Ο Παναθηναϊκός επισκέπτεται το Λαύριο, στην Καρδίτσα ο Άρης με το βλέμμα στην «τετράδα»

Ο Παναθηναϊκός επισκέπτεται το Λαύριο, στην Καρδίτσα ο Άρης με το βλέμμα στην «τετράδα»

Γιώργος Γαβριλάκης 10:12 - 14.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:38 - 14.08.2024

Με δύο αγώνες συνεχίζεται την Κυριακή (14/1) η 14η αγωνιστική της Stoiximan Basket League και ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός φιλοξενείται στο Λαύριο (17:15). Την ίδια μέρα που ο Άρης αναζητά τη νίκη στην Καρδίτσα για να ισοφαρίσει το Περιστέρι και να συγκατοικήσει μαζί του στην 4η θέση της κατάταξης.

Η πρώτη μέρα της 14ης αγωνιστικής στο εγχώριο πρωτάθλημα της Stoiximan Basket League σημαδεύτηκε από το... στραβοπάτημα της ΑΕΚ στην Πάτρα με αντίπαλο τον Απόλλωνα, αλλά και στην επιβλητική νίκη του Περιστερίου επί του ΠΑΟΚ, που μπόρεσε μόλις και με τα βίας να βάλει 35 πόντους στην ομάδα του Βασίλη Σπανούλη. Μία επίδοση που αφορά στην ισοφάριση της χειρότερης παραγωγής πόντων μιας ομάδας στην ιστορία του επαγγελματικού μπάσκετμπολ

Πλέον, σειρά παίρνουν τέσσερις ομάδες, πριν ολοκληρωθεί η αγωνιστική την Δευτέρα (15/1) με την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Κολοσσό Ρόδου στο ΣΕΦ

Συγκεκριμένα, ο Παναθηναϊκός θα βρεθεί στο Λαύριο για να αντιμετωπίσει τον τοπική και ομώνυμη ομάδα και θέλει να διατηρήσει τον εντυπωσιακό ρυθμό του που έχει δημιουργηθεί από τις διαδοχικές επιτυχίες στην EuroLeague. Εκεί όπου πλέον, υπολογίζεται ως μία δύναμη που έχει την προοπτική να φθάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής.  

Επίσης, υπάρχει στο πρόγραμμα και η αναμέτρηση της Καρδίτσα που είναι η οικοδέσποινα του Άρη (20:15), με τους Θεσσαλονικείς να έχουν ως στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα που θα τους τοποθετήσει δίπλα στο Περιστέρι και υπό το Νο 4 του βαθμολογικού πίνακα. Εκεί όπου στην κορυφή βρίσκεται ο αήττητος Παναθηναϊκός, ακολουθεί ο Ολυμπιακός και τρίτος παραμένει ο Προμηθέας. 

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής

Κυριακή 14 Ιανουαρίου
17:15 / Λαύριο - Παναθηναϊκός (ΕΡΤ3)
20:15 / Καρδίτσα - Άρης (ΕΡΤ3)

Δευτέρα 15 Ιανουαρίου
20:15 / Ολυμπιακός - Κολοσσός (ΕΡΤ3)

Σάββατο 13 Ιανουαρίου
Περιστέρι - ΠΑΟΚ: 71-35
Μαρούσι - Προμηθέας: 70-95
Απόλλων Πατρών - ΑΕΚ: 83-75