Οι τρεις Ιππότες του Summer League που έστειλαν τους Κλίβελαντ Καβαλίερς στην κορυφή (vids)

Οι τρεις Ιππότες του Summer League που έστειλαν τους Κλίβελαντ Καβαλίερς στην κορυφή (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:13 - 18.07.2023 / Ανανεώθηκε: 09:15 - 18.07.2023

Στο Λας Βέγκας βρήκαν τα πρώτα συμπεράσματα για τους νέους και ανερχόμενους και με το Κλίβελαντ να παρακολουθεί δύο draft pick δεύτερου γύρου και έναν... έξτρα να κάνουν μεγάλη εντύπωση. Οι Αϊζέια Μόμπλεϊ, Έμονι Μπέιτς, αλλά και ο Σαμ Μέριλ ήταν οι πρωταγωνιστές του καλοκαιρινού τουρνουά.

To Summer League του Λας Βέγκας ολοκληρώθηκε, με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς να τερματίζουν στην πρώτη θέση. Έφθασαν στον τελικό, αντιμετώπισαν τους Χιούστον Ρόκετς και τους διέλυσαν κι αυτούς: 99-78. 

Βέβαια, η ουσία του καλοκαιρινού τουρνουά δεν είναι το τρόπαιο, αλλά ο... έλεγχος των νέων παικτών και κάποιων που εμφανίστηκαν πέρσι στη λίγκα. Ο Καβς λοιπόν, εκτός του ότι πανηγύρισαν την ομαδική επιτυχία και μάλιστα αυτή κατακτήθηκε με άνεση, είδαν και τρεις παίκτες που ενδεχομένως να μπορέσουν να τους βοηθήσουν άμεσα. Αν όχι στη νέα σεζόν, ίσως στην επόμενη.  

Ο ένας είναι ο περσινός τους ρούκι και αδελφός του σταρ της ομάδας, Ίβαν Μόμπλεϊ. Ο Αϊζέια, μπήκε πέρσι στο ΝΒΑ, ένα χρόνο μετά τον Ίβαν και δεν βρήκε ρόλο απευθείας στους Ιππότες. Στο Summer League όμως, έδειξε πως έχει αρκετές ομοιότητες με το... αίμα του και ήδη βασικό και αναντικατάστατο μέλος της ομάδας. Στον τελικό ο Αϊζέια Μόμπλεϊ κόντρα στους Ρόκετς είχε 28 πόντους (με 12/20 σουτ) και 11 ριμπάουντ. Ήταν ο πρωταγωνιστής. Και δίπλα του ο Σαμ Μέριτ. Ο 27χρονος σουτέρ δεν έχει εγγυημένο συμβόλαιο με το Κλίβελαντ. Υπέγραψε για 10 μέρες με σκοπό να παίξει στο Λας Βέγκας και ήταν εντυπωσιακός καθ' όλη τη διάρκειας της διοργάνωσης. 

Στον τελικό είχε 27 πόντους με 6/12 τρίποντα κι αν δεν βρει θέση στους Καβς, τότε το τουρνουά αυτό θα τον βοηθήσει να βρει μία δουλειά κάπου αλλού. Από το 2020 άλλωστε βρίσκεται ανάμεσα σε ΝΒΑ και G-League κυνηγώντας το όνειρό του. 

Ο τρίτος της εντυπωσιακής παρέας του καλοκαιριού για το Κλίβελαντ ήταν ο Έμονι Μπέιτς. Ο 19χρονος φόργουορντ, ένας παίκτης που πριν από δύο χρόνια υπολογιζόταν πως θα είναι ένα από τα κορυφαία pick του πρόσφατου γκαρντ, «έπεσε» στον δεύτερο γύρο και οριακά βρήκε μία θέση στο No 49, δηλαδή μόλις 11 θέσεις πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία. 

Το τέλος του Summer League του NBA φέρνει εξελίξεις σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό – Οι 5+1 περιπτώσεις που ανοίγουν την πόρτα της Ευρώπης
NBA

11:15 - 17.07.2023

Το τέλος του Summer League του NBA φέρνει εξελίξεις σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό – Οι 5+1 περιπτώσεις που ανοίγουν την πόρτα της Ευρώπης

Το Summer League του ΝΒΑ ρίχνει αυλαία και το Sportal παρουσιάζει έξι πολύ ενδιαφέρουσες περιπτώσεις παικτών, που θα μπορούσαν να απασχολήσουν τις ομάδες της Euroleague για τη σεζόν 2023-24.

Ο λόγος που βρέθηκε χαμηλά δεν ήταν το ταλέντο του, αλλά ο... άστατος χαρακτήρας του. Ο Μπέιτς με ύψος 206 εκατοστά αγωνίζεται από σούτινγκ γκαρντ έως πάουερ φόργουορντ. Αν καταφέρει να ελέγξει τον εαυτό του -κυρίως εκτός γηπέδου- τότε δεν αποκλείεται να γίνει η «κλοπή» του Draft. Οι Καβς τον είδαν σε πολύ καλή κατάσταση στο Λας Βέγκας και την τελευταία μέρα είχε 16 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ