Τέλος τα... αστεία: Παναθηναϊκός-Άρης και Ολυμπιακός-Περιστέρι οι δύο ημιτελικοί του Super Cup - Που θα δείτε τους αγώνες
i

Τόμας Ουόκαπ και Κέντρικ Ναν / © IMAGO

Τέλος τα... αστεία: Παναθηναϊκός-Άρης και Ολυμπιακός-Περιστέρι οι δύο ημιτελικοί του Super Cup - Που θα δείτε τους αγώνες

Γιώργος Γαβριλάκης 08:44 - 28.09.2024 / Ανανεώθηκε: 08:50 - 28.09.2024

Η ώρα των επίσημων αγώνων έφθασε και μαζί τους έρχεται η διεκδίκηση του πρώτου τίτλου της χρονιάς. Στη Ρόδο ξεκινά το Σάββατο η δράση του Super Cup με τους ημιτελικούς του Παναθηναϊκού κόντρα στον Άρη (28/9, 17:15, ΕΡΤ3) και του Ολυμπιακού με αντίπαλο το Περιστέρι (28/9, 20:45, ΕΡΤ3), ενώ την Κυριακή είναι προγραμματισμένος ο «μικρός» τελικός και ο... μεγάλος!

Η Ρόδος έχει μετατραπεί στην... έδρα του Super Cup και αυτό το Σαββατοκύριακο (28-29 Σεπτεμβρίου) για τρίτη συνεχόμενη χρονιά εκεί θα διεκδικηθεί το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς. Τα προηγούμενα δύο (του 2023 και του 2022) τα κατέκτησε ο Ολυμπιακός, που τώρα θέλει να τριτώσει το δικό του... καλό, ενώ ο Παναθηναϊκός σκοπεύει να ανατρέψει τα δεδομένα και την πρόσφατη παράδοση της διοργάνωσης.

Για να βρεθούν όμως οι δύο «αιώνιοι» στον τελικό, θα πρέπει πρώτα να επιβεβαιώσουν την θεωρητική ανωτερότητάς τους με πράξεις στους ημιτελικούς. Οι «πράσινοι» μπαίνουν πρώτοι χρονικά στη «μάχη» και ως πρωταθλητές Ευρώπης το απόγευμα του Σαββάτου (28/9, 17:15) θα αντιμετωπίσουν τον Άρη, ενώ ακολούθως, τρεισήμισι ώρες αργότερα από το τζάμπολ του πρώτου ματς, ο Ολυμπιακός θα αναμετρηθεί με το Περιστέρι (20:45).

Και οι δύο αγώνες, όπως και ο μεγάλος τελικός της Κυριακής (29/9), μαζί με τον... μικρό, θα μεταδοθούν ζωντανά από την δημόσια τηλεόραση και το κανάλι της ΕΡΤ3.

Επιβεβαίωση Sportal διά στόματος Γαλατσόπουλου: «Την επόμενη εβδομάδα ανακοινώνουμε τη συμφωνία με την ΕΡΤ για τα επόμενα 3 χρόνια»
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

22:00 - 27.09.2024

Επιβεβαίωση Sportal διά στόματος Γαλατσόπουλου: «Την επόμενη εβδομάδα ανακοινώνουμε τη συμφωνία με την ΕΡΤ για τα επόμενα 3 χρόνια»

Ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος μίλησε για την προσπάθεια που γίνεται στον Σύνδεσμο για ανάπτυξη του επαγγελματικού μπάσκετ και τόνισε πως η συμφωνία με την ΕΡΤ για τα επόμενα 3 χρόνια είναι προ των πυλών, όπως είχε αποκαλύψει το Sportal.

Για τον Ολυμπιακό του Γιώργου Μπαρτζώκα στο Super Cup οι απουσίες είναι δεδομένες εδώ και καιρό. Αφορούν τους Νίκολα Μιλουτίνοφ, Μουστάφα Φαλ και Κίναν Έβανς, που όλοι τους βρίσκονται στο στάδιο αποθεραπείας σοβαρών ή λιγότερο σοβαρών τραυματισμών, ενώ για τον Παναθηναϊκό οι μόνες σίγουρες απουσίες έχουν να κάνουν με τον Κώστα Αντετοκούνμπο, ο οποίος πήγε στη Ρόδο αλλά με μπανταρισμένο χέρι και με τον Τσεντί Οσμάν, ο οποίος «κόπηκε» από την επτάδα των ξένων.

Επίσης, ο Λορέντζο Μπράουν είναι εξαιρετικά αμφίβολος, καθώς τελευταία κάνει μόνο ατομικές προπονήσεις (λόγω ενοχλήσεων στο πόδι), αλλά συμπεριλήφθηκε στην αποστολή, οπότε υπάρχει και η περίπτωση να ενεργοποιηθεί.

Το πρόγραμμα του Super Cup

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου
17:15 / Παναθηναϊκός - Άρης (ΕΡΤ3)
20:45 / Ολυμπιακός - Περιστέρι (ΕΡΤ3)

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου
16:45 / μικρός τελικός (ΕΡΤ3)
kkkjjn20:30 / μεγάλος τελικός (ΕΡΤ3)