Ξεκαθάρισε το τοπίο για τα playoffs - Τα ζευγάρια και η πιθανότερη ημερομηνία έναρξης

Ξεκαθάρισε το τοπίο για τα playoffs - Τα ζευγάρια και η πιθανότερη ημερομηνία έναρξης

Χρήστος Τσάλτας 22:02 - 10.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:10 - 29.05.2024

Η νίκη του Παναθηναϊκού AKTOR απέναντι στον Προμηθέα ξεκαθάρισε το τοπίο αναφορικά με τα ζευγάρια των playoffs του πρωταθλήματος, τα οποία αναμένεται να ξεκινήσουν την ερχόμενη Τετάρτη (15/05).

Σε ρυθμούς playoffs ετοιμάζεται να μπει το πρωτάθλημα της Stoiximan Basket League. Αυτό γιατί αν και απομένει μία αγωνιστική για το τέλος του τρίτου γύρου του πρώτου bracket του πρωταθλήματος, τα πράγματα έχουν πάρει τον δρόμο τους οριστικά.

Η νίκη του Παναθηναϊκού AKTOR κόντρα στον Προμηθέα, στο εξ αναβολής παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής του τρίτου γύρου ξεκαθάρισε πλήρως το τοπίο. Αυτό γιατί ο Προμηθέας υποχώρησε στο 15-11 και έμεινε στην τέταρτη θέση, την ώρα που το Περιστέρι μετράει ρεκόρ 16-10.

Αυτό σε συνδυασμό με τις δύο νίκες της ομάδας του Βασίλη Σπανούλη, απέναντι στους Πατρινούς, στην regular season, έφερε οριστικά τρίτη την ομάδα των δυτικών προαστίων, η οποία θα αντιμετωπίσει τον Κολοσσό Ρόδου στον πρώτο γύρο, την ώρα που οι Προμθείς θα τεθούν αντιμέτωποι με τον Άρη, με πλεονέκτημα έδρας.

Την ίδια ώρα τα δύο ζευγάρια που ήταν ήδη γνωστά ήταν αυτά ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, με την «μονομαχία» του Κέντρικ Ναν με τον Κέβιν Πόρτερ τζούνιορ να δεσπόζει, αλλά και αυτό του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ Betsson.

Τα ζευγάρια των φετινών playoffs της Stoiximan Basket League:

Παναθηναϊκός AKTOR - ΠΑΟΚ

Ολυμπιακός - ΑΕΚ Betsson

Περιστέρι - Κολοσσός Ρόδου

Προμηθέας - Άρης

Όσο για το πότε θα ξεκινήσουν τα παιχνίδια της post season, η πιθανότερη ημερομηνία έναρξης των αγώνων είναι η 15η Μαϊου, ημέρα Τετάρτη. Πιο συγκεκριμένα, το Game 1 των αγώνων των playoffs θα διεξαχθεί το διήμερο 15-16 Μαϊου.

Τα πάντα ωστόσο αναμένεται να ξεκαθαρίσουν τις επόμενες ώρες, όταν και ο ΕΣΑΚΕ θα ανακοινώσει το πλήρες πρόγραμμα του πρώτου γύρου.