου στην Καρδίτσα - Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής

Γιώργος Γαβριλάκης 11:56 - 27.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:20 - 14.08.2024

Επιστρέφει η δράση στην Stoiximan Basket League με την 16η αγωνιστική και ο Ολυμπιακός συναντά το Σάββατο (27/1) στο ΣΕΦ τον ΠΑΟΚ. Η ΑΕΚ με τον Ηλία Ζούρο πλέον στον πάγκο της αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Καρδίτσα και το Λαύριο υποδέχεται τον Προμηθέα.

Χωρισμένη στα δύο είναι η δράση της 16ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League: Τρία παιχνίδια το Σάββατο (27/1) και άλλα τόσα της Κυριακή (28/1). Στην πρώτη μέρα και στο πρώτο χρονικά ματς, ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας τον ΠΑΟΚ.

Οι «ερυθρόλευκοι» προέρχονται από την ήττα στη Μαδρίτη κόντρα στην Ρεάλ για την EuroLeague, που τελικά ήρθε στο όριο και κατόπιν υπερπροσπάθειας των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα. Οι Πειραιώτες έδειξαν πως είναι σε θέση να διαχειριστούν τις απουσίες των τραυματιών, αλλά τώρα θέλουν να πάρουν και μία νίκη, απέναντι στους Θεσσαλονικείς. 

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο οποίος το πρωί του Σαββάτου (27/1) χειρουργήθηκε για να αποκατασταθεί το κάταγμα που υπέστη στα μετατάρσια του αριστερού του ποδιού και θα λείψει τουλάχιστον για ενάμισι μήνα. Εκτός δράσης παραμένει και Μουσταφά Φαλ, ενώ ο νεοαποκτηθέντας Μόουζες Ράιτ δεν έχει ενσωματωθεί ακόμα στο ρόστερ. 

O 26χρονος Αμερικανός αναμένεται άμεσα (εντός της ημέρας) στην Ελλάδα και το ταχύτερο δυνατό ο κόουτς Μπαρτζώκας θα προσπαθήσει να του εμφυσήσει την φιλοσοφία του και να του μεταφέρει τις εντολές, ώστε να τον ενεργοποιήσει στην ευρωπαϊκή... διαβολοβδομάδα που ακολουθεί. 

Επίσης, από το ματς με τον ΠΑΟΚ είναι πιθανό να απουσιάσουν ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος και ο Γιάννούλης Λαρεντζάκης. Ο ένας εκ των δύο ή και οι δύο. Αντιμετωπίζουν ενοχλήσεις και για λόγους... ασφαλείας υπάρχει περίπτωση να ξεκουραστούν. 

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της ημέρας, το Λαύριο φιλοξενεί τον πολύ δυναμικό Προμηθέα που ακολουθεί στην κατάταξη τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, ενώ στην Καρδίτσα βρίσκεται ήδη η ΑΕΚ αναζητώντας με νέο κόουτς την πρώτη της νίκη εντός του 2024. 

Ο Ζοάν Πλάθα απολύθηκε, ο Ηλίας Ζούρος τον αντικατέστησε και τώρα η Ένωση επιθυμεί να αλλάξει το προφίλ της και να αρχίσει να συλλέγει με μεγάλη συχνότητα νίκες. Η αρχή ελπίζουν πως θα συμβεί στο παιχνίδι με την θεσσαλική ομάδα που θα ξεκινήσει στις 19:00 και τηλεοπτικά θα καλυφθεί από την ΕΡΤ3. 

Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής

Σάββατο 27 Ιανουαρίου
17:15 / Καρδίτσα - ΑΕΚ (ΕΡΤ3)
18:00 / Λαύριο - Προμηθέας (ΕΡΤ Sports1)
19:00 / Περιστέρι - Μαρούσι (ΕΡΤ Sports2)

Κυριακή 28 Ιανουαρίου
17:15 / Άρης - Κολοσσός (ΕΡΤ3)
20:15 / Απόλλων Πατρών - Παναθηναϊκός (ΕΡΤ3)

Η κατάταξη της Stoiximan Basket League

🏀 Μόουζες Ράιτ, ο ψηλός που μπορεί να ορίσει τη σεζόν του Ολυμπιακού | Sportal Explainer

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!