Το timeline του Πέσιτς για την επάνοδο του Γιόκιτς στην εθνική Σερβίας

Το timeline του Πέσιτς για την επάνοδο του Γιόκιτς στην εθνική Σερβίας

Χρήστος Τσάλτας 22:46 - 24.06.2024 / Ανανεώθηκε: 22:46 - 24.06.2024

Η εθνική ομάδα της Σερβίας ξεκίνησε την προετοιμασία της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, με τον Σβέτισλαβ Πέσιτς να αναφέρεται στην κατάσταση του σούπερ σταρ της χώρας, Νίκολα Γιόκιτς.

Με τα περισσότερα αστέρια να φωνάζουν παρών και με διάθεση για να πετύχει σπουδαία πράγματα, η εθνική ομάδα της Σερβίας έβαλε... μπρος για το μεγάλο ραντεβού του καλοκαιριού, τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι Σέρβοι θέλουν να... πατήσουν στην επιτυχία του περσινού καλοκαιριού, μόνο που αυτή τη φορά θα παρουσιαστούν ενισχυμένοι με τους Νίκολα Γιόκιτς και Βασίλιε Μίτσιτς να δεσπόζουν με την παρουσία τους στην εθνική ομάδα.

Η Σερβία πάει... Παρίσι με πέντε NBAers, στην κεφαλή ο Γιόκιτς και τους Πετρούσεφ-Μιλουτίνοφ στις επάλξεις!
ΜΠΑΣΚΕΤ

17:52 - 10.06.2024

Η Σερβία πάει... Παρίσι με πέντε NBAers, στην κεφαλή ο Γιόκιτς και τους Πετρούσεφ-Μιλουτίνοφ στις επάλξεις!

Η Ομοσπονδία της Σερβία αποκάλυψε την δεκατετράδα του κόουτς Σβέτισλαβ Πέσιτς και ανάμεσά τους είναι ο Νίκολα Γιόκιτς, άλλοι τέσσερις NBAer, αλλά και οι δύο ψηλοί του Ολυμπιακού. Εντύπωση κάνει η μη επιλογή του Τρίσταν Βούκτσεβιτς των Ουάσινγκτον Ουίζαρντς.

Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς και οι ιθύνοντες την ομοσπονδία παρέθεσαν συνέντευξη Τύπου, με τον προπονητή της Σερβίας να αποκαλύπτει και μια αλλαγή, καθώς ο Βλάντιμιρ Λούτσιτς θα μείνει εκτός αποστολής, λόγω τραυματισμού, με τον Αλέκσα Ραντάνοφ να παίρνει τη θέση του στην προετοιμασία.

Το μεγάλο ερώτημα ωστόσο είναι η κατάσταση του Νίκολα Γιόκιτς. Ο κορυφαίος παίκτης του κόσμου ενισχύει αυτό το καλοκαίρι την εθνική, ερχόμενος όμως από μια πολύ απαιτητική σεζόν με τους Ντένβερ Νάγκετς. Ο Πέσιτς ρωτήθηκε σχετικά με την κατάσταση του ηγέτη του συνόλου, υπογραμμίζοντας πως εντός μιας εβδομάδας θα είναι σε θέση να ενισχύσει την ομάδα του.

«Ο Νικόλα βρίσκεται σε διαδικασία αποκατάστασης και θεραπείας. Ελπίζω ότι θα μπορέσει να ενταχθεί στην ομάδα τις επόμενες επτά ημέρες», ήταν η απάντησή του σχετικά με τον MVP της σεζόν στο ΝΒΑ.