Τζάμπολ στα Playoffs της Stoiximan Basket League σε ΣΕΦ και Περιστέρι

Πίτερς - Κουζμίνσκας

Τζάμπολ στα Playoffs της Stoiximan Basket League σε ΣΕΦ και Περιστέρι

Χρήστος Τσάλτας 08:01 - 15.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:32 - 29.05.2024

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ΑΕΚ Betsson (17:15), την ώρα που το Περιστέρι bwin φιλοξενεί τον Κολοσσό Ρόδου (20:15) στα πρώτα παιχνίδια των φετινών playoffs της Stoiximan Basket League.

Με δύο αναμετρήσεις ανοίγει η αυλαία των φετινών playoffs της Stoiximan Basket League, λίγο πριν από το μεγάλο ραντεβού της σεζόν, που είναι το Final 4 της Euroleague. Στη... μάχη μπαίνουν τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο Παναθηναϊκός AKTOR, με μία μέρα διαφορά.

Την... αρχή κάνει η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, που υποδέχεται την ΑΕΚ Betsson στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, με στόχο να κάνει το 1-0 στη σειρά, αλλά και να περάσει το παιχνίδι όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα γίνεται. Βλέπετε, στην αναμέτρηση με τον Κολοσσό Ρόδου, στο «σμαραγδένιο νησί», ο Έλληνας προπονητής είδε τον Φιλίπ Πετρούσεφ να λαβώνεται.

Ο Σέρβος φόργουορντ/σέντερ του Ολυμπιακού είναι αμφίβολος για την αναμέτρηση με την Ένωση, την ώρα που οι «ερυθρόλευκοι» προχώρησαν σε αλλαγή στο ρόστερ τους, με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ να παίρνει τη θέση του Μόουζες Ράιτ στην επτάδα των ξένων για τα φετινά playoffs του πρωταθλήματος.

Ο Κώστας Παπανικολάου στο Sportal: «Δε με ενδιαφέρουν οι φωτογραφίες, ας το πάρουμε και ας το σηκώσει όποιος είναι να το σηκώσει»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

11:10 - 14.05.2024

Ο Κώστας Παπανικολάου στο Sportal: «Δε με ενδιαφέρουν οι φωτογραφίες, ας το πάρουμε και ας το σηκώσει όποιος είναι να το σηκώσει»

Στο περιθώριο της media day του Ολυμπιακού, ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε στην κάμερα του Sportal και μεταξύ άλλων τόνισε πως δεν υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ σε ένα Final 4. Ο αρχηγός των ερυθρολεύκων έδωσε το στίγμα ενόψει της μάχης για το τρόπαιο στο Βερολίνο και υποστήριξε πως στόχος του ίδιου και των συμπαικτών του είναι να εμφανιστούν έτοιμοι πνευματικά και σωματικά για την πρόκληση.

Στην αντίπερα όχθη, η ΑΕΚ Betsson είχε μια ταραχώδη περίοδο, με απουσία από ομαδικές προπονήσεις. Την τελευταία εβδομάδα η κατάσταση εξομαλύνθηκε, με τον Ηλία Ζούρο και τους παίκτες του να προπονούνται σε κανονικούς ρυθμούς. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν έλειψαν και απουσίες, καθώς εκτός βρίσκονται οι Τζάστιν Τίλμαν, Τζόρνταν Μόργκαν, Όστιν Χόλινς και Δημήτρης Φλιώνης, με τον Μπράντον Νάιτ να επιστρέφει στη δράση.

Στο δεύτερο παιχνίδι της ημέρας, το Περιστέρι bwin θέλει να αφήσει πίσω την -ανώδυνη- ήττα από τον Προμηθέα και να ανοίξει το σκορ στη σειρά με τον Κολοσσό Ρόδου, βάζοντας τις βάσεις για πρόκριση στα ημιτελικά του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη αναμένεται να παραταχθεί χωρίς προβλήματα και έχοντας ως στόχο τη νίκη, με την οποία θα βγάλει αντίδραση για την ήττα της Κυριακής.

Η ομάδα του Κούρο Σεγκούρα, από την άλλη πλευρά, θέλει να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο μπορεί, έχοντας φτάσει στην έκτη θέση της κατάταξης. Οι Ροδίτες έχουν πετύχει τον στόχο τους και πλέον καταστρώνουν τα πλάνα της επόμενης μέρας, όμως στα παιχνίδια με το Περιστέρι bwin είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν ό,τι καλύτερο μπορούν.