Προπονήσεις στην Αθήνα, αγώνες στην επαρχία για Φανάρια Νάξου και Εθνικό Λιβαδειάς!
i

©InTime

Προπονήσεις στην Αθήνα, αγώνες στην επαρχία για Φανάρια Νάξου και Εθνικό Λιβαδειάς!

Γιάννης Πάλλας 18:24 - 27.06.2024 / Ανανεώθηκε: 18:58 - 27.06.2024

Ένα νέο μοντέλο εγκαινιάζουν δυο ομάδες της επαρχίας τα Φανάρια Νάξου και ο Εθνικός Λιβαδειάς, με προπονήσεις στην Αττική και αγώνες σε Νάξο και Λιβαδειά αντίστοιχα

Μια άλλη λογική «εγκαινιάζουν» δυο ομάδες της National League (Β’ Εθνική) στο μπάσκετ, τα Φανάρια Νάξου και ο Εθνικός Λιβαδειάς (απέκτησε πρόσφατα τον Δημήτρη Βεργίνη από τον Πανιώνιο), σύμφωνα με πληροφορίες του Sportal!

Οι δυο σύλλογοι που έχουν τη δική τους διαδρομή στα εθνικά πρωταθλήματα στην προσπάθεια τους να περιορίσουν τις δαπάνες τους προχωρούν σε μια απόφαση που αν μη τι άλλο είναι εντυπωσιακή, όσο και πρωτότυπη.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε οι προπονήσεις της ομάδας της Νάξου και της ομάδας της Λιβαδειάς να γίνονται στην Αθήνα, ένα γεγονός που αυτόματα θα μειώσει το κόστος λειτουργίας των δυο Συλλόγων, καθώς θα γλιτώσουν πολλά χρήματα από τα ενοίκια των σπιτιών των αθλητών, αλλά και από άλλα έξοδα που ασφαλώς θα περιοριστούν με αυτή την επιλογή.

Ένα σημαντικό έξοδο για τις ομάδες της Β’ Εθνικής στην επαρχία είναι τα ενοίκια και τα κόστη μεταγραφής, καθώς δεν υπάρχουν συνήθως ντόπιοι αθλητές με συνέπεια να είναι πολλά τα χρήματα για την μετοίκηση αθλητών.

Αυτό το στοιχείο περιορίζουν τα Φανάρια Νάξου και ο Εθνικός Λιβαδειάς με την επιλογή να προπονούνται όλη την εβδομάδα στην Αθήνα και να πηγαίνουν σε Νάξο και Λιβαδειά για μια προπόνηση και τον αγώνα!

Βέβαια, αυτή τη στιγμή γήπεδο για προπονήσεις έχει εξασφαλίσει ο Εθνικός Λιβαδειάς, το κλειστό του Κρόνου Αγίου Δημητρίου, ενώ τα Φανάρια Νάξου ακόμη είναι σε αναζήτηση στέγης, έχοντας ωστόσο κάποιες επιλογές.

Αυτό δείχνει σε κάθε περίπτωση πως οι ομάδες επιδιώκουν πλέον ακόμη και στις «χαμηλές» κατηγορίες να περιορίζουν τα έξοδα τους, ώστε να είναι βιώσιμες.

Πάντως, είναι κάτι που τα προηγούμενα χρόνια δεν θα διανοούνται να σκεφτούν ομάδες ακόμη και της Β’ Εθνικής, όμως οι καιροί αλλάζουν...