El Clasico στον ημιτελικό του Σούπερ Καπ: Η Ρεάλ συναντά την Μπαρτσελόνα στις 21 Σεπτεμβρίου

El Clasico στον ημιτελικό του Σούπερ Καπ: Η Ρεάλ συναντά την Μπαρτσελόνα στις 21 Σεπτεμβρίου

Sportal newsroom 12:00 - 22.08.2024 / Ανανεώθηκε: 12:10 - 22.08.2024

Στη Μούρθια θα κριθεί φέτος ο πρώτος τίτλος της σεζόν στην Ισπανία και στις 21 Σεπτεμβρίου, βάσει κλήρωσης, η Ρεάλ Μαδρίτης θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα. Το άλλο ζευγάρι είναι αυτό της ομάδας από την διοργανώτρια πόλη κόντρα στην Μάλαγα.

Η νταμπλούχος Ισπανίας, Ρεάλ Μαδρίτης, σε ένα μήνα από... τώρα (παρά μία μέρα για την ακρίβεια) θα διεκδικήσει τον πρώτο της τίτλο για την αγωνιστική περίοδο 2024-25. Και ο αντίπαλός της στον ημιτελικό του Super Copa θα είναι η Μπαρτσελόνα.

Στις 21 Σεπτεμβρίου λοιπόν, στη Μούρθια, την πόλη που θα διοργανώσει και φέτος τον θεσμό, η κλήρωση δημιούργησε μονομιάς συνθήκες El Clasico και οι δύο σπουδαιότερες ομάδες της Ιβηρικής χερσονήσου θα αναμετρηθούν σε ένα ματς με στόχο την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης που είναι προγραμματισμένος για την 22η μέρα του πρώτου φθινοπωρινού μήνα.

Το δεύτερο ζευγάρι που προέκυψε από την κλήρωση που έγινε το πρωί της Πέμπτης (22/8) είναι αυτό της Κυπελλούχου του 2023 και πρώτη της κανονικής διάρκειας στην Liga Endesa το 2023-24, Μάλαγα, που θα βρεθεί αντιμέτωπη με την διοργανώτρια Μούρθια.

Η Ρεαλ Μαδρίτης έχει ξεκινήσει με την κατάκτηση του συγκεκριμένου τίτλου τις προηγούμενες έξι διαδοχικές σεζόν (από το 2018 μέχρι το 2023), ενώ η Μπαρτσελόνα την τελευταία φορά που κατάφερε να ξεκινήσει με το... δεξί την αγωνιστική χρονιά της ήταν το 2015. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν προκύψει πέντε ήττες των Καταλανών σε τελικούς, οι τέσσερις από την «αιώνια» αντίπαλο.