Πρεμιέρα και για την Stoiximan GBL με τρία ματς και το Άρης-ΑΕΚ να δεσπόζει στο πρόγραμμα
i

Βασίλης Τολιόπουλος, Γιάννης Κουζέλογλου / © Intime

Πρεμιέρα και για την Stoiximan GBL με τρία ματς και το Άρης-ΑΕΚ να δεσπόζει στο πρόγραμμα

Γιώργος Γαβριλάκης 09:59 - 05.10.2024 / Ανανεώθηκε: 10:03 - 05.10.2024

Δυναμική αναμένεται η πρεμιέρα του ελληνικού πρωταθλήματος, καθώς και οι τρεις αναμετρήσεις του Σαββάτου (5/10) έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Τα περισσότερα βλέμματα εστιάζουν στην Θεσσαλονίκη και τη συνάντηση του Άρη με την ΑΕΚ (17:00, ΕΡΤ3), αλλά ο Προμηθέας δοκιμάζεται στο Μαρούσι (18:00, ERT Sports) και το Περιστέρι υποδέχεται τον ΠΑΟΚ (20:15, ΕΡΤ3), ολοκληρώνοντας το... εύγευστο μενού της πρεμιέρας.

Η Euroleague ξεκίνησε και πριν από μερικές ώρες ολοκληρώθηκε η πρώτη αγωνιστική. Τα πρώτα τζάμπολ σε Basketball Champions League και το EuroCup είχαν προηγηθεί εδώ και μέρες, ενώ ανά την Ευρώπη τα εγχώρια πρωταθλήματα έχουν εκκινήσει. Στην Ισπανία, στη Γαλλία, στη Γερμανία, στην Αδριατική Λίγκα, η δράση έχει αφήσει τα πρώτα της αποτυπώματα και τώρα είναι η σειρά της Stoiximan GBL να κόψει την... κορδέλα.

Το Σάββατο (5 Οκτωβρίου) το ελληνικό πρωτάθλημα παίρνει αγωνιστική σάρκα και τρία παιχνίδια βρίσκονται στο πρόγραμμα της πρώτης μέρας για την πρώτη αγωνιστική. Το ματς που ξεχωρίζει είναι αναμφισβήτητα αυτό του Άρη με την ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη. Εκεί όπου οι γηπεδούχοι θα ψάξουν την πρώτη τους νίκη στο πέμπτο επίσημο παιχνίδι τους για τη σεζόν 2024-25.

Ο Άρης έχασε τα δύο ματς στο Super Cup (στον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό και στον μικρό τελικό με το Περιστέρι), έχει επίσης δύο ήττες σε ισάριθμους αγώνες στο EuroCup (από την Βενέτσια και την Τουρκ Τέλεκομ) και τώρα υποδέχεται την ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» της Αθήνας από την άλλη έχουν παίζει μόνο ένα παιχνίδι και μάλιστα έχουν έκαναν εντυπωσιακή εμφάνιση σε αυτό. Η νίκη στην πρεμιέρα του BCL επί της Μακάμπι Ράματ Γκαν ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητική για την ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα, που τώρα έχει μία δύσκολη αποστολή στη συμπρωτεύουσα.

Πέραν από τον πρώτο χρονικά αγώνα του Άρη με την ΑΕΚ (17:00, ΕΡΤ3), υπάρχουν στο πρόγραμμα άλλοι δύο αγώνες με επίσης ξεχωριστό ενδιαφέρον. Το Μαρούσι φιλοξενεί τον Προμηθέα (18:00, ERT Sports), ενώ το Περιστέρι υποδέχεται τον ΠΑΟΚ (20:15, ΕΡΤ3).

Ο Παναθηναϊκός που έκανε πρεμιέρα με το δεξί στην Euroleague, μπαίνει στο... μενού της Stoiximan GBL την Κυριακή (6/10) και αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Καρδίτσα, τη μέρα που ο Πανιώνιος θα παίξει ξανά στην πρώτη κατηγορία μετά από τέσσερα χρόνια και θα συναντήσει τον Κολοσσό στο κλειστό της Γλυφάδας.

Τέλος, ο Ολυμπιακός, που προέρχεται από ήττα στην Κωνσταντινούπολη κόντρα στη Φενέρμπαχτσε, ολοκληρώνει τη Δευτέρα (7/10), με την αναμέτρησή του στο Λαύριο, το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

To πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής

Σάββατο 5 Οκτωβρίου
17:00 / Άρης - ΑΕΚ Betsson (ΕΡΤ3)
18:00 / Μαρούσι - Προμηθέας (ERT Sports)
20:15 / Περιστέρι - ΠΑΟΚ (ΕΡΤ3)

Κυριακή 6 Οκτωβρίου
17:15 / Καρδίτσα - Παναθηναϊκός (ΕΡΤ3)
18:00 / Πανιώνιος - Κολοσσός (ERT Sports)

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου
20:15 / Λαύριο - Ολυμπιακός (ΕΡΤ3)